back to top
23.4 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

23.4 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι δυνάμεις του εξαπέλυσαν «στοχευμένο πλήγμα» στη Βηρυτό, με δύο πηγές ασφαλείας να δηλώνουν στο Reuters ότι ισραηλινός αεροπορικός βομβαρδισμός είχε στόχο υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ. Λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για νεκρούς και τραυματίες στα νότια προάστια της Βηρυττού.

Οι πηγές ασφαλείας δεν διευκρίνισαν ποιος ήταν το ανώτερο στέλεχος της Χεζμπολάχ που ήταν ο στόχος της ισραηλινής επίθεσης, ούτε αν σκοτώθηκε. Ωστόσο ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν ότι στόχος ήταν το ανώτερο στέλεχος της Χεζμπολάχ, Ιμπραήμ Ακίλ.

Το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή στα νότια προάστια της Βηρυτού κοντά στο τέμενος Αλ-Καέμ», τόνισε πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο. Πηγές ασφαλείας του Λιβάνου ανέφεραν στο Reuters ότι ο βομβαρδισμός σημειώθηκε κοντά σε εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ.

Προηγήθηκε η επίθεση της Χεζμπολάχ με εκτεταμένες ρίψεις περίπου 150 ρουκετών στο βόρειο Ισραήλ μετά τη χθεσινή αεροπορική επίθεση στον νότιο Λίβανο με στόχο θέσεις της οργάνωσης.

Αποκλιμάκωση ζητάει η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών. Στην ίδια γραμμή ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία. Στο μεταξύ, οι αρχές της Ταϊβάν και της Βουλγαρίας αρνήθηκαν οποιαδήποτε συμμετοχή στην εφοδιαστική αλυσίδα των χιλιάδων βομβητών που εξερράγησαν στον Λίβανο.

Η Χεζμπολάχ παρέδιδε στα μέλη της νέους βομβητές με το εμπορικό σήμα Gold Apollo, λίγες ώρες πριν αυτοί ανατιναχθούν, δήλωσαν δύο πηγές ασφαλείας, υποδεικνύοντας ότι η λιβανέζικη οργάνωση ήταν βέβαιη ότι οι συσκευές ήταν ασφαλείς παρά τους συνεχιζόμενους ελέγχους που έκανε για τον εντοπισμό απειλών.

Ανοιχτό, την ίδια ώρα και το “μέτωπο” του Ισραήλ στη Γάζα, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 14 Παλαιστινίους σε επιθέσεις με τεθωρακισμένα και σε επιθέσεις από αέρος σε βόρειες και κεντρικές περιοχές της Λωρίδας.

Την παραίτησή της από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε η Έλενα Ακρίτα, μετά το σχόλιό της για τον “γιο της πλύστρας”, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Όπως ενημερώνει η ίδια μέσω fb, “παρά το γεγονός ότι ζήτησε συγγνώμη για το λάθος της, έκρινε ότι έχει ηθικό χρέος να παραιτηθεί”, ωστόσο, όπως ενημερώνει, η παραίτησή της δεν έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της ΚΟ, Νίκο Παππά.

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε ο πρώην υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίου, η σύζυγος του και ένας ακόμα επιχειρηματίας, οι οποίοι ήταν κατηγορούμενοι για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και ξέπλυμα “μαύρου” χρήματος, που αφορούσε τη σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών το 2003. Το δικαστήριο, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, έκρινε ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για τα αδικήματα της απιστίας και της δωροδοκίας και διατηρεί αμφιβολίες.

Είναι δικαίωση ουσιαστική των πολιτικών μου αγώνων για μια καλύτερη Ελλάδα. Απόφαση δίκαιη που διαγράφει την τεράστια ταλαιπωρία που υπέστη η οικογένεια μου τα τελευταία 8 χρόνια αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Στη Νέα Υόρκη σήμερα ο πρωθυπουργός, για να μετάσχει στις εργασίες της 79ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Αναμένεται να συναντηθεί και με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στο μεταξύ, με ανάρτησή του στο fb, αναφέρει ότι “κι όμως, βαθιές αλλαγές στην Ελλάδα γίνονται”, και αυτό, όπως τονίζει, το αποδεικνύει η τελευταία έκθεση CASE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη φοροδιαφυγή, σημειώνοντας ότι οι απώλειες του Δημοσίου από ΦΠΑ στη χώρα μας μειώθηκαν, ήδη, κατά 50%.

Τροπολογία για την προστασία των ευάλωτων δανειοληπτών καταθέτει την ερχόμενη εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ενημέρωσε ο Νίκος Παππάς. Με αυτήν, όπως είπε μεταξύ άλλων, θα ζητείται το προϊόν του εξωδικαστικού συμβιβασμού να είναι υποχρεωτικό για τον δανειστή σε ό,τι αφορά τους ευάλωτους δανειολήπτες.

Έκτακτη σύσκεψη με όλους τους Αντιπεριφερειάρχες προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση όσον αφορά την αντιπλημμυρική προστασία του λεκανοπεδίου συγκαλεί σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς. Υπενθυμίζεται ότι το πρωί πραγματοποίησε αυτοψία στο ρέμα Καινούργιο του Δήμου Μαραθώνα, απ όπου παραδέχθηκε ότι η Αττική δεν είναι θωρακισμένη ενόψει του χειμώνα και κάλεσε την κυβέρνηση να εξασφαλίσει περισσότερους πόρους.

Η ΕΕ θα χορηγήσει δάνειο έως 35 δις ευρώ στην Ουκρανία για να βοηθήσει τη χώρα που μάχεται κατά της Ρωσίας, ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά τη σημερινή επίσκεψή της στο Κίεβο, με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να σχολιάζει ότι η χώρα του θα χρησιμοποιήσει το δάνειο για την αντιαεροπορική άμυνα, την ενέργεια και την εγχώρια αγορά όπλων.

Στο μεταξύ, η Ρωσία προειδοποίησε τη Δύση και την Ουκρανία για “καταστροφικές συνέπειες” αν το Κίεβο κινηθεί κατά του στενού συμμάχου της, τη Λευκορωσία. Κατέστησε σαφές ότι θα επέμβει για να υπερασπιστεί μια χώρα στην οποία έχει αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα.

Αθήνα χωρίς Αυτοκίνητο το Σαββατοκύριακο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα. Πλήθος εκδηλώσεων από αύριο το βράδυ και για ένα 24ωρο στην οδό Αθηνάς, στο πλαίσιο του «This is Athens-City Festival». Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη. Έως τις 2 και μισή τη νύχτα αύριο η λειτουργία του ΜΕΤΡΟ

Ο Δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την Ελευθερία της», σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος προβάλει απόψε στο Πάρκο Ελευθερίας την ταινία «Μαρτυρίες» του Νίκου Καβουκίδη. Η Μαρία Βασιλοπούλου θα μας πει περισσότερα…

Και ο καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα αύριο στην Αττική, όπου αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Βελτίωση το από βράδυ . Άνεμοι βόρειοι έως και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου – 26 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα