back to top
23.4 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

23.4 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Ε. Βόζεμπεργκ: Ουσιαστική η συμβολή της ΕΕ στον Ουκρανικό αγώνα απέναντι στη Ρωσία

Διαβάστε επίσης

Ως ακόμα μία «ουσιαστική συμβολή της ΕΕ στον Ουκρανικό αγώνα μετά την επίθεση από τη Ρωσία» χαρακτήρισε η Ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ,  το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για άρση των περιορισμών στη χρήση δυτικών όπλων από την Ουκρανία, την ώρα που η Μόσχα απειλεί με πυρηνικά πλήγματα και προειδοποιεί με παγκόσμια σύρραξη τη Δύση.

ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΔΥΤΙΚΟΥ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ

Επισήμανε ότι «αυτή η βοήθεια έχει στάδια» περιλαμβάνοντας και οικονομική ενίσχυση, «με στόχο να σταματήσει ένας πόλεμος που μαίνεται επί σχεδόν τρία χρόνια».

ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ

Κι ενώ η Ουκρανία κινδυνεύει να παγώσει τον χειμώνα, μετά τις μαζικές καταστροφές σε ηλεκτροπαραγωγικές πηγές, τίθεται μετ επιτάσεως το ζήτημα της ενέργειας και για την Ευρώπη, καθώς καλείται να λύσει ένα δύσκολο σταυρόλεξο μπροστά στην εκτίναξη των τιμών.

«Αυτό ήταν το περιεχόμενο της επιστολής του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην επικεφαλής της Κομισόν, Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν. Υπήρξε ανταπόκριση από πλευράς της και μένει να το δούμε στην πράξη» τόνισε η κ. Βόζεμπεργκ, διαπιστώνοντας μια «ανισότητα σε σχέση με τη στάση της Γερμανίας και άλλων ευρωπαϊκών κρατών με υψηλό ενεργειακό απόθεμα απέναντι τις πιο αδύναμες χώρες, ενώ συμμετέχουμε όλοι επί ίσοις όροις στα ενεργειακά προβλήματα που ανέκυψαν από αυτόν τον πόλεμο» με επίδικο την ισομερή κατανομή των οικονομικών βαρών.

ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕ ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΛΑΛΓΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΞΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ

Εξέφρασε δε την ελπίδα να αλλάξει σελίδα και να γίνει δικαιότερη αυτή η πολιτική πάνω στο τεράστιο πρόβλημα της ενέργειας, με την ανάληψη καθηκόντων των νέων Επιτρόπων -κατόπιν έγκρισης σε ακροάσεις- ανάμεσά τους και ο Απόστολος Τζιτζικώστας .

«Είναι καλά ενημερωμένος,  διαθέτει πολύ σημαντική ευρωπαϊκή εμπειρία και τεχνογνωσία. Έχει ουσιαστική σημασία για εμάς η αυτοτέλεια του χαρτοφυλακίου των Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού που θα αναλάβει -μετά τη σχετική ακρόαση-  εφόσον ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους οικονομικούς πυλώνες της χώρας. Επίσης στο ίδιο χαρτοφυλάκιο εμπεριέχεται και η Ναυτιλία.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα