back to top
21.7 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

21.7 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Kυρώσεις σε εμπλεκόμενους με την εταιρεία Intelexa, που δημιούργησε και πούλησε το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator, επέβαλλε για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο-το Υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών. Στην ανανεωμένη λίστα συμπεριλαμβάνεται ο Φέλιξ Μπίτζιος, ο οποίος εμφανίζεται ως βασικός διαχειριστής αλλά και γενικός ιδιοκτήτης της Intelexa. Κυρώσεις επιβλήθηκαν σε άλλα τέσσερα ατομα.

Στις τρεις πρώτες θέσεις των χωρών της ΕΕ με τα υψηλότερα ποσοστά πληθυσμού που βιώνουν σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση κατατάσσει τη χώρα μας η Eurostat. Σύμφωνα με σημερινή έκθεση της για το 2023, το 13,5% των Ελλήνων είχε πέρυσι εξαιρετικά περιορισμένη πρόσβαση σε αγαθά και πόρους, τα οποία σχετίζονται με κοινωνική ευημερία. Το υψηλότερο ποσοστό 19,8% καταγράφει η Ρουμανία με δεύτερη τη Βουλγαρία στο 18%.
Στον αντίποδα, Σλοβενία, Κύπρος, Σουηδία, Λουξεμβούργο και Εσθονία.

Την ανάγκη να υπάρξει δίκαιος καταμερισμός των βαρών στο μεταναστευτικό, στο πλαίσιο του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, επισήμανε ο υπ. Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης σε κοινές δηλώσεις του με τον Γάλλο ομόλογό του Στεφάν Σεζουρνέ κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.
Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι «πρέπει να αντιμετωπίσουμε την εξωτερική διάσταση του μεταναστευτικού και να συντονίσουμε τις ενέργειές μας για την καταπολέμηση των δικτύων διακινητών που εκμεταλλεύονται την ανάγκη και τον πόνο των ανθρώπων».
Για την ανάγκη εφαρμογής του ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Άσυλο και τη Μετανάστευση, μίλησε από την πλευρά του ο Γάλλος ΥΠΕΞ. «Είναι μεγάλο διακύβευμα για την Ευρώπη να δείξουμε ότι τα κείμενα που έχουν ψηφιστεί είναι εφαρμόσιμα το συντομότερο δυνατό. Πρέπει να μην υπάρχουν διαφοροποιημένες αντιμετωπίσεις όσον αφορά το μεταναστευτικό στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σεζουρνέ.

Αντιμέτωποι με οκτώ κακουργήματα και δύο πλημμελήματα βρίσκονται οι 16 συλληφθέντες – στην πλειοψηφία τους γιατροί και φαρμακοποιοί για το κύκλωμα απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ. Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα κακουργήματα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφίας, της παράβασης νόμου περί προσωπικών δεδομένων με σκοπό προσπορισμό οφέλους και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος. Οι συλληφθέντες έχουν παραπεμφθεί σε ανακριτή και έχουν ζητήσει προθεσμία εντός της εβδομάδος για να προετοιμάσουν την απολογία τους.

Αύριο στις 4 το απόγευμα συνεδριάζει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για την προετοιμασία της ΚΕ του σαββατοκύριακου. Η συνεδρίαση θα γίνει στην σκιά του νέου κύκλου αναταραχής που προκλήθηκε μετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να ανακαλέσει το πληρεξούσιο στον Γενικό Διευθυντή του κόμματος, κάτι που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη μισθοδοσία των εργαζομένων. «Είναι πρωτοφανές ένας πρώην πρόεδρος να αντιδικεί με το κόμμα του, να επιχειρεί να το στραγγαλίσει οικονομικά και να απειλεί πως θα το στείλει στα δικαστήρια» είπε στον Αθήνα 9.84 ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ.

Την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί το debate των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, καθώς οι εκπρόσωποι τους συμφώνησαν στη διεξαγωγή του από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης. Επίσης έχουν συμφωνήσει σε ένα πλαίσιο διαλόγου θεματικών ενοτήτων καθώς και στη διεξαγωγή απευθείας διαλόγου μεταξύ τους.

Στην διεθνή επικαιρότητα:
Ο αρχηγός της ισραηλινής αντιπολίτευσης, ο κεντρώος Γιαΐρ Λαπίντ, κάλεσε σήμερα από την Ουάσινγκτον να επιτευχθεί συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα που θα επιτρέψει την απελευθέρωση των ομήρων. Τα “πολιτικά συμφέροντα πρέπει να μπουν στην άκρη, δήλωσε χαρακτηριστικά μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Διήμερη επίσκεψη στη Μαδρίτη πραγματοποιεί από αύριο ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, μετά την πρόσφατη αναγνώριση από την Ισπανία του κράτους της Παλαιστίνης.

Ο Μαχμούντ Αμπάς θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ και τον βασιλιά Φίλιππο της Ισπανίας. Ακολούθως θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου αναμένεται την Παρασκευή για να συμμετάσχει στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Με σκορ 2-0 επικρατησε η ΑΕΚ του Βόλου, ολοκληρώνοντας την 4η αγωνιστική της Superleague.

ΚΑΙΡΟΣ
Aίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική, μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα