back to top
27.5 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

27.5 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Έντονη είναι η αντίδραση του Εθνικού Οργανισμού Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών μετά την παραλίγο μετωπική σύγκρουση τρένων του προαστιακού στα Σεπόλια και τη σύγκρουση αμαξοστοιχίας της Hellenic Train με πεσμένο δέντρο στις Αφίδνες. Ο Οργανισμός απηύθυνε τελεσίγραφο προς τον ΟΣΕ για την άμεση διεξαγωγή αυτεπάγγελτης έρευνας και τον άμεσο καθαρισμό ως το τέλος Οκτωβρίου της βλάστησης και την απομάκρυνση κορμών από το δίκτυο.
Όσον αφορά το σοβαρό συμβάν στα Σεπόλια, ζήτησε να οριστεί κατεπειγόντως ένα μέσο επικοινωνίας που να επιτρέπει την άμεση επαφή μεταξύ σταθμάρχη και μηχανοδηγού για όλες τις συνομιλίες που σχετίζονται με την ασφάλεια.

Το χαρτοφυλάκιο Μεταφορών και Τουρισμού περνά στον Έλληνα επίτροπο, Απόστολο Τζιτζικώστα. Τις ανακοινώσεις για τους νέους επιτρόπους έκανε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Ξεκινάει σήμερα στο Βερολίνο η Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Μετανάστευση με τη συμμετοχή και του υπουργού Μετανάστευσης, Νίκου Παναγιωτόπουλου..

Το μεταναστευτικό έχει επανέλθει ξανά ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης εν μέσω των αντιδράσεων για την αλλαγή στάσης του Βερολίνου που αποφάσισε να επαναφέρει τους συνοριακούς ελέγχους.

Οι πρωτοβουλίες της Αθήνας εκτυλίσσονται σε διπλωματικό επίπεδο με στόχο τον συντονισμό κινήσεων με τις άλλες χώρες πρώτης υποδοχής ενόψει και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου.

«Η απάντηση στο μεταναστευτικό πρέπει να είναι ευρωπαϊκή. Με πιο αυστηρή προστασία των εξωτερικών συνόρων. Με προστασία της ζώνης Σένγκεν, Δεν μπορεί να είναι το κλείσιμο των εσωτερικών συνόρων», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Τσιόδρας, από το βήμα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο. Υπογράμμισε δε, ότι η Ελλάδα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης έχει σηκώσει μεγάλο βάρος από τις μεταναστευτικές ροές εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, που έφθασαν στον Έβρο και στα ελληνικά νησιά.

Αλλαγές στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων μετά τη νέα απάτη στον ΕΟΠΥΥ προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. «Παρά την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τεχνικά δύναται, με ΑΜΚΑ ανθρώπου που δεν μπορεί να το δει και να σε καταγγείλει, να κάνεις εικονικές συνταγογραφήσεις», παραδέχτηκε ο υπουργός Υγείας.

Όπως ανακοίνωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, σχεδιάζεται ένα νέο σύστημα ασφαλείας, το οποίο αφορά σε ένα μήνυμα OTP (επιβεβαίωση), που θα έρχεται στο κινητό του πολίτη στον οποίο ανήκει ο ΑΜΚΑ, προκειμένου να συναινεί στη συνταγογράφηση.

Συνεδριάζει εκ νέου στις 4 το απόγευμα, εν μέσω των συνεχιζόμενων αναταράξεων, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για την προετοιμασία της κρίσιμης ΚΕ του Σαββατοκύριακου, που θα οδηγήσει σε έκτακτο συνέδριο ενόψει των εκλογών.

Στις 24 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην ΕΡΤ το debate των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Οι έξι υποψήφιοι συμφώνησαν σε ένα πλαίσιο διαλόγου θεματικών ενοτήτων, καθώς και στη διεξαγωγή απευθείας συζήτησης μεταξύ τους.

«Από σοβαρή στιβαρή αντιπολίτευση, τώρα το ΠΑΣΟΚ θα κάνει το επόμενο βήμα βάζοντας τη Νέα Δημοκρατία στο περιθώριο”, τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο MEGA. Σχετικά με την τηλεμαχία δήλωσε: «να πρωτοπορήσουμε κάνοντας στην Ελλάδα το πρώτο ελεύθερο debate, όπως καινοτομήσαμε το 2004 και πλέον εδώ και 20 χρόνια τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εκλέγουν μέλη και φίλοι.

Την επόμενη μέρα των εκλογών θα είμαστε όλοι μαζί, είπε το πρωί στην ΕΡΤ ο Χάρης Δούκας.

Στο όραμά της για ένα μεγάλο και κυβερνόν ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε εκ νέου η Άννα Διαμαντοπούλου στο πλαίσιο περιοδείας της σε Βόλο και Λάρισα. Για το διακύβευμα της εκλογικής διαδικασίας, η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε ότι «οι εσωκομματικές διαδικασίες γίνονται για να εκλεγεί ο επόμενος Πρωθυπουργός».

Στο μεταναστευτικό και την αυστηροποίηση της στάσης της Γερμανίας εστίασε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Κατρίνης καλώντας τον πρωθυπουργό να ζητήσει σύγκληση Συνόδου Ηγετών. Ποιον φοβάται και ποιος τον εμποδίζει;», διερωτήθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ .

«Κανείς δεν μπορεί να υποτιμά τα στελέχη του και τους υποψήφιους προέδρους βαφτίζοντας τους άλλοτε πασαρέλα και άλλοτε διαχειρίσιμους. Ας το καταλάβουν… αν μπορούν…», ανέφερε , με ανάρτησή της η Νάντια Γιαννακοπούλου αφήνοντας εμμέσως αιχμές για το Νίκο Ανδρουλάκη, με αφορμή σχετικές αναφορές του.

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί μόνο του να κινηθεί, εφόσον ξαναβρεί το κινηματικό DNA του ΠΑΣΟΚ. Αυτό που πρέπει να προσδιορίσει και τη νέα ηγεσία είναι να επεκταθεί το ΠΑΣΟΚ στο χώρο του προοδευτικού χώρου που διψά για να βρεθεί ο φορέας που θα τον εκφράσει είπε στον Αθήνα 984 ο Πέτρος Ευθυμίου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός. Εκανε λόγο για μια μεγάλη ευκαιρία που ίσως δε θα ξανα υπάρξει για το κίνημα.

Περισσότερα από 18.000 είναι τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, παρά τις προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και αναπληρωτών, σύμφωνα με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος. Από αυτά, περίπου τα 10.000 εντοπίζονται σε δημοτικά και νηπιαγωγεία και τα υπόλοιπα σε γυμνάσια και λύκεια.

Στις 25 και τις 27 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν από τον ΕΦΚΑ περισσότερα από 2 δις ευρώ για την πληρωμή των συντάξεων Οκτωβρίου σε περίπου 2,5 εκατομμύρια δικαιούχους.

Ο Ντομινίκ Πελικό παραδέχθηκε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου ότι είναι «βιαστής» και δήλωσε ότι η σύζυγός του «δεν άξιζε» αυτά που υπέστη επί μία δεκαετία.

Κατέθεσε έπειτα από μία εβδομάδα απουσίας για λόγους υγείας, ξεσπώντας σε κλάματα κάθε τόσο, ότι είχε δύσκολη παιδική ηλικία και ότι και ο ίδιος υπήρξε θύμα βιασμού.

Αν και έχει παραδεχθεί τα γεγονότα, ο Πελικό δεν έχει προχωρήσει σε λεπτομερή κατάθεση. Η μαρτυρία του θα είναι κρίσιμης σημασίας για τους άλλους 50 κατηγορούμενους, άνδρες ηλικίας 26 έως 74 ετών, που δικάζονται μαζί του.

Και ο καιρός: Αίθριος καιρός στην Αττική, μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. 28 βαθμοί Κελσίου η θερμοκρασία αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα