back to top
24.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

24.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Στις 24 Σεπτεμβρίου το debate των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Διαβάστε επίσης

Την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί το debate των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Οι εκπρόσωποι των υποψηφίων προέδρων συμφώνησαν στη διεξαγωγή του από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης. Επίσης έχουν συμφωνήσει σε ένα πλαίσιο διαλόγου θεματικών ενοτήτων καθώς και στη διεξαγωγή απευθείας διαλόγου μεταξύ τους.

Οι ακριβείς λεπτομέρειες και κανόνες θα διευθετηθούν στην επόμενη συνάντησή τους τις επόμενες μέρες.

Η πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη σε συνέχεια της δημόσιας πρότασης του να δοθεί έμφαση στον απευθείας διάλογο των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, πρότεινε , σύμφωνα με πληροφορίες, να υπάρχει η δυνατότητα τρεις φορές στη διάρκεια του debate κάθε υποψήφιος να έχει 2λεπτο απευθείας διάλογο με διαφορετικό συνυποψήφιο-α του.

Επιπλέον, προτάθηκε στις 6 θεματικές ενότητες να συζητηθούν τα εξής θέματα:
-Οικονομία, Κοινωνικό Κράτος, Περιφερειακή Ανάπτυξη
-Εξωτερική πολιτική
-Κλιματική Αλλαγή, Ανθεκτικότητα
-Θεσμοί, Κράτος, Αυτοδιοίκηση
-Το ΠΑΣΟΚ στο πολιτικό περιβάλλον
-και ειδική ενότητα για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η νέα γενιά.

Η πλευρά του Χάρη Δούκα όσον αφορά την τηλεμαχία -σύμφωνα με πληροφορίες- προσήλθε στη σημερινή συζήτηση για τους όρους διεξαγωγής του ντιμπέιτ με συγκεκριμένες προτάσεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται:

– Ορισμός 5 θεματικών ενοτήτων που αφορούν την οικονομία και το κοινωνικό κράτος, την εξωτερική πολιτική και την άμυνα, τις σύγχρονες προκλήσεις (κλιματική κρίση), το κράτος και τους θεσμούς και το ΠΑΣΟΚ

– Τουλάχιστον 3 follow up ερωτήσεις -παρεμβάσεις των υποψηφίων προς τους συνυποψήφιούς τους και με τη δυνατότητα απάντησης, προκειμένου να υπάρξει απευθείας διάλογος στα πρότυπα του πετυχημένου format του ντιμπέητ των περσινών δημοτικών εκλογών στην Αθήνα

Η κ. Γιαννακοπούλου συμφωνεί σε ανοικτό debate των υποψήφιων Προέδρων με δυνατότητα ανοικτής συζήτησης, χωρίς κανόνες που τυποποιούν, επισημαίνουν συνεργάτες της υπενθυμίζοντας πως έχει δηλώσει ότι καλό θα ήταν να γίνουν και άλλα debates μέχρι τις εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση θα περιμένουμε να δούμε και την πρόταση όταν κατατεθεί και επίσημα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές

Κατερίνα Παπαβασιελίου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα