back to top
23.4 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

23.4 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Ε. Στυλιανίδης: Δεν υπάρχει αντάρτικο στη ΝΔ – Προτείνουμε, ασκούμε κριτική, συμπληρώνουμε κενά ελλείψει αντιπολίτευσης

Διαβάστε επίσης

Δεν καλύφθηκαν όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών για τα «κόκκινα» δάνεια, ενώ από κυβερνητικής πλευράς προγραμματίζονται κινήσεις κατευνασμού μέσα από συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους 11 που ανέλαβαν τη σχετική πρωτοβουλία, στο πλαίσιο και της ελευθερίας έκφρασης των βουλευτών της παράταξης.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των άλλων δέκα που κατέθεσαν την κρίσιμη ερώτηση και θεωρήθηκαν  …εσωκομματικοί αντάρτες επισήμανε – μεταξύ άλλων – στον Αθήνα 984 ότι δεν δόθηκαν ουσιαστικά απαντήσεις πάνω στα ζητήματα τα οποία αφορούν τους δανειολήπτες, καθώς ο κ. Χατζηδάκης εστίασε στο πρώτο σκέλος της ερώτησης αναφορικά με την εξυγίανση των τραπεζών και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τους ευάλωτους.

«Δεν απάντησε ο Υπουργός ποιοι είναι οι servicers που πήραν τα δάνεια από τις τράπεζες, ούτε τί μέλλει γενέσθαι όταν αυτοί δεν εφαρμόζουν τις δικαστικές αποφάσεις» είπε μιλώντας στον Απόστολο Χονδρόπουλο και στον Γιώργο Κατσίγιαννη. 

Ακόμη, αρνήθηκε τα περί αντάρτικου αντιπαραθέτοντας την άσκηση του εκ του Συντάγματος απορρέοντος ρόλου του βουλευτή, με στόχο «να βελτιώνεται η κυβέρνηση -όπως συμβαίνει στις δημοκρατίες- ειδικά όταν πρόκειται για ένα κοινωνικό θέμα και διακυβεύονται περιουσίες εκατομμυρίων πολιτών». Παράλληλα, άφησε αιχμές για τη στάση της Κεντροαριστεράς και του Κυριάκου Βελόπουλου, κάνοντας λόγο για εκνευρισμό.

Σημεία της συνέντευξης Ευριπίδη Στυλιανίδη στον σταθμό της πόλης
*Όταν λήγει η σούπερ λιγκ, οι μεγάλες ομάδες συνήθως κάνουν φιλικό με τον πάγκο τους για να μπορέσουν να μείνουν σε φόρμα.
«Επειδή δεν υπάρχει πλέον αντιπολίτευση προωθούμε προτάσεις, ασκούμε κριτική, διορθώνουμε λάθη, συμπληρώνουμε κενά για να κάνουμε καλύτερη την κυβέρνηση. Δεν υπάρχει αντάρτικο, όπως έχει περιγραφεί.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τη μεγαλύτερη στήριξη που είχε οποιοσδήποτε πρόεδρος στην ιστορία της ΝΔ, είτε όταν ήταν στην κυβέρνηση είτε όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση επειδή  η Κ.Ο. συναισθανόταν και εξακολουθεί να συναισθάνεται την κρισιμότητα κάποιων στιγμών. Στηρίξαμε με όλη μας την ψυχή, χωρίς τον παραμικρό ψίθυρο, τις αποφάσεις του στη διάρκεια της πανδημίας. Τώρα όμως που επανερχόμαστε στην ομαλότητα, υποχρεούμαστε να επανέλθουμε  κι εμείς στο συνταγματικό μας ρόλο για κοινοβουλευτικό έλεγχο, ώστε να κάνουμε καλύτερη την κυβέρνηση δίχως αρνητική προδιάθεση ως προς το πρόσωπο του Πρωθυπουργού ή του Υπουργού Οικονομικών».
*Όταν εντοπίζουμε ένα κοινωνικό πρόβλημα αναφορικά με την ιδιοκτησία, θεμελιώδη αξία της παράταξης και βρισκόμαστε ενώπιον της απειλής να κινδυνεύσουν περισσότερες από 2 εκατομμύρια ελληνικές περιουσίες, επισημαίνουμε τα καλά που έγιναν, αλλά δείχνουμε και τις αδυναμίες του μηχανισμού υποδεικνύοντας κινήσεις που πρέπει να γίνουν.
«Ο Κωστής Χατζηδάκης απάντησε άμεσα και τεκμηριωμένα ως προς το πρώτο σκέλος της  ερώτησης, που έχει να κάνει με την εξυγίανση των τραπεζών και τη λειτουργία του  εξωδικαστικού συμβιβασμού για τους ευάλωτους, όχι όμως ακόμα στο δεύτερο…..Ο υπουργός δεν απάντησε ποιοι είναι οι servicers που πήραν τα δάνεια από τις τράπεζες, τί μέλλει γενέσθαι όταν αυτοί δεν εφαρμόζουν τις δικαστικές αποφάσεις….Περίπλοκο το θέμα της αγοράς ακινήτων, υπάρχουν μοντέλα που εφαρμόζονται σε ΗΠΑ και Κύπρο.. Ας μειώσουν οι τράπεζες τα κέρδη τους…Το ερώτημα είναι αν κάποιος που έχει δανειστεί κι έχει αποπληρώσει όλο το κεφάλαιο, έχει άραγε χρεοκοπήσει ή κερδοσκοπεί η Τράπεζα; Ας μειώσουν τα κέρδη τους λοιπόν οι τράπεζες..»  
*Δεν είμαστε δυσαρεστημένοι  ούτε προσδοκούσαμε κάτι που δεν πήραμε 
«Όλοι όσοι υπογράψαμε την ερώτηση διατελέσαμε υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη, δεν έχουμε επιδιώξεις αντάρτικου. Το κάνουμε μπροστά στην κοινωνική πίεση, γιατί ανησυχούμε και πιστεύουμε πως έχει δίκιο.  Επίσης, επειδή το πρόβλημα έρχεται από το παρελθόν και στηρίξαμε σε πρώτη φάση ψηφίζοντας τα μέτρα, τώρα που βλέπουμε ότι αυτά δεν αποδίδουν όσο θα έπρεπε, υποχρεούμαστε να ζητήσουμε βελτίωση της εφαρμογής του πλαισίου για να γίνει καλύτερο και πιο αυστηρό, με στόχο να προστατευτούν η πρώτη κατοικία και η νοικοκυρεμένη κατοικία, όχι οι μπαταχτσήδες. Πολλοί συνάδελφοι παρεξηγήθηκαν γιατί δεν τους είπαμε να υπογράψουν»…
*Οι βουλευτές ρωτούν κι οι υπουργοί απαντούν, ως είθισται στις δημοκρατίες. Αυτό συμβαίνει και σε εμάς. Είναι γόνιμο και συντείνει στο να  γινόμαστε καλύτεροι. Και δεν έγινε με τη νευρικότητα που επέδειξαν η Κεντροαριστερά, ο Κυριάκος Βελόπουλος και οι ακτιβιστές που κινούνται δεξιότερα της ΝΔ, βλέποντας να τους αφαιρούμε με  σοβαρότητα θέματα που πήγαν να χτίσουν. Γιατί είναι άλλο να υποστηρίζεις τον πατριωτισμό και διαφορετικό τον εθνικισμό και τον απομονωτισμό».
*Δεν μπορώ να προδιαγράψω τις επόμενες κινήσεις μας, θέλουμε να πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση θα σκύψει πιο αποτελεσματικά και καινοτόμα πάνω στο θέμα της ερώτησής μας
«Τώρα βρίσκεται υπό επεξεργασία μια σκέψη σχετικά με το πού θα μπορούσαν να οδηγηθούν οι λύσεις που δεν έδωσε το υφιστάμενο πλαίσιο. Υπάρχει δηλαδή μια επιστημονική ομάδα ώστε να κάνουμε συγκεκριμένες προτάσεις, εφόσον χρειαστεί. Υπάρχουν βασικές αξίες που έχει υπερασπιστεί η παράταξη μας, όπως η ιδιοκτησία στη συγκεκριμένη περίπτωση και θέλουμε κι η κυβέρνηση να τις υπερασπίζεται»
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα