back to top
21.5 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

21.5 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Χάος επικρατεί στον Λίβανο μετά από εκρήξεις στους ασυρμάτους που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολά, από τις οποίες 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 2.750 τραυματίστηκαν εκ των οποίων 400 είναι σε «κρίσιμη κατάσταση».

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ και άλλων χωρών, δήλωσαν στην εφημερίδα New York Times ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ κατάφεραν να παγιδεύσουν με μικρές ποσότητες εκρηκτικής ύλης βομβητές που αγόρασε το λιβανικό κίνημα Χεζμπολά από την Ταϊβάν και τις πυροδότησαν χθες.

Η Χεζμπολά κατηγόρησε το Ισραήλ ότι είναι «εξ ολοκλήρου υπεύθυνο για την ταυτόχρονη έκρηξη των βομβητών» και διαβεβαίωσε ότι «θα λάβει δίκαιη τιμωρία μετά από αυτή την εγκληματική επίθεση».

Μεταξύ των θυμάτων είναι δύο μαχητές του φιλοϊρανικού κινήματος και ένα κορίτσι 16 ετών. Δύο πηγές ασφαλείας ανέφεραν ότι ένας από τους νεκρούς μαχητές ήταν γιος βουλευτή της Χεζμπολά.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, κατηγόρησε το Ισραήλ για τη σειρά εκρήξεων στη χώρα, την οποία χαρακτήρισε «εγκληματική».

Στη Συρία, 14 μέλη της Χεζμπολά τραυματίστηκαν επίσης από έκρηξη βομβητών, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Για εξαιρετικά ανησυχητικές εξελίξεις στη χώρα, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρξει διπλωματική λύση στη συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολά, τόνισε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιερ.

Υπο έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 5.30 χθες το απόγευμα από άγνωστες αιτίες, στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγ. Θεοδώρους.

Πηγές της Πυροσβεστικής αναφέρουν ότι η επιχείρηση κατάσβεσης αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες έως ότου εκμηδενιστεί ο κίνδυνος αναζωπύρωσης ή επέκτασης της πυρκαγιάς.

Από την πυρκαγιά έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα άνω άκρα 3 εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και λαμβάνουν όλη την αναγκαία φροντίδα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Περισσότεροι από 4.000 μαθητές συνδέθηκαν για να παρακολουθήσουν τα δωρεάν, ζωντανά απογευματινά μαθήματα κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα λειτουργίας του Ψηφιακού Φροντιστηρίου.

Σε πρώτη φάση προσφέρεται ενισχυτική διδασκαλία για 11 πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, με τη συνδρομή 79 καθηγητών. Στην ολοκληρωμένη εκδοχή της, η σύγχρονη τηλεκπαίδευση θα παρέχει υποστήριξη σε 45 μαθήματα.

Για μια σημαντική καινοτομία έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αύριο Πέμπτη σε νέα συνεδρίασή της αναμένεται να οριστικοποιήσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ την εισήγησή της προς την ΚΕ για το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών και τα επόμενα βήματα για την εκλογή προέδρου.

Αντικείμενο της τελικής εισήγησης είναι και η συλλογή των υπογραφών και η ημερομηνία κατάθεσής τους από τους υποψηφίους.

Σήμερα θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων των υποψήφιων προέδρων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τους όρους διεξαγωγής του debate στις 24 Σεπτεμβρίου, καθώς εκκρεμούν οι ακριβείς κανόνες διαλόγου που έχουν προταθεί από τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Χθες οι εκπρόσωποι των υποψηφίων κατέληξαν σε συμφωνία για τις θεματικές ενότητες της τηλεμαχίας.

Εν τω μεταξύ, σύσσωμη η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ (ΕΔΕΚΑΠ) με τη διευρυμένη της σύνθεση με όλους τους εκπροσώπους των υποψηφίων Προέδρων, διαψεύδει κατηγορηματικά με ανακοίνωση της δημοσιεύματα που παρουσιάζουν φερόμενους εκπροσώπους υποψηφίων Προέδρων να έχουν έντονο διαξιφισμό στη χθεσινή συνεδρίαση. Δηλώνει ότι συνεχίζει το έργο της σε πνεύμα συνεργασίας και καταγγέλλει κάθε προσπάθεια υπονόμευσής της.

Την ηλεκτρική διασύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου.

Ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου, είπε ότι το έργο αυτό θα συμβάλλει στην άρση της ενεργειακής απομόνωσης της Κύπρου, καθώς θα συνδέσει το εθνικό σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας με αντίστοιχα ευρωπαϊκά συστήματα και θα αυξήσει την ενεργειακή ασφάλεια.

Έντεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, Χρυσή Αυγή.

Στις πέντε και μισή το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο μνημείο του Παύλου Φύσσα και ακολούθως πορεία προς τη Μάντρα Μπλόκου της Κοκκινιάς.

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. στις 15:30 θα κλείσουν οι σταθμοί της Γραμμής 3 του Μετρό «Κορυδαλλός» και «Μανιάτικα. Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάση.

Στη διεθνή επικαιρότητα,

Στους 22 έχουν αυξηθεί οι νεκροί της κακοκαιρίας «Μπόρις» που έχει πλήξει με σφοδρότητα πόλεις και κωμοπόλεις της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.

Η λειτουργία των σχολείων και των νηπιαγωγείων αναστέλλεται για σήμερα σε τομείς της περιφέρειας Τβερ της Ρωσίας, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι, ώρες έπειτα από «μαζική» επιδρομή της Ουκρανίας με drones.

Η Ζαπορίζια στη νοτιοανατολική Ουκρανία «σφυροκοπήθηκε» από το ρωσικό πυροβολικό σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους πέντε, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Ιβάν Φιόντοροφ.

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση ομοβροντίας βαλλιστικών πυραύλων με βραχύ βεληνεκές σήμερα, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας.

 

ΚΑΙΡΟΣ:

Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βόρεια μικρής διάρκειας καταιγίδες, προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ. Άνεμοι βόρειοι – βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα