back to top
25.3 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

25.3 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Διεθνής συναγερμός για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μετά την εξόντωση του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, κατά τη διάρκεια ισραηλινού βομβαρδισμού στη Βηρυτό.

‘’Η εξόντωση» Νασράλα, κάνει τον κόσμο «πιο ασφαλή»  διαμήνυσε ο ισραηλινός Στρατός ενώ προανήγγειλε ότι θα εξοντώσει όλους τους ηγέτες του ένοπλου ισλαμιστικού κινήματος.. Πριν από λίγο ο Υπουργός Άμυνας Γιάβ Γκάλαντ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων και στο βόρειο μέτωπο.  

Η εξόντωση του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα είναι «ένα μέτρο δικαιοσύνης» για τα πολλά θύματά του, μεταξύ των οποίων είναι και χιλιάδες Αμερικανοί πολίτες, Ισραηλινοί και Λιβανέζοι, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Ο Νασράλα ήταν «ένας τρομοκράτης που είχε αμερικανικό αίμα στα χέρια του», δήλωσε απόψε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία Κάμαλα Χάρις. 

Είμαστε σε ετοιμότητα για την προστασία των αμερικανικών δυνάμεων και εγκαταστάσεων στην περιοχή δήλωσε στην πλατφόρμα X o Αμερικανός Υπουργός Άμυνας. Στο μεταξύ, το Steit Department  έδωσε εντολή σε εργαζόμενους της πρεσβείας στη Βηρυτό, να εγκαταλείψουν τον Λίβανο, μαζί με τις οικογένειες τους. Και η Γερμανία ανακοίνωσε την μείωση -στο απολύτως απαραίτητο – του αριθμού των διπλωματών της σε Βηρυτό, Ραμάλα και Τελ Αβίβ. Απομακρύνονται άμεσα οι οικογένειες τους. 

3ημερο πένθος κήρυξε ο Λίβανος, με την Βηρυτό να θέτει την χώρα σε κατάσταση απειλής πολέμου και να μιλά για ύπουλη ισραηλινή επίθεση. 5νθημερο πένθος κήρυξε το Ιράν.. ‘’Η μοίρα της περιοχής θα καθοριστεί από τις αντιστασιακές δυνάμεις και επικεφαλής τους βρίσκεται η περήφανη Χεζμπολάχ», διαμήνυσε ο  ανώτατος ηγέτης ου Ιράν Αλί Χαμενεΐ. 

Στο μεταξύ οι Χούθι της Υεμένης – ορκισμένοι εχθροί του Ισραήλ –  επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται πίσω από την πυραυλική επίθεση στο κέντρο του Τελ Αβίβ.. Ο θάνατος του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα «δεν θα είναι μάταιος» δήλωσε ο ηγέτης των Χούθι, προαναγγέλοντας κλιμάκωση των επιθέσεων κατά του Ισραήλ.  

 Θέση υπέρ του Λιβάνου πήρε από την πρώτη στιγμή η Τουρκία. Ο Υπουργός εξωτερικών της χώρας, Χακάν Φιντάν, χαρακτήρισε τον Νασράλα σημαντική προσωπικότητα που είναι δύσκολο να αντικατασταθεί, ενώ υποστήριξε ότι υπό την ανοχή και την ανικανότητα των ΗΠΑ και της Δύσης, το Ισραήλ θα επεκτείνει τον πόλεμο στην ευρύτερη περιοχή.  

Η Προεδρία της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι στηρίζει πληρως τον Λίβανο και σκοπεύει να αποστείλει στην περιοχή ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια.  

Την ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό καταδίκασε η Ρωσία κάνοντας λόγο για δολοφονία Νασράλα.  

12 από τους συνολικά 13 ανήλικους συλληφθέντες για το αιματηρό επεισόδια με μαχαίρι έξω από το 1ο ΕΠΑΛ όπου και τραυματίστηκαν 2 άτομα. Στο αυτόφωρο μονομελές δικαστήριο παραπέμπεται ο ενήλικας που φέρεται να εμπλέκεται στο περιστατικό και βρίσκεται αντιμέτωπος με  ποινική δίωξη για συνέργεια σε επικίνδυνη σωματική βλάβη 

Για υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας, με θύμα μία 16χρονη συμμαθήτριά τους κατηγορούνται τρεις ανήλικοι στο Μεσολόγγι. Όπως κατήγγειλε ο πατέρας της κοπέλας, οι κατηγορούμενοι  με επεξεργασία fhoto shop έφτιαξαν μια φωτογραφία της 16χρονης εμφανίζοντας τη γυμνή και την ανέβασαν στο ανέβασαν στο διαδίκτυο. 

Ελεύθερο αφέθηκε το ζευγάρι των παλαιοχριστιανών από την Κορινθία μετά την απολογία του στον Ανακριτή, ενώ το βρέφος το οποίο κατηγορούνται ότι άρπαξαν, επέστρεψε στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα. 

Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς κατηγορίας 4 προειδοποιεί η Πολιτική Προστασία για αύριο σε Αττική, Βοιωτία. Καθώς σε περιοχές της Πελοποννήσου.  

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ  παίζουν   

Βόλος – Καλλιθέα:   1 – 1  

Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός: 1 – 1 στο ημίχρονο 

Και ο καιρός…  

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως  33 βαθμούς Κελσίου. 

Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 25,3 βαθμοί. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα