back to top
25 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

25 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Με ομοβροντία ρουκετών εναντίον δύο στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο βόρειο Ισραήλ, απάντησε στις επιθέσεις στο νότιο Λίβανο η Χεζμπολάχ. Στο μεταξύ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 31 μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν στο χτύπημα της Παρασκευής στη Βηρυτό. 

H Πολιτική Άμυνα στη Γάζα ανακοίνωσε σήμερα πως ένας ισραηλινός βομβαρδισμός εναντίον ενός σχολείου που φιλοξενεί εκτοπισμένους στην πόλη της Γάζας έχει στοιχίσει τη ζωή σε 19 ανθρώπους, με τον ισραηλινό στρατό να αναφέρει ότι στοχοθέτησε μαχητές της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, οι οποίοι κρύβονταν εκεί. Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται «13 παιδιά και έξι γυναίκες», η μία εκ των οποίων ήταν έγκυος, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας Μαχμούντ Μπασάλ. 

Σε εξέλιξη είναι η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω συνεχιζόμενων εντάσεων και έντονων εσωκομματικών αντιπαραθέσεων.  Η Κεντρική Επιτροπή συνεδριάζει για το χρονοδιάγραμμα ενόψει εκλογών. Η πλειοψηφία, δηλαδή τα 100 και πλέον μέλη που κατέθεσαν την πρόταση μομφής κατά του Κασσελάκη θέλει η εκλογή του νέου προέδρου να γίνει στις 24 Νοεμβρίου. Ωστόσο, ο Παύλος Πολάκης αλλά και η πλευρά Κασσελάκη που εκφράζεται μέσω της Θεοδώρας Τζάκρη θέλουν εκλογές 20 μέρες νωρίτερα, στις 3 Νοεμβρίου. Ο Νίκος Παππάς από την πλευρά του βρίσκεται κάπου στη μέση καθώς έχει επιμείνει πάρα πολύ στο να δεσμευτούν όλες οι πλευρές για άμεσες αλλαγές στο κόμμα ώστε να μην έχει «λευκή επιταγή» η νέα ηγεσία, όποια και αν είναι αυτή. 

Όλγα Γεροβασίλη και Νίκος Παππάς ήταν ιδιαίτερα αιχμηροί κατά του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος αποφάσισε να ξεκινήσει την προεκλογική του καμπάνια από την Άρτα, έδρα της κ. Γεροβασίλη.”Η ανασφάλεια στην πολιτική είναι ένδειξη αδυναμίας” ανέφερε σε ανάρτησή της στο Facebook η Όλγα Γεροβασίλη, προσθέτοντας: “Ο Στέφανος Κασσελάκης θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί εκ νέου”. 

«Οι υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου οφείλουν να εκφράζουν, να εξασφαλίζουν και να εγγυώνται την ενότητα », τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος στη συνεδρίαση της ΚΕ. 

Στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός για τις εργασίες της 79ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στο περιθώριο της οποίας αναμένεται να συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς. Την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, η ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού.     

“Στις 6 και 13 Οκτωβρίου δεν ψηφίζουμε για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ψηφίζουμε για το ήθος, το ύφος και τον προσανατολισμό της επόμενης κυβέρνησης” τόνισε από το Αγρίνιο ο πρόεδρος του κινήματος και εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία, Νίκος Ανδρουλάκης.  

“Πρέπει να συνεχίσουμε ενωτικά και τολμηρά. Να ενισχύουμε τη δημοκρατική παράταξη σε κάθε πλατεία, σε κάθε χωριό, σε όλη τη χώρα” δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Center.  

“Αυτό που ζούμε, όπου πηγαίνουμε, ξεφεύγει από κάθε προσδοκία” αναφέρει σε ανάρτησή του ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ευχαριστήσει, τους εκατοντάδες ανθρώπους που συνάντησε και συνομίλησε, κατά την επίσκεψή του στην Αιτωλοακαρνανία. 

«Είναι ιδιαίτερα μεγάλη τιμή για την χώρα μας, το ότι προσκλήθηκε στην Σύνοδο  του G7 και είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένη και για τις διμερείς επαφές» δήλωσε η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη από την Νάπολη και την Σύνοδο «G7 του Πολιτισμού». Οι εργασίες της συνόδου, αφιερώθηκαν σήμερα στη συνεργασία με τις χώρες της αφρικανικής ηπείρου στον τομέα του πολιτισμού, ενώ χθες, μεταξύ των άλλων, συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης στα δημιουργικά επαγγέλματα και η καταπολέμηση της λαθραίας διακίνησης έργων τέχνης.  

Περισσότερες από 20 πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δράσεις για όλες τις ηλικίες θα πραγματοποιηθούν από απόψε στις 8, ως αύριο το βράδυ επί της οδού Αθηνάς, στο τμήμα από την Ερμού έως την Ευριπίδου, στο πλαίσιο του This is Athens – CityFestival, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας χωρίς αυτοκίνητο. Αναλυτικά οι δράσεις στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr. Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα υπάρχει στην οδό Αθηνάς, μεταξύ Ερμού και Ευριπίδου, σε όλο το μήκος των οδών, Καραγιώργη Σερβίας, Περικλέους, Αθηναΐδος, και Αγ. Ειρήνης, όπως και στην πλατεία Ασωμάτων και την άνοδο της Ερμού.   

 Στην αθλητική επικαιρότητα και την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, παίζουν στις  

Αυτή την ώρα: Βόλος- ΠΑΟΚ.  

Στις 8: Άρης – Ολυμπιακός  

και στις 8 και μισή: Παναιτωλικός- Αστέρας Τρίπολης.  

Και ο καιρός..  

Γενικά αίθριος με κατά διαστήματα αραιές νεφώσεις πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα