back to top
25.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

25.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Ξεκινάει σήμερα στο Βερολίνο, η Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Μετανάστευση στον απόηχο της απόφασης της γερμανιας να κλείσει τα σύνορά της. Παρόν ο υπουργός Μετανάστευσης, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Το μεταναστευτικό έχει επανέλθει πολύ ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης εν μέσω των αντιδράσεων που καταγράφονται στους κόλπους της ΕΕ για την αλλαγή στάσης του Βερολίνου όπως σηματοδοτείται από την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης για την επαναφορά συνοριακών ελέγχων.

Οι πρωτοβουλίες της Αθήνας εκτυλίσσονται σε διπλωματικό επίπεδο με στόχο τον συντονισμό κινήσεων με τις άλλες χώρες πρώτης υποδοχής ενόψει και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου με συμβολικές κινήσεις που στόχο έχουν να καταδεικνύουν την πολιτική της “αποτελεσματικής φύλαξης των συνόρων”, όπως η επίσκεψη του Μιχάλη Χρυσοχοίδη στον φράχτη του Έβρου, την επέκταση του οποίου -σύμφωνα με την Καθημερινή- εξετάζει η Αθήνα, με αίτημα προς την ΕΕ για χρηματοδότηση, .

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι σχεδιάζεται και η αύξηση κατά 20% των περιπολιών, ενώ έχει δρομολογηθεί η πρόσληψη 150 συνοριοφυλάκων.

Εντός της ημέρας, στο Στρασβούργο, αναμένεται να ανακοινώσει η Ούρσουλα Φον Ντερ Λέιεν τα χαρτοφυλάκια των υποψηφίων Επιτρόπων που θα κληθούν να λάβουν την έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Συνεδριάζει εκ νέου στις 4 το απόγευμα, εν μέσω των συνεχιζόμενων αναταράξεων, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για την προετοιμασία της κρίσιμης ΚΕ του Σαββατοκύριακου, που θα οδηγήσει σε έκτακτο συνέδριο ενόψει των εκλογών.

Στις 24 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το debate των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, καθώς οι εκπρόσωποί τους συμφώνησαν στη διεξαγωγή του από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης. Επίσης έχουν συμφωνήσει σε ένα πλαίσιο διαλόγου θεματικών ενοτήτων ,καθώς και στη διεξαγωγή απευθείας συζήτησης μεταξύ τους.

Την επόμενη μέρα των εκλογών θα είμαστε όλοι μαζί, είπε πριν από λίγο στην ΕΡΤ ο Χάρης Δούκας.

Αντιμέτωποι με οκτώ κακουργήματα και δύο πλημμελήματα οι 16 συλληφθέντες – στην πλειοψηφία τους γιατροί και φαρμακοποιοί – για το κύκλωμα απάτης με συνταγογραφήσεις σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, που προκάλεσε στον οργανισμό ζημία 3.5 εκατομμυρίων ευρώ.

Έχουν παραπεμφθεί σε ανακριτή και έχουν ζητήσει προθεσμία για να απολογηθούν.

Επίσημη πρεμιέρα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου κάνει σήμερα το Ψηφιακό Φροντιστήριο. Στην πλατφόρμα digitalschool.gov.gr, οι περίπου 120.000 μαθητές της Γ’ Λυκείου μπορούν να πραγματοποιήσουν εγγραφή και να έχουν πρόσβαση δωρεάν σε ζωντανές παραδόσεις μαθημάτων τις απογευματινές ώρες.

Στην πρώτη τριάδα των χωρών της ΕΕ με τα υψηλότερα ποσοστά πληθυσμού που ζουν στη φτώχεια και βιώνουν σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Συνελήφθησαν, μετά από καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας, δύο διακινητές 7 παράτυπων μεταναστών που τους μετέφεραν στοιβαγμένους σε αυτοκίνητο. Είχαν προωθηθεί από τη μεθόριο με τη Βουλγαρία.

Αιματηρή συμπλοκή σε σχολείο στα Χανιά. Εξωσχολικοί κατάφεραν να μπουν μέσα στο χώρο ΕΠΑΛ, όπου τραυμάτισαν με μαχαίρι μαθητή. Το θύμα, 17 ετών, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με τραύμα στο πρόσωπο.

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για εισαγωγή στις 50 δωρεάν Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται μέσω gov.gr με κωδικούς TAXISnet.

“Υπογράψαμε συμφωνίες που ανοίγουν το δρόμο προκειμένου η χώρα μας να αποκτήσει το δικό της σμήνος μικροδορυφόρων, το οποίο θα είναι για λειτουργία σε περίπου ένα χρόνο” τόνισε στον Αθήνα 9.84 ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου. Πρόκειται για ένα οικοσύστημα που θα κατασκευαστεί για βοήθεια σε πυρκαγιές, πλημμύρες, παράνομη δόμηση και παρακολούθηση εκτάσεων,
Όπως ανέφερε ο υπουργός, ”το σύστημα αναμένεται να αξιοποιηθεί σε διάφορες εφαρμογές με την πολιτική προστασία -σε πρώτη φάση’’.
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου είπε ότι προσεχής στόχος είναι η καθιέρωση του προσωπικού αριθμού και η αντιμετώπιση και της ψηφιακής γραφειοκρατίας.

Περισσότεροι από 39 εκατομμύρια θάνατοι παγκοσμίως από λοιμώξεις ανθεκτικές στα αντιβιοτικά υπολογίζονται ως το 2050, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Lancet.

Οργή από οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών στις ΗΠΑ μετά τη δημοσίευση άρθρου για τον θάνατο μιας νεαρής γυναίκας στην Τζόρτζια, η οποία πέθανε στο νοσοκομείο επειδή δεν έλαβε εγκαίρως την απαραίτητη ιατρική φροντίδα λόγω της αυστηρής νομοθεσίας της πολιτείας για τις αμβλώσεις.

Η Άμπερ Θέρμαν, 28 ετών, παρουσίασε σπάνιες επιπλοκές αφού έλαβε το χάπι της άμβλωσης. Το συμβάν έγινε τον Αύγουστο του 2022.

Επιτροπή από ειδικούς στην Τζόρτζια εκτίμησε ότι ο θάνατος της Θέρμαν «θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί» αν οι γιατροί την είχαν υποβάλει εγκαίρως σε επέμβαση.

Η Meta ανακοίνωσε ότι απαγορεύει στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης να έχουν πρόσβαση στις πλατφόρμες της σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να αποφύγει οποιαδήποτε «ενέργεια ξένης παρέμβασης».

33 απειλές ή προειδοποιήσεις για τοποθετήσεις βομβών έλαβε μέσα σε λίγα 24ωρα η πόλη Σπρίνγκφιλντ, στο Οχάιο η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο ανυπόστατων φημών ρατσιστικής φύσης δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της πολιτείας Μάικ ΝτεΓουάιν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Έντονες βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από κεραυνούς και χαλάζι σήμερα σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, το βορειοδυτικό Αιγαίο, το κεντρικό και βόρειο Ιόνιο. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στη Θεσσαλία.

Αίθριος καιρός στην Αττική, μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα