back to top
23.4 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

23.4 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Νέο μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους του Πύργου Κορινθίας, προκειμένου να απομακρυνθούν προς Λυγιά, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Από το μεγάλο πύρινο μέτωπο, που ξέσπασε χθες το πρωί στα Ροζενά του Ξυλόκαστρου, έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Αναστάσιο Γκιολή, πρόκειται για τους δύο αγνοούμενους, 35 και 40 ετών, που κατά πληροφορίες πήραν χθες τα μηχανάκια τους για να μεταβούν προς το μαντρί γνωστού τους προκειμένου να τον βοηθήσουν την ώρα της μεγάλης φωτιάς. Πηγές από την πολιτική προστασία αναφέρουν ότι στον δρόμο συναντήθηκαν με πυροσβέστες, οι οποίοι τους είπαν να απομακρυνθούν.

Έως τώρα, αναφορές για ζημιές καταγράφονται στην περιοχή του Ελληνικού.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στην περιοχή της Χάλκης, κοντά στη Λάρισα. Η φωτιά ξεκίνησε από ένα σημείο όπου βρίσκονταν μπάλες άχυρου, με αποτέλεσμα να εξαπλωθεί γρήγορα.

Τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για μια σύγχρονη πυρόσβεση επανάφερε με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X ο Στέφανος Κασσελάκης, ασκώντας κριτική προσωπικά στον πρωθυπουργό με αφορμή την απώλεια των δυο ανθρώπων στο Ξυλόκαστρο. «Από κάθε φωτιά η οποία ξεφεύγει παίρνουμε τα μαθήματά μας», είχε δηλώσει ο Πρωθυπουργός, όμως αυτός ο λαός δεν αντέχει άλλη εξάσκηση στην πλάτη του, τονίζει χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «η δημόσια υγεία και η πολιτική προστασία οφείλουν πλέον να είναι οι πρώτες προτεραιότητες του προϋπολογισμού».

Είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης η μη υποστήριξη της Πυροσβεστικής, ενώ υπήρχαν οι διαθέσιμοι πόροι και η δυνατότητα να διοχετευτούν πάρα πολλά χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Open. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η Πυροσβεστική έχει 4.000 οργανικά κενά, το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ καθυστέρησε δύο χρόνια να ξεκινήσει και από το 2021 και μετά έχουμε 4 εκατομμύρια καμένα στρέμματα

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να βρεθεί στο πλευρό των πυρόπληκτων, να αποτιμήσει τις ζημιές στις δασικές εκτάσεις και τις ιδιωτικές περιουσίες, και να προβεί το συντομότερο σε μέτρα αποκατάστασης και αποζημιώσεων» τονίζει η Νέα Αριστερά.

Θέματα οικονομίας αλλά και η ανήλικη παραβατικότητα στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου που είναι σε εξέλιξη.

Άνοιγμα του υποψήφιου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου, προς τα στελέχη που έχουν αποχωρήσει από το κόμμα.

“Οι πόρτες του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτές για όσους έφυγαν, είπα να γυρίσουν για να χτίσουμε ξανά το σπίτι μας. Θέλω η δυναμική που θα αναπτύξει ο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει κι άλλο κόσμο κοντά”, είπε στο Mega.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ άφησε μιλώντας στον Αθήνα 984 ο ευρωβουλευτής του κόμματος και καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου Νίκος Φαραντούρης. ”Χωρίς διάθεση αλαζονείας, δεν σας κρύβω ότι πιστεύω πως θα μπορούσα και εγώ να διαδραματίσω ενωτικό ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ” υπογράμμισε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα ανακοινώσει με βίντεο την υποψηφιότητά του την ερχόμενη Πέμπτη.

Στην τελική ευθεία το ΠΑΣΟΚ για τον πρώτο γύρο εκλογών στις 6 Οκτωβρίου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συνεχίζει την περιοδεία του στην Κρήτη. Στις 7.30 το απόγευμα θα μιλήσει στην πλατεία του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο. Μιλώντας χθες σε Χανιά και Ρέθυμνο εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα δύσκολα είναι πίσω και τα καλύτερα μπροστά και διερωτήθηκε απαντώντας εμμέσως στους συνυποψηφίους του αν “με τον αυτόματο πιλότο το ΠΑΣΟΚ είναι πια πρώτο κόμμα στους κεντρώους ψηφοφόρους περνώντας 10 μονάδες τη ΝΔ”.

Η προγραμματισμένη ομιλία του κ. Ανδρουλάκη για αύριο στην Κόρινθο ακυρώνεται, λόγω των τραγικών εξελίξεων.

Την κεντρική προεκλογική του ομιλία στη Θεσ/νικη πραγματοποιεί απόψε στις 8 ο Χάρης Δούκας. “Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μοιράζει απογοήτευση στους πολλούς γιατί πολιτεύεται με γνώμονα την εξυπηρέτηση των λίγων, των φίλων της. Ο κόσμος αναζητά, διέξοδο και ελπίδα” είπε ο κ. Δούκας σε συνέντευξη του στην one voice.

Την Ξάνθη αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα ο Παύλος Γερουλάνος. “Όσο και αν σήμερα φαντάζει απόμακρος στόχος, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, αν κάνει τη σωστή, αμφίπλευρη διεύρυνση προοδευτικών ψηφοφόρων από την αριστερά και το κέντρο μέχρι τις παρυφές της δεξιάς και τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του κ. Μητσοτάκη. Αυτό υπηρετεί η υποψηφιότητα μου: ένα μεγάλο, συνεκτικό ΠΑΣΟΚ”, επισημαίνει μεταξύ άλλων σε συνέντευξη στο liberal.gr o κ. Γερουλάνος.

Ομιλία στην Κοζάνη θα πραγματοποιήσει σήμερα η Άννα Διαμαντοπούλου. Σε συνέντευξή της σε ραδιοσταθμό της Σπάρτης, τόνισε πως η βία των ανηλίκων απαιτεί σύνθετες πολιτικές πολλών υπουργείων και όχι μόνο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο Μιχάλης Κατρίνης επισκέπτεται σήμερα την εκλογική του περιφέρεια την Ηλεία. “Αντιπολίτευση στον κ. Μητσοτάκη δεν μπορούν να κάνουν οι απόντες, όσοι σιωπούν και όσοι δεν τολμούν”, δήλωσε από τις Αχαρνές.

Την κεντρική προεκλογική της ομιλία απόψε στις 19.30 πραγματοποιεί στο δημαρχείο Περιστερίου η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Σκοτώθηκε ο επικεφαλής της Χαμάς στον Λίβανο, σε αεροπορική επιδρομή στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου ο στρατός του Ισραήλ συνεχίζει τις επιχειρήσεις του.

Το Ιράν δεν θα αφήσει καμία από τις «εγκληματικές πράξεις» του Ισραήλ αναπάντητη, διαμήνυσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος, σήμερα στην Αττική, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία στην Αθήνα έως 26 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα