back to top
27.8 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

27.8 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Η ισραηλινή κυβέρνηση λαμβάνει περεταίρω μέτρα ασφαλείας στην χώρα, μετά την επισημοποίηση του θανάτου του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σε βομβαρδισμό στην Βηρυτό. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν κυμαίνονται από την απαγόρευση συγκεντρώσεων, μέχρι και την επιστράτευση εφεδρικών μονάδων του στρατού. Την ίδια ώρα, ο υπουργός άμυνας του Ισραήλ, δηλώνει ότι «Δεν είμαστε σε πόλεμο με τον λαό του Λιβάνου», ενώ με ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως «η εξόντωση» του Νασράλα, κάνει τον κόσμο «πιο ασφαλή» και επέμεινε στο ότι συνεχίζει να εξοντώνει άλλους ηγέτες του ένοπλου ισλαμιστικού κινήματος. 

Μαζί με τον Νασράλα, σκοτώθηκε και ο διοικητής του μετώπου με το Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, Αλί Καράκι, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ. Την είδηση επιβεβαίωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης, συμπληρώνονατς ότι νεκρός είναι και διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, Αμπάς Νιφορουσάν. 

Η Τεχεράνη διαμήνυσε πως “η γραμμή του Χασάν Νασράλα θα συνεχιστεί“, με μήνυμα που αναρτήθηκε στο X από τον εκπρόσωπο του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Καναανί 

Την καταδίκη των Ισραηλινών επιθέσεων στον Λίβανο εξέφρασε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζητώντας  την παρέμβαση του ΟΗΕ προκειμένου αυτές να σταματήσουν. 

Οι ευρωπαϊκές Αρχές συνιστούν στις αεροπορικές εταιρίες να αποφύγουν τους εναέριους χώρους του Λιβάνου και του Ισραήλ λόγω της «εντατικοποίησης των αεροπορικών πληγμάτων και της επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας»..  

 Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι συνολικά 13 συλληφθέντες  για το αιματηρό περιστατικό στο Λαύριο όπου περίπου 20 μαθητές συνεπλάκησαν άγρια έξω από το 1ο ΕΠΑΛ με έναν από τους εμπλεκόμενους να τραβάει μαχαίρι και να τραυματίζει 2 άτομα στο μηρό. Οι 12 ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα ενώ σε βάρος του ενήλικα ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραπέμπεται να δικαστεί από το αυτόφωρο μονομελές δικαστήριο.  

Στην Κέρκυρα, τη δολοφονία του συζύγου της με μαχαίρι κουζίνας,στο σπίτι τους στο Πέραμα  ομολόγησε η 49, υπήκοος Ρωσίας. Το ζευγάρι έχει ένα παιδί, 11 ετών, ενώ το διάστημα 2022 – 2023 είχε απασχολήσει την Αστυνομία για περιστατικά οικογενειακής βίας.  

  Σε εξέλιξη η δασική πυρκαγιά, στην περιοχή Εφύρα,  στην Ηλεία. Επιχειρούν 54 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος της 6ης ΕΜΟΔΕ και 17 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν 4  πυροσβεστικά αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.  

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο περιαστικό δάσος της Ξάνθης.  Κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου, 10 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. 

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο σε Αττική, Βοιωτία καθώς και περιοχές της περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 

 

Σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίτερα  στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στα νησιά Στροφάδες και την Πελοπόννησο. Η σεισμική δόνηση, έγινε αισθητή στη Ζάκυνθο και σε περιοχές της Πελοποννήσου 

 Στην αθλητική επικαιρότητα και την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ  παίζουν   

Βόλος – Καλλιθέα:   

και στις 8 Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός.   

Και ο καιρός.. 

Γενικά αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.  

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 28 βαθμοί.  

 

 

  

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα