back to top
23.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

23.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

“Ιστορική καμπή” που θα μπορούσε να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στη Μέση Ανατολή χαρακτήρισε την εξόντωση του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, προειδοποιώντας ωστόσο ταυτόχρονα τους Ισραηλινούς ότι έρχονται «δύσκολες ημέρες».

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου τόνισε πως “ο Νασράλα δεν ήταν ένας τρομοκράτης, ήταν ο τρομοκράτης” και συμπλήρωσε ότι με τον θάνατό του “κανονίσαμε τους λογαριασμούς μας με έναν άνθρωπο που ήταν υπεύθυνος για τον φόνο αμέτρητων Ισραηλινών, εκατοντάδων Αμερικανών και δεκάδες Γάλλων”.

Έκκληση για κατάπαυση του πυρός απηύθυνε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ερωτηθείς από δημοσιογράφους εάν θεωρεί πως είναι αναπόφευκτη η χερσαία εισβολή του ισραηλινού στρατού στον Λίβανο. Νωρίτερα, ο Μπάιντεν είχε χαρακτηρίσει την εξόντωση του Νασράλα “ένα μέτρο δικαιοσύνης” για τα πολλά θύματά του, μεταξύ των οποίων, όπως είπε, είναι και χιλιάδες Αμερικανοί πολίτες, Ισραηλινοί και Λιβανέζοι.

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε το Ιράν. Στην επιστολή, ο Ιρανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ, Αμίρ Σαΐντ Ιραβανί, καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας “να λάβει άμεσα και αποφασιστικά μέτρα για να σταματήσει την ισραηλινή επιθετικότητα και να αποτρέψει να οδηγηθεί η περιοχή σε ολοκληρωτικό πόλεμο”.

Στο Ιράκ, εκατοντάδες σιίτες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το βράδυ κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη για να εκφράσουν την οργή τους για τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ. Βίντεο εμφανίζουν τους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας να χρησιμοποιούν κανόνια νερού για να απωθήσουν το εξαγριωμένο πλήθος, που απαιτούσε αντίποινα κατά του Ισραήλ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ως τη μία μετά το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας λόγω της διεξαγωγής του αγώνα Race for the cure, ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Τον ρυθμό θα δώσει η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων που θα βρίσκεται στις 9 και τέταρτο στην εκκίνηση του αγώνα δρόμου των πέντε χιλιομέτρων στην Βασιλίσσης Αμαλίας μπροστά από το Ζάππειο. Στις 10 και μισή θα ξεκινήσουν οι περιπατητές για τον δρόμο των δύο χιλιομέτρων. Πολλές οι δράσεις και σε κάθε γωνιά του προαύλιου χώρου του Ζαππείου, όλες με στόχο την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων για τον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

“Γιορτάζουμε τα 50 χρόνια της ΝΔ αυξάνοντας ταχύτητα ώστε το 2027 να βρει μία Ελλάδα ακόμη πιο ισχυρή και παραγωγική” αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε άρθρο του στην εφημερίδα Νέα Σαββατοκύριακο, για τη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση του κόμματος.

Μεταβολή του καιρού από σήμερα και μέχρι αύριο, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Προβλέπονται πολύ ενισχυμένοι άνεμοι, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Τουλάχιστον 53 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και εκατομμύρια νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μετά το πέρασμα του τυφώνα Ελίν από τις νοτιοανατολικές αμερικανικές πολιτείες. Συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και των ανυπολόγιστων ζημιών που προκλήθηκαν σε σπίτια, δρόμους και επιχειρήσεις.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα