back to top
29.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

29.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου μετά από ώρες σιωπής επιβεβαίωσε νωρίτερα ότι ο ηγέτης της Σαγιέντ Χασάν Νασράλα σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή και ορκίστηκε να συνεχίσει τη μάχη κατά του Ισραήλ αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ορκίζεται να «συνεχίσει τον ιερό πόλεμο κατά του εχθρού και για την υποστήριξη της Παλαιστίνης». 

 Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί ανακοίνωση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) το μεσημέρι ότι ο Χασάν Νασράλα σκοτώθηκε στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Βηρυτό. 

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε σήμερα πως το Ισραήλ έχει τεθεί σε κατάσταση υψηλού συναγερμού για μια ευρύτερη σύγκρουση μετά τον θάνατο του Χασάν Νασράλα στη Βηρυτό 

Νωρίτερα και το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας δήλωσε πως, σύμφωνα με τις πληροφορίες του, ο ηγέτης της οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Χασάν Νασράλα, είναι όντως νεκρός.  

Οι ευρωπαϊκές Αρχές συνιστούν στις αεροπορικές εταιρίες να αποφύγουν τους εναέριους χώρους του Λιβάνου και του Ισραήλ λόγω της «εντατικοποίησης των αεροπορικών πληγμάτων και της επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας», όπως ανακοίνωσαν σήμερα Σάββατο.Εκτιμούν  πως η κατάσταση σε αυτές τις δύο χώρες είχε επιπτώσεις «στην ασφάλεια του εναέριου χώρου» 

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι συνολικά 13 συλληφθέντες  για το αιματηρό περιστατικό στο Λαύριο όπου περίπου 20 μαθητές συνεπλάκησαν άγρια έξω από το 1ο ΕΠΑΛ με έναν από τους εμπλεκόμενους να τραβάει μαχαίρι και να τραυματίζει 2 άτομα στο μηρό. Οι 12 ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα ενώ σε βάρος του ενήλικα ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραπέμπεται να δικαστεί από το αυτόφωρο μονομελές δικαστήριο. 

Στην Κέρκυρα, ομολόγησε  η σύζυγος του 68χρονου, πως εκείνη του κατάφερε το θανατηφόρο χτύπημα με μαχαίρι κουζίνας, το οποίο βρέθηκε στο χώρο, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές. Το θύμα βρέθηκε νεκρό μέσα στο σπίτι του, στην περιοχή Πέραμα. Η σύζυγος είναι 49 χρόνων, υπήκοος Ρωσίας και το ζευγάρι έχει ένα παιδί, 11 ετών. Στο διάστημα 2022 – 2023 το ζευγάρι είχε απασχολήσει την Αστυνομία για περιστατικά οικογενειακής βίας. 

Τρεις ανήλικοι, ηλικίας 13, 14 και 15 ετών συνελήφθησαν στο Μεσολόγγι από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας, κατηγορούμενοι για προσβολή γενετήσιας ευπρέπειας, πορνογραφία ανηλίκων και εκδικητική πορνογραφία. Προηγήθηκε καταγγελία από γονέα ανήλικης μαθήτριας. Συνελήφθησαν επίσης και οι γονείς των τριών αγοριών, οι οποίοι κατηγορούνται για την παραμέληση της εποπτείας τους. 

Σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίτερα  στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στα νησιά Στροφάδες και την Πελοπόννησο. 

  Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης είναι 26 χλμ. Βορειοανατολικά των Στροφάδων με εστιακό βάθος 5 χλμ. Η σεισμική δόνηση, έγινε αισθητή στη Ζάκυνθο και σε περιοχές της Πελοποννήσου. 

 Στην αθλητική επικαιρότητα και την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ  παίζουν  

στις 5 Βόλος – Καλλιθέα και  

στις 8 Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός.  

Και ο καιρός… 

Γενικά αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου. 

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 28 βαθμοί. 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα