back to top
20.5 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

20.5 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, σε δασική έκταση στα Ροζενά, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Μέχρι τώρα έχει δοθεί εντολή να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους οι κάτοικοι 6 χωριών. Όπως έγινε γνωστό βρέθηκαν απανθρακωμένα δύο άτομα σε μαντρί έξω από το χωριό Άνω Πιτσά κοντά στο Ελληνικό. Πρόκειται για εξέλιξη της τελευταίας ώρας και αναμένεται η αναγνώριση των σορών. Να θυμίσουμε ότι οι Αρχές αναζητούσαν δύο άνδρες, ηλικίας 35 και 40 ετών, οι οποίοι σύμφωνα με πηγές από την Πολιτική Προστασία μετέβησαν οικειοθελώς προς το μαντρί γνωστού τους για να τον βοηθήσουν, αγνοώντας τις παροτρύνσεις πυροσβεστών που τους ζήτησαν να απομακρυνθούν καθώς κινούνταν σε περιοχή με πυρκαγιά .

Το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε μήκος 30 χλμ ενώ τα ξημερώματα οι φλόγες πέρασαν στα πρώτα σπίτια της περιοχής των Ανω Λουτρών. Το έργο της πυρόσβεσης δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Στη μεγάλη μάχη κατάσβεσης συμμετέχουν 330 πυροσβέστες, με 110 οχήματα και 11 ομάδες πεζοπόρων.

Παράλληλα, συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και μηχανήματα έργου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις αιτήσεις κρατικής αρωγής όσων επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου στην Περιφέρεια Αττικής.

 

Στη Μέση Ανατολή, δραματικές είναι οι εξελίξεις καθώς κλιμακώνονται οι πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στο έδαφος του Λιβάνου. «Είμαστε πιο κοντά στο στόχο μας μετά την εξόντωση του Νασράλα», δήλωσε ο Νετανιάχου, με τον Ισραηλινό στρατό να συνεχίζει τις εκκαθαρίσεις υψηλόβαθμων στελεχών της Χεζμπολάχ.

Δυο νεκροί σε νέο ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως έπληξαν δεκάδες στόχους, οπλικά συστήματα και αποθήκες όπλων και πυρομαχικών της Χεζμπολά στην Μπεκάα του Λιβάνου τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στους χθεσινούς, περισσότερους από 100, αεροπορικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ στον Λίβανο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 105 άνθρωποι.

Προηγήθηκαν τα χτυπήματα του ισραηλινού στρατού εναντίον του λιμανιού και των υποδομών ηλεκτρικής ενέργειας της Χοντέιντα, μιας πόλης στη δυτική Υεμένη που ελέγχεται από τους αντάρτες Χούθι.

Στην Βηρυτό όλοι ετοιμάζονται για την κηδεία του Χασάν Νασράλα, με τις πληροφορίες ωστόσο να είναι συγκεχυμένες για το πότε θα πραγματοποιηθεί και πότε θα ανακοινωθεί ο διάδοχός του με επικρατέστερο τον ξάδερφό του Νασράλα, Χασέμ Σαφιντίν.

Πρέπει να αποφευχθεί ένας ολοκληρωτικός πόλεμος στη Μέση Ανατολή, ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ο οποίος δήλωσε ότι θα μιλήσει με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το πότε θα γίνει αυτό.

Πρέπει να διαφυλαχθεί η εθνική κυριαρχία του Λιβάνου, αναφέρει η Σαουδική Αραβία, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στον θάνατο του Χασάν Νασράλα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Νοέλ Μπαρό βρίσκεται από αργά χτες το βράδυ στον Λίβανο, όπου θα έχει επαφές με πολλούς Λιβανέζους αξιωματούχους και στελέχη του ΟΗΕ στη χώρα. Η άφιξή του συνέπεσε με την ανακοίνωση του θανάτου ενός δεύτερου Γάλλου υπηκόου από τα ισραηλινά πλήγματα, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν προς το παρόν διευκρινιστεί, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ .

 

Στις 11:00, θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, το Υπουργικό Συμβούλιο.

Στο υπουργικό συμβούλιο, θα συζητηθεί το 4ετές μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα της χώρας μας από το 2025 έως και το 2028 το οποίο θα υποβάλλει η χώρα μας για έγκριση στην Κομισιόν. Στο νέο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα περιλαμβάνονται αναλυτικά και τα μέτρα για το 2025 που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ τα οποία ωστόσο θα αποτυπώνονται και στο προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού του επόμενου έτους που θα κατατεθεί στις 7 Οκτωβρίου στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών. Στο υπουργικό μεταξύ των άλλων θα γίνει παρουσίαση από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη των νομοθετικών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση περιπτώσεων εγκληματικότητας.

Κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία των διεκδικητών της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ μια εβδομάδα πριν από τις κάλπες της 6ης Οκτωβρίου.

Στον επανασχεδιασμό του συγκοινωνιακού χάρτη της Αττικής προχωρά ο ΟΑΣΑ, με την εκπόνηση του νέου στρατηγικού σχεδίου μεταφορών, ζητώντας για αυτό και τη βοήθεια του επιβατικού κοινού.

Στόχος του ΟΑΣΑ είναι να επανακαθοριστεί η λειτουργία του μεταφορικού συστήματος της πρωτεύουσας για την επόμενη εικοσαετία, με έμφαση στη διαλειτουργικότητα των αστικών συγκοινωνιών, ώστε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, τραμ και Ηλεκτρικός να λειτουργούν συμπληρωματικά μεταξύ τους με βάση τις σημερινές ανάγκες μετακίνησης των πολιτών της πρωτεύουσας.

Στην Αυστρία και στα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών, το ακροδεξιό κόμμα του Χέρμπερτ Κικλ κερδίζει για πρώτη φορά από το 1945 την πρωτιά με 28,8%, αυξάνοντας τις δυνάμεις του κατά 12,6 μονάδες από τις εκλογές του 2019, αφήνοντας στην δεύτερη θέση το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα που συγκέντρωσε 26,3% και στην τρίτη το Σοσιαλιστικό Κόμμα με 21,1%. Ο σχηματισμός κυβέρνησης ωστόσο, δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

Για «συντριπτική νίκη» του Κόμματος της Ελευθερίας κάνει λόγο ο αυστριακός Τύπος.

Η πρώτη νίκη κόμματος της άκρας δεξιάς σε εκλογική διαδικασία στη μεταπολεμική ιστορία της Αυστρίας σημαίνει «συναγερμό» για την Ευρώπη, έκρινε η Διεθνής Επιτροπή του Άουσβιτς.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος, σήμερα στην Αττική, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία στην Αθήνα έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα