back to top
24.8 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

24.8 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Μουσείο Ακρόπολης: Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Διαβάστε επίσης

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024 με το πρόγραμμα «Περί υγείας: ιχνηλατώντας ένα πανανθρώπινο και διαχρονικό αγαθό».

Πρόκειται για ένα ταξίδι στον κόσμο της υγείας και της υγιεινής στην αρχαιότητα, όπως μας τον αποκαλύπτουν οι σχετικές εγκαταστάσεις στην αρχαία γειτονιά που απλώνεται κάτω από το Μουσείο Ακρόπολης, αλλά και το πλήθος των αντικειμένων που εκτίθενται στο νεοσύστατο Μουσείο της Ανασκαφής. Με οδηγούς τους αρχαιολόγους του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ανιχνεύουμε τις αντιλήψεις των αρχαίων για την υγεία και την υγιεινή, τους τρόπους και τα μέσα που χρησιμοποιούσαν για να φροντίσουν το σώμα, και κατ’ επέκταση την ψυχή, την επιστημονική γνώση αλλά και τη θρησκευτική διάσταση που έδιναν με στόχο τη διασφάλιση του πολυτιμότερου αγαθού. Το πρόγραμμα είναι εναρμονισμένο με το φετινό πανευρωπαϊκό θέμα «Ανιχνεύοντας Διαδρομές, Δίκτυα και Δεσμούς στην Πολιτιστική Κληρονομιά».

Πληροφορίες προγράμματος:

Ημέρα: Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024
Ώρες: 10 π.μ. (αγγλικά) & 12 μεσημ. (ελληνικά)
Διάρκεια: 90 λεπτά
Συμμετοχή: Έως 20 επισκέπτες ανά πρόγραμμα. Εγγραφές γίνονται μέσω ηλεκτρονικής κράτησης στο events.theacropolismuseum.gr.
Κόστος συμμετοχής: Για την εξασφάλιση της συμμετοχής σας στην παρουσίαση, απαιτείται η προμήθεια εισιτηρίου ημέρας με την επίδειξη του κωδικού κράτησής σας στα ταμεία έως και 20 λεπτά νωρίτερα από την έναρξη του προγράμματος.

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024, από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ., η είσοδος στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου Ακρόπολης θα είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, 11742 Αθήνα
Τηλ. 210 9000900
www.theacropolismueseum

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα