back to top
23.4 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

23.4 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Η Αττική δεν είναι θωρακισμένη ενόψει του χειμώνα, παραδέχτηκε ο Περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησε το πρωί στο ρέμα Μαραθώνα, καλώντας την κυβέρνηση να εξασφαλίσει περισσότερους πόρους για τα αναγκαία έργα.

“Δεν υπάρχει αντάρτικο στη ΝΔ. Κάνουμε προτάσεις, διορθώνουμε λάθη, συμπληρώνουμε κενά για να κάνουμε καλύτερη την κυβέρνηση, επειδή αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αντιπολίτευση”, είπε στον Αθήνα 9.84 ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Στον απόηχο της πρωτοβουλίας των 11 γαλάζιων βουλευτών να καταθέσουν ερώτηση στη Βουλή για τα κόκκινα δάνεια, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε πως “ο Κωστής Χατζηδάκης απάντησε στην ερώτησή μας στο πρώτο σκέλος και δεν έχουμε ακόμη απάντηση στο δεύτερο σκέλος και στο ποιοι είναι οι servicers που πήραν τα δάνεια από τις τράπεζες”, ενώ σημείωσε ότι τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί δεν αποδίδουν όσο θα έπρεπε.

Αποκλιμάκωση και από τις δυο πλευρές ζήτησε σήμερα η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στον νότιο Λίβανο μετά την μεγάλη όξυνση των εχθροπραξιών στα σύνορα, όπου το Ισραήλ και η υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ ανταλλάσσουν πυρά. «Ανησυχούμε με την αυξημένη κλιμάκωση κατά μήκος της Γαλάζιας Γραμμής », δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος Αντρέα Τενέντι.

Ισραηλινό «σφυροκόπημα» από αέρος το βράδυ εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ στην περιοχή, μετά το διάγγελμα του  ηγέτη της οργάνωσης Νασράλα, που απείλησε το Ισραήλ πως θα υποστεί “τρομερή” τιμωρία για τις πολύνεκρες υβριδικές επιθέσεις του.

ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία κάλεσαν όλες τις πλευρές να  προχωρήσουν σε αποκλιμάκωση. Ο Αμερικανός υπ. Άμυνας Λόιντ Όστιν ανέβαλε το προγραμματισμένο για την προσεχή εβδομάδα ταξίδι του στο Ισραήλ.
Ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών  Ντέιβιντ Λάμι, κάλεσε τους Βρετανούς πολίτες να φύγουν από τον Λίβανο, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση θα μπορούσε να “επιδεινωθεί γρήγορα”.

Με την ανησυχία για γενίκευση του πολέμου να επανέρχεται, αμερικανικές και ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες παρατείνουν την αναστολή των πτήσεών τους προς το Τελ Αβίβ και τη Βηρυτό. Η Qatar Airways ανακοίνωσε πως απαγορεύεται μέχρι νεοτέρας οι επιβάτες που αναχωρούν από τη Βηρυτό να μεταφέρουν βομβητές και ασυρμάτους.

Στο Κίεβο η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για να εκφράσει τη στήριξη της ΕΕ στην Ουκρανία.
Σε ψήφισμα που ενέκρινε η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι ευρωβουλευτές ζητούν να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά οπλικά συστήματα εναντίον νόμιμων στρατιωτικών στόχων στη Ρωσία.

Αυτό θα οδηγήσει σε παγκόσμιο πόλεμο με τη χρήση πυρηνικών όπλων, απείλησε ο πρόεδρος της ρωσικής κάτω Βουλής.

Οι ΗΠΑ θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τις προειδοποιήσεις της Μόσχας για τους κινδύνους περαιτέρω κλιμάκωσης, σημείωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ.

Σχολιάζοντας την πιθανότητα να συναντηθεί ο Σεργκέι Λαβρόφ με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Ριαμπκόφ σημείωσε ότι οι δύο πλευρές “δεν έχουν τίποτα να συζητήσουν”.

Στη Νέα Υόρκη θα μεταβεί σήμερα ο πρωθυπουργός, για να μετάσχει στις εργασίες της 79ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Στο περιθώριό της αναμένεται προσεχώς να συναντηθεί και με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αστυνομική επιχείρηση σε εξέλιξη σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή της Φυλής.
Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί όπλα καθώς και πολλά κλοπιμαία ενώ διεξάγονται έρευνες και για ναρκωτικά. Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ. μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης.

Συνεχίζονται οι αποβολές μαθητών για χρήση κινητών στα σχολεία. Τις τελευταίες μέρες έχουν καταγραφεί τουλάχιστον δύο συμβάντα σε σχολεία του Πύργου και σε ένα της Πάτρας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν και σχολείο στον Κάμπο Ηλείας. Σε μία από τις περιπτώσεις, μαθητής γυμνασίου τιμωρήθηκε με ωριαία αποβολή όταν απάντησε σε κλήση της μητέρας του.
Στο περιστατικό της Πάτρας, δύο μαθητές γυμνασίου ανάρτησαν στο TikTok βίντεο με περιεχόμενο μέσα από το σχολείο. Παρά το γεγονός ότι δεν εντοπίστηκαν την ώρα της βιντεοσκόπησης, «προδόθηκαν» από την ανάρτηση που έγινε αργότερα.

Νεκρός ανασύρθηκε χθες το βράδυ από τη θαλάσσια περιοχή του Αλίμου 16χρονος κολυμβητής, αιγυπτιακής καταγωγής, που αγνοούνταν. Σε εξέλιξη ήταν για ώρες έρευνες από το ΛΣ για τον εντοπισμό του και ο έφηβος εντοπίστηκε από ιδιώτη δύτη μέσα στη θάλασσα, χωρίς τις αισθήσεις του. Θα διενεργηθεί νεκροψία νεκροτομή για τα αίτια του θανάτου του.

Αθήνα χωρίς Αυτοκίνητο το Σαββατοκύριακο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα. Πλήθος εκπαιδευτικών δράσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων από το βράδυ του Σαββάτου και για ένα 24ωρο στην οδό Αθηνάς, στο πλαίσιο του «This is Athens-City Festival». Σε ισχύ θα τεθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη.Το μετρό θα λειτουργήσει με διευρυμένο ωράριο ως τις 02:30 τη νύχτα.

Και ο καιρός: Τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα στην Αττική, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 27 βαθμούς Κελσίου. 26 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα