25.3 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

25.3 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Η ισραηλινή κυβέρνηση λαμβάνει περεταίρω μέτρα ασφαλείας στην χώρα, μετά την επισημοποίηση του θανάτου του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σε βομβαρδισμό στην Βηρυτό. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν κυμαίνονται από την απαγόρευση συγκεντρώσεων, μέχρι και την επιστράτευση εφεδρικών μονάδων του στρατού. Την ίδια ώρα, ο υπουργός άμυνας του Ισραήλ, δηλώνει ότι «Δεν είμαστε σε πόλεμο με τον λαό του Λιβάνου», ενώ με ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως «η εξόντωση» τουΝασράλα, κάνει τον κόσμο «πιο ασφαλή» και επέμεινε στο ότι συνεχίζει να εξοντώνει άλλους ηγέτες του ένοπλου ισλαμιστικού κινήματος. 

Σειρήνες ήχησαν σήμερα το απόγευμα στο κεντρικό Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του Τελ Αβίβ όπου ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι εκτοξεύτηκε, πιθανότατα από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης, ένας πύραυλος που κατευθυνόταν στο ισραηλινό έδαφος αλλά αναχαιτίστηκε από την αντιαεροπορική άμυνα. 

 Το Ιράν, δήλωσε σήμερα πως “η γραμμή του Χασάν Νασράλα θα συνεχιστεί“, με μήνυμα που αναρτήθηκε στο X από τον εκπρόσωπο του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Καναανί 

Ταυτόχρονα, στο ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό μαζί με τον Νασράλα, σκοτώθηκε και ο διοικητής του μετώπου με το Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, Αλί Καράκι, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ.  

Σαφές μήνυμα στο Ιράν έστειλαν οι ΗΠΑ για τις απειλές στο Ισραήλ, μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Σε ανάρτηση που έκανε στο Χ (πρώην Twitter), ο υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, ξεκαθάρισε ότι στόχος της Ουάσιγκτον είναι να εμποδίσει όποιους θέλουν να επεκτείνουν τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή. 

 Την καταδίκη των Ισραηλινών επιθέσεων στον Λίβανο και την παρέμβαση του ΟΗΕ προκειμένου αυτές να σταματήσουν, εξέφρασε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Οι ευρωπαϊκές Αρχές συνιστούν στις αεροπορικές εταιρίες να αποφύγουν τους εναέριους χώρους του Λιβάνου και του Ισραήλ λόγω της «εντατικοποίησης των αεροπορικών πληγμάτων και της επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας», όπως ανακοίνωσαν σήμερα Σάββατο. Εκτιμούν  πως η κατάσταση σε αυτές τις δύο χώρες είχε επιπτώσεις «στην ασφάλεια του εναέριου χώρου».  

 Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι συνολικά 13 συλληφθέντες  για το αιματηρό περιστατικό στο Λαύριο όπου περίπου 20 μαθητές συνεπλάκησαν άγρια έξω από το 1ο ΕΠΑΛ με έναν από τους εμπλεκόμενους να τραβάει μαχαίρι και να τραυματίζει 2 άτομα στο μηρό. Οι 12 ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα ενώ σε βάρος του ενήλικα ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραπέμπεται να δικαστεί από το αυτόφωρο μονομελές δικαστήριο.  

Στην Κέρκυρα, ομολόγησε  η σύζυγος του 68χρονου, πως εκείνη του κατάφερε το θανατηφόρο χτύπημα με μαχαίρι κουζίνας, το οποίο βρέθηκε στο χώρο, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές. Το θύμα βρέθηκε νεκρό μέσα στο σπίτι του, στην περιοχή Πέραμα. Η σύζυγος είναι 49 χρόνων, υπήκοος Ρωσίας και το ζευγάρι έχει ένα παιδί, 11 ετών. Στο διάστημα 2022 – 2023 το ζευγάρι είχε απασχολήσει την Αστυνομία για περιστατικά οικογενειακής βίας.  

   Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αίτια, σε δασική έκταση στην περιοχή Εφύρα,  στην Ηλεία. Στο σημείο επιχειρούν 54 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος της 6ης ΕΜΟΔΕ και 17 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα   

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο περιαστικό δάσος της Ξάνθης.  Κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 7ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα, ενώ από αέρος συνέδραμαν στο έργο της κατάσβεσης 2 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη. 

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο σε Αττική, Βοιωτία καθώς και περιοχές της περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 

 Σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίτερα  στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στα νησιά Στροφάδες και την Πελοπόννησο. Η σεισμική δόνηση, έγινε αισθητή στη Ζάκυνθο και σε περιοχές της Πελοποννήσου 

 Στην αθλητική επικαιρότητα και την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ  παίζουν   

Βόλος – Καλλιθέα:   

Αυτή την ώρα  Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός.   

Και ο καιρός…  

Γενικά αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως  33 βαθμούς Κελσίου.  

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 28 βαθμοί.  

  

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα