back to top
24.7 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

24.7 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Νέα Τύμπανα πολέμου στη Μέση Ανατολή μετά την ισραηλινή πυραυλική επίθεση στη Βηρυτό κατά τη διάρκεια της οποίας εξοντώθηκε η ηγέτης της ισλαμιστικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. 

‘’Κανονίσαμε τους λογαριασμούς μας με έναν τρομοκράτη που ήταν υπεύθυνος για τον φόνο αμέτρητων Ισραηλινών, εκατοντάδων Αμερικανών και δεκάδων Γάλλων’’ δήλωσε ο Μπένιαμιν Νετανιάχου αναφερόμενος στις επιθέσεις της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό το 1983. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έκανε λόγο για ιστορική καμπή που θα μπορούσε να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή τα επόμενα χρόνια, ενώ βραχυπρόθεσμα θα επιτρέψει την ασφαλή επάνοδο των κατοίκων του βορρά στα σπίτια τους ωστόσο προειδοποίησε τους πολίτες της χώρας του ότι έρχονται δύσκολες μέρες..  

Νωρίτερα, ο  Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιάβ Γκάλαντ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων και στο βόρειο μέτωπο. 

Ξεκάθαρη στήριξη στο Ισραήλ προσέφεραν οι ΗΠΑ, με τον Πρόεδρο Μπάιντεν να χαρακτηρίζει  την εξόντωση του Χασάν Νασράλα πράξη δικαιοσύνης για τα πολλά θύματά του, μεταξύ αυτών χιλιάδες Αμερικανοί πολίτες, Ισραηλινοί και Λιβανέζοι.  Σε ετοιμότητα έθεσε τις αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας για την αποφυγή μιας κλιμάκωσης των συγκρούσεων αλλά και την προστασία  των αμερικανικών δυνάμεων και εγκαταστάσεων. 

 Με σκληρά αντίποινα προειδοποιούν το Τελ Αβίβ, οι Φρουροί της Επανάστασης και οι Χούθι της Υεμένης. 

‘’Η μοίρα της περιοχής θα καθοριστεί από τις αντιστασιακές δυνάμεις με επικεφαλής την περήφανη Χεζμπολάχ» διαμηνύει η Τεχεράνη .. Όρκο ότι ο θάνατος Νασράλα δεν θα είναι μάταιος δίνουν οι Χούθι της Υεμένης  και προαναγγέλλουν κλιμάκωση των επιθέσεων κατά του Ισραήλ.  

Θέση υπέρ του Λιβάνου πήρε από την πρώτη στιγμή η Τουρκία. Υποστήριξε ότι υπό την ανοχή και την ανικανότητα των ΗΠΑ και της Δύσης, το Ισραήλ θα επεκτείνει τον πόλεμο στην ευρύτερη περιοχή.  

Η Αίγυπτος ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο . 

 

12 από τους συνολικά 13 συλληφθέντες για το αιματηρό επεισόδια με μαχαίρι έξω από το 1ο ΕΠΑΛ Λαυρίου όπου και τραυματίστηκαν 2 άτομα αφέθηκαν ελεύθεροι. Στο αυτόφωρο μονομελές δικαστήριο παραπέμπεται ο ενήλικας που φέρεται να εμπλέκεται στο περιστατικό και βρίσκεται αντιμέτωπος με  ποινική δίωξη για συνέργεια σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. 

Για υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας, με θύμα μία 16χρονη συμμαθήτριά τους κατηγορούνται τρεις ανήλικοι στο Μεσολόγγι. Όπως κατήγγειλε ο πατέρας της κοπέλας, οι κατηγορούμενοι  με επεξεργασία fhoto shop έφτιαξαν μια φωτογραφία της 16χρονης εμφανίζοντας τη γυμνή και την ανέβασαν  στο διαδίκτυο. 

Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς κατηγορίας 4 προειδοποιεί η Πολιτική Προστασία για αύριο σε Αττική, Βοιωτία. Καθώς σε περιοχές της Πελοποννήσου.  

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ  

Σήμερα παίζουν 

 Στις πέντε, ΟΦΗ – Παναιτωλικός 

Στις έξι, Ολυμπιακός – Ατρόμητος 

Στις οχτώ και μισή, ΠΑΟΚ – Άρης και  

Στις εννέα και μισή ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 

Στα σκορ του Σαββάτου  

Βόλος – Καλλιθέα:   1 – 1  

Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός: 1 – 1  

 

Και ο καιρός…  

Γενικά αίθριος  στην Αττική με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως  33 βαθμούς Κελσίου. 

Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 24,8 βαθμοί. 

Επόμενη προγραμματισμένη ενημέρωση στις επτά  

Για τις επόμενες δύο ώρες το τελευταίο βαγόνι με τον Γιάννη Ξινόπουλο  

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα