back to top
23.3 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

23.3 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στη 01:00

Διαβάστε επίσης

Νύχτα αγωνίας στο Ξυλόκαστρο, καθώς συνεχίζει να μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Ροζενά-Δερβένι. Οι αρχές, μέσω του 112, συνεχίζουν να στέλνουν επανειλημμένα προειδοποιητικά μηνύματα στους κατοίκους για την προστασία τους και την απομάκρυνση από τις επικίνδυνες περιοχές.
Νέο μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Κορφιώτισσα, προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτήν και να κατευθυνθούν προς Βρυσούλες και Ξανθοχώρι Κορινθίας.
Στη μεγάλη μάχη κατάσβεσης συμμετέχουν 289 πυροσβέστες, με 98 οχήματα και 9 ομάδες πεζοπόρων, ενώ στο σημείο πνέουν δυνατοί άνεμοι με ριπές εντάσεως έως και 8 μποφόρ.
Παράλληλα, συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και μηχανήματα έργου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης , η φωτιά καίει σε εκτάσεις με ποικίλη βλάστηση, δίπλα ακριβώς από τα σπίτια τα οποία εξαιτίας των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή φαίνεται να απειλούνται άμεσα.
Νωρίτερα το απόγευμα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας πραγματοποίησε διυπουργική- συντονιστική σύσκεψη, όπου αναλύθηκε ή κατάσταση και δόθηκαν κατευθύνσεις.

Στη Μέση Ανατολή,
Δραματικές είναι οι εξελίξεις καθώς κλιμακώνονται οι πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στο έδαφος του Λιβάνου. «Είμαστε πιο κοντά στο στόχο μας μετά την εξόντωση του Νασράλα», δήλωσε ο Νετανιάχου, με τον Ισραηλινό στρατό να συνεχίζει τις εκκαθαρίσεις υψηλόβαθμων στελεχών της Χεζμπολάχ, αφήνοντας την φιλοϊρανική παραστρατιωτική οργάνωση χωρίς ηγετική ομάδα.
Εγκαταστάσεις στο λιμάνι της Χοντέιντα της Υεμένης, το οποίο ελέγχουν οι Χούθι, χτύπησε το Ισραήλ. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης των Χούθι, από τα ισραηλινά πλήγματα στην Υεμένη σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 29.
Εν τω μεταξύ, αύριο θα γίνει στη Βηρρυτό η κηδεία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.
Η σορός του Νασράλα ανακτήθηκε από το σημείο της ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης και είναι άθικτή, όπως δήλωσε ιατρική πηγή και πηγή ασφαλείας στο Reuters. Νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ ορκίστηκε ο ξάδερφος του Χασάν Νασράλα, Χασέμ Σαφιντίν.
Πρέπει να αποφευχθεί ένας ολοκληρωτικός πόλεμος στη Μέση Ανατολή, ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ο οποίος δήλωσε ότι θα μιλήσει με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το πότε θα γίνει αυτό.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Νοέλ Μπαρό έφτασε το βράδυ στον Λίβανο, όπου θα έχει επαφές με πολλούς Λιβανέζους αξιωματούχους και στελέχη του ΟΗΕ στη χώρα.

Στην εσωτερική επικαιρότητα,
“Το ότι συζητάμε δεν σημαίνει και ότι συμφωνούμε σε όλα”, τονίζει αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου. Ξεκαθαρίζει πως “η Ελλάδα δεν μπαίνει καν στη διαδικασία συζήτησης περί αναγνώρισης ψευδοκράτους, ούτε προφανώς βάζει στο ζύγι ζητήματα κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων”.

Κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία των διεκδικητών της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ μια εβδομάδα πριν από τις κάλπες της 6ης Οκτωβρίου.
Με ένα κείμενο υποστήριξης,105 προσωπικότητες του νομού Λάρισας, εστιάζουν στους τρεις σημαντικούς λόγους για τους οποίους στηρίζουν την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.
Οπως σημειώνουν, ο Χάρης Δούκας είναι ο μόνος που μπορεί να εκφράσει και να ενισχύσει τις μεγάλες προσδοκίες του χώρου της κεντροαριστεράς και να ενώσει δυνάμεις.
«Το ερώτημα “γιατί ΠΑΣΟΚ;” δεν έχει απαντηθεί ακόμα. Και για να το απαντήσουμε, κατέθεσα το σχέδιό μου για τη χώρα, την Αναγέννηση, η οποία λέει ότι αν θέλουμε να παράγουμε πλούτο στη χώρα και να τον μοιράσουμε δίκαια, θα πρέπει να σπάσουμε το απόστημα που λέγεται Μαξίμου», επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤNews ο Παύλος Γερουλάνος.

Συνελήφθη ο 45χρονος που νωρίτερα δραπέτευσε από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας.

Στην διεθνή επικαιρότητα,
Στην Αυστρία, το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας επιβεβαιώνει τις δημοσκοπήσεις και εξασφαλίζει για πρώτη φορά στη μεταπολεμική εποχή το προβάδισμα στις χθεσινές εκλογές, με ποσοστό 29%, αφήνοντας στην δεύτερη θέση με μεγάλες απώλειες το Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Καρλ Νεχάμερ και στην τρίτη το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ τα αποτελέσματα της Κυριακής είχαμε
ΟΦΗ – Παναιτωλικός: 1-2
Ολυμπιακός – Ατρόμητος: 2-0
ΠΑΟΚ – Άρης: 0-1
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: 2-0

ΚΑΙΡΟΣ
Γενικά αίθριος, σήμερα στην Αττική, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα