back to top
27.7 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

27.7 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Διαστάσεις εμφυλίου πολέμου παίρνει η εσωκομματική σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

Διαστάσεις εμφυλίου πολέμου παίρνει η εσωκομματική σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ με τις αντιμαχόμενες πλευρές να ανταλλάσσουν δημοσίως φραστικές επιθέσεις εν όψει της συνεδρίασης της Κ.Ε το Σαββατοκύριακο.

Σήμερα συνεδριάζει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα και για την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του κόμματος. Ωστόσο το κόμμα κλυδωνίζεται από τις εσωτερικές διαμάχες, ανάμεσα ομάδα των 87 και την πλευρά των υποστηρικτών του Σ. Κασσελάκη.

Ο Κ. Ζαχαριάδης κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα σημείωσε ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ανοίξει το καπάκι της αποχέτευσης, χαρακτηρίζοντας την όλη  εικόνα ντροπιαστική. «Κινδυνεύουμε να διαλυθούμε πριν τις εκλογές». «Είναι αδιανόητο ένα κόμμα να θέλει να λύσει τις διαφορές του στα δικαστήρια δεν έχει συμβεί σε κανένα άλλο κόμμα», πρόσθεσε, τονίζοντας πως «η εικόνα που βγάζουμε είναι καταστροφική και προσβάλλει τους πάντες»

Εν τω μεταξύ είχε προηγηθεί δημόσια αντιπαράθεση ανάμεσα στον Γ. Ραγκούση και τη Θ. Τζάγκρη. Η Γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ και στενή συνεργάτιδα του Σ. Κασσελάκη άφησε υπαινιγμούς εναντίον του πως και αυτός έχει συμπεριφερθεί με απρεπή τρόπο σε συναδέλφους του στο παρελθόν. Το να μιλάει ο κύριος Ραγκούσης για μπούλινγκ «με ξεπερνά. Αυτός ξέρει τι εννοώ», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «το μεγαλύτερο μπούλινγκ το υφίσταται ο Στέφανος Κασσελάκης»

Μέσα από την τηλεόραση του Σκάι η Θ. Τζάγκρη επιτέθηκε στους 87, χαρακτηρίζοντας «μπαγιάτικο σταλινισμό» τα κριτήρια που επιχείρησαν να θέσουν για να αποκλειστεί από υποψήφιος ο Σ. Κασσελάκη.  «Είναι σαν να λέμε πριν από τις εκλογές θα αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο. Πιστεύουν ότι ο κόσμος που παρακολουθεί, όταν βλέπει έναν χαρτοκλέφτη να σημαδεύει μια τράπουλα τον επευφημεί;», αναρωτήθηκε.

Σφοδρή επίθεση στους 87 εξαπέλυσε και ο Π΄. Παππας, υποστηρίζοντας ότι όλοι αυτοί που μεθόδευσαν την εκπαραθύρωση του Σ. Κασσελάκη είναι «ανεπάγγελτοι».

«Το επάγγελμα τους είναι ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε. «Γεννήθηκαν μέσα στο κομμα, μεγάλωσαν μέσα στο κόμμα και απομυζούν το κόμμα» συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές της κ. Τζάκρη, ο Γιάννης Ραγκούσης που ήταν καλεσμένος σήμερα σε εκπομπή του ΑΝΤ1, είπε: «Τέτοια λάσπη σε όλη μου τη ζωή δεν την έχω “φάει”. Δεν έχω δεχθεί ποτέ τέτοια λάσπη και δεν θα το επιτρέψω, θα την επιστρέψω και θα φροντίσω να τιμωρηθεί σε όλα τα επίπεδα. Απλά και νηφάλια, την καλώ να πει δημόσια τι εννοεί. Δεν υπάρχει τέτοιος ισχυρισμός και δεν θα μπορέσει να πει τίποτα. Αυτή την λάσπη της κ. Τζάκρη και το γεγονός ότι διανοήθηκε να εκτοξεύσει εναντίον μου τέτοια συκοφαντία, όχι θα την επιστρέψω, αλλά θα φροντίσω να τιμωρηθεί» και προανήγγειλε προσφυγή στην Δικαιοσύνη, σε περίπτωση που η κ. Τζάκρη δεν ανακαλέσει τα λεγόμενα της.

Γιώργος Κατσίγιαννης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα