back to top
24.2 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

24.2 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ρεύμα: Πορτοκαλί τιμολόγιο για τους επαγγελματίες από την 1η Νοεμβρίου

Διαβάστε επίσης

Το «δυναμικό» πορτοκαλί τιμολόγιο ρεύματος βάζει στη φαρέτρα του ανταγωνισμού των παρόχων το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στο πορτοκαλί τιμολόγιο η τιμή της κιλοβατώρας θα διαφοροποιείται μέσα στο 24ώρο ώστε οι επαγγελματίες, στους οποίους απευθύνεται αρχικά το τιμολόγιο, να επωφελούνται από τις χαμηλές ώρες κατανάλωσης.

Η αρχή θα γίνει την 1η Νοεμβρίου προκειμένου οι πάροχοι να προσφέρουν ανταγωνιστικές τιμές τις ώρες που οι χονδρεμπορικές τιμές ενέργειας έχουν χαμηλές χρεώσεις λόγω της μεγάλης παραγωγής από τα φωτοβολταϊκά. Χθες κατά τις μεσημεριανές ώρες η μέση τιμή στο Χρηματιστήριο Ενέργειας ήταν κοντά στο μηδέν.

Να σημειωθεί, ότι οι ώρες της χαμηλότερης χρεωσης λόγω υπερπαραγωγής από τις ΑΠΕ είναι κυρίως οι μεσημεριανές ώρες ενώ πιο ακριβές τις βραδινές ώρες, όταν στο μείγμα της ηλεκτροπαραγωγής κυριαρχούν οι ακριβότερες συμβατικές μονάδες.

Όσοι επιλέξουν τα πορτοκαλί τιμολόγια θα γνωρίζουν από την προηγούμενη ημέρα τις τιμές ρεύματος της επόμενης, ώστε να μεταφέρουν μέρος της ζήτησης ηλεκτρισμού από τις βραδινές ώρες στις μεσημεριανές.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα