back to top
22.7 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

22.7 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Καταγγελίες για ξέπλυμα χρήματος από πέντε σωματεία στην Κύπρο

Διαβάστε επίσης

Ο Ευθύμιος Ευθυμίου, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» και σόκαρε με τις αποκαλύψεις του.

Ο αντιπρόεδρος ανέφερε πως υπάρχουν πληροφορίες για πέντε σωματεία πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, που εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες και συγκεκριμένα σε ξέπλυμα χρήματος. Ενώ στη συνέχεια τόνισε πως οι έρευνες που πραγματοποιούνται, βρίσκονται ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Ευθύμιος Ευθυμίου στην εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»:
«Στην Επιτροπή έρχονται διάφορες πληροφορίες. Αυτές αξιολογούνται και λαμβάνονται οι ανάλογες αποφάσεις.

Υπάρχουν πληροφορίες για πέντε σωματεία πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Βρισκόμαστε στο πολύ πρώιμο στάδιο της αξιολόγησης. Βρίσκουν διάφορους τρόπους για να φάνε. Για παράδειγμα στην αγοραπωλησία παιχτών.

Υπάρχει καταγγελία ότι κατά την υπογραφή δηλώθηκε χαμηλότερο ποσό από αυτό που εισπράχθηκε. Τα υπόλοιπα πού πήγαν; Ξέρουμε ότι εκβιάζονται παίχτες για να υπογράψουν διπλά και τριπλά συμβόλαια.

Για παράδειγμα ήρθε κοντά μας υπόθεση όπου εκβιάστηκε προπονητής να υπογράψει ότι έπιασε τα λεφτά του, ενώ δεν τα έπιασε. Και αυτό το περιστατικό αφορά ένα από αυτά τα πέντε σωματεία».

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα