back to top
21.4 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

21.4 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Μάχη με τις φλόγες για δεύτερη νύχτα δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές στην Κορινθία, καθώς υπάρχουν αρκετές διάσπαρτες εστίες στην περίμετρο της πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα για την κατάσβεσή της επιχειρούν 390 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 115 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας. Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν, ο ένας στο μάτι από βολή νερού ενώ ο δεύτερος εμφανίζει αναπνευστικά προβλήματα. «Η κατάσταση είναι τραγική. Έχει χαθεί μεγάλο μέρος του ορεινού όγκου της περιοχής. Καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να μην περάσει η φωτιά στις περιοχές Καρυά και Τρίκαλα» δήλωσε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Βλάσης Τσιώτος. Δύο άνδρες ηλικίας 35 και 40 ετών εντοπίστηκαν σήμερα νεκροί έξω από το χωριό Ελληνικό, ενώ στις φλόγες έχουν παραδοθεί καλλιέργειες, σπίτια και αγροικίες.

Πληθαίνουν οι ενδείξεις για χερσαία εισβολή του ισραηλινού στρατού στον Λίβανο τις επόμενες ώρες, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επιβεβαίωσε ότι το Τελ Αβίβ ενημέρωσε την Ουάσιγκτον για το σχέδιό του. «Γνωρίζω πληροφορίες ότι το Ισραήλ σχεδιάζει χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο. Θα ήμουν άνετα αν δεν το έκαναν αυτό», είπε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε ότι αυτό που χρειάζεται είναι μια κατάπαυση του πυρός τώρα. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την κατάπαυση του πυρός στο Λίβανο, ωστόσο πρόσθεσε ότι η στρατιωτική πίεση να βοηθήσει την διπλωματία. «Η αυτοάμυνα του Ισραήλ πρέπει να είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ σύμφωνα με το αλ Τζαζίρα. Η Washinghton Post επικαλείται Αμερικανό αξιωματούχο, σύμφωνα με τον οποίο η επιχείρηση αυτή θα είναι μικρότερης κλίμακας από τον τελευταίο πόλεμο του Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ το 2006 και ότι θα επικεντρωθεί στην εκκαθάριση στρατιωτικών υποδομών κατά μήκος των συνόρων. Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο μετά την αποψινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου Ασφάλειας και Πολιτικής ο πρωθυπουργός Νετανιάχου θα έχει περιορισμένες διαβουλεύσεις για την ασφάλεια.

«Το επόμενο στάδιο του πολέμου κατά της Χεζμπολάχ θα ξεκινήσει σύντομα», είπε ο υπ. Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ στη διάρκεια συνάντησής του με δημάρχους κοινοτήτων στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ.

Από το μεσημέρι το Ισραήλ βάλλει με αεροπορικές επιδρομές στόχους στον νότιο Λίβανο και την κοιλάδα Μπεκάα. Η Χεζμπολάχ από την πλευρά της απάντησε με ρουκέτες, αλλά για πρώτη φορά και με ιρανικό πύραυλο NOOR, μεγάλου βεληνεκούς.

Στις ΗΠΑ, ξεπερνούν τους 100 οι νεκροί από το φονικό πέρασμα του τυφώνα Χέλεν, ενώ σε 600 ανέρχονται οι αγνοούμενοι. Η αμερικανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα παράσχει βοήθεια στους πληγέντες των νοτιοανατολικών Πολιτειών «για όσο διάστημα χρειαστεί», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αναμένεται εντός της εβδομάδας να επισκεφθεί την Βόρεια Καρολίνα. Από τον τυφώνα καταστράφηκε το δίκτυο επικοινωνιών ενώ εκατομμύρια πολίτες έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Οι ζημιές υπολογίζονται μεταξύ 15 και τουλάχιστον 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, βάσει των εκτιμήσεων από ασφαλιστικές εταιρείες.

«Επιχείρηση ολικού αφοπλισμού των ανηλίκων» επιχειρεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως ανακοινώθηκε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβολίου. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται αυστηροποίηση της ποινικής αντιμετώπισης των γονέων που βρίσκονται αντιμέτωποι με το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων ενώ οποιοδήποτε μαχαίρι, σουγιάς και ρόπαλο θεωρείται παράνομη οπλοκατοχή στα χέρια των ανηλίκων και θα προβλέπεται τιμωρία για την πράξη αυτή. Σημειώνεται ότι κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε και την εφαρμογή “Safe Youth” για την προστασία ανηλίκων από παραβατικές συμπεριφορές συνομήλικων τους.

«Το πρόβλημα της βίας δεν μπορεί να λυθεί με αυταρχισμό, αλλά με την ολόπλευρη ενίσχυση των εκπαιδευτικών δομών και την υποστήριξη της σχολικής κοινότητας», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Να αναλάβει τις δικές της ευθύνες παίρνοντας ουσιαστικά μέτρα στήριξης που θα χτυπούν τις βαθύτερες αιτίες καλεί την κυβέρνηση με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Η κυβέρνηση πιστή στο ιδεοληπτικό δόγμα της καταστολής εισηγείται για ακόμη μια φορά αναχρονιστικά μέτρα καταδικασμένα να αποτύχουν», αναφέρει -μεταξύ άλλων- σε ανάρτησή της η Νέα Αριστερά.

Προκαταρκτική εξέταση από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με αφορμή αναρτήσεις στο tik tok με απειλητικές αναφορές στο περιστατικό ξυλοδαρμού της 14χρονης στη Γλυφάδα από συνομήλικές της διέταξε η εισαγγελία πρωτοδικών. Η πλατφόρμα tik tok κατέβασε όλα τα βίντεο που αφορούν τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα.

Έμφαση στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής δίνει το νέο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα 2025-2028 που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης. Στόχος η αύξηση των πόρων του κράτους ακόμη και κατά 4 δισ. ευρώ τα οποια θα διοχετευθούν για την στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και της μείωσης φόρων την προσεχή τετραετία. Όλες οι λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Στο δυσθεώρητο ποσό των 48,5 δισ. ευρώ ανήλθαν οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.

Μειωμένα αναμένεται να είναι τα τιμολόγια ρεύματος Οκτωβρίου που θα ανακοινώσουν αύριο οι πάροχοι, σε συνέχεια της αποκλιμάκωσης που καταγράφει η τιμή χονδρικής του Σεπτεμβρίου η οποία διαμορφώθηκε κατά 13,4% χαμηλότερα από τον Αύγουστο. Στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι οι τιμές που πληρώνουν τα νοικοκυριά για ρεύμα να κινούνται κάτω από τα 15 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Τη λήψη μέτρων για τα προβλήματα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας ζητούν με επιστολή τους προς την Κομισιόν οι υπουργοί Ενέργειας Ελλάδας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας.

Άνοιγμα του Σωκράτη Φάμελλου, προς τα στελέχη που έχουν αποχωρήσει από το κόμμα. «Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές», είπε στο Mega. Την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ο Στέφανος Κασσελάκης. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα άφησε ο ευρωβουλευτής, Νίκος Φαραντούρης με δηλώσεις του στον Αθήνα 9.84.

Στην τελική ευθεία η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Στο Ηράκλειο ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος μιλά αυτήν την ώρα στο Ηράκλειο. Σε Περιστέρι και Θεσσαλονίκη οι κεντρικές ομιλίες της Νάντιας Γιαννακοπούλου και του Χάρη Δούκα. Σκληρή κριτική στους ανθυποψηφίους του άσκησε ο Μιχάλης Κατρίνης με δηλώσεις του στον Αθήνα 9.84. Επίσης, κατέστησε σαφές ότι, εφόσον εκλεγεί, θα υπάρξει σαφής πολιτική οριοθέτηση, επισημαίνοντας ότι δεν αφήνει κανένα περιθώριο συγκυβέρνησης με την ΝΔ.

Περισσότερα από 56.200 ραντεβού έχουν κλειστεί από τις πρώτες κιόλας ώρες της λειτουργίας της νέας πλατφόρμας id.gov.gr για την έκδοση νέου τύπου ταυτοτήτων. Συνολικά 422.000 είναι τα διαθέσιμα ραντεβού έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024.

Σε εννέα συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία κατά τη διάρκεια ελέγχων το σαββατοκύριακο σε Γκάζι, Μοναστηράκι και Ψυρρή. Οι επτά αφορούσαν παράβαση της νομοθεσίας περί τήρησης ωραρίου μουσικής και οι δύο για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων. Επίσης, βεβαιώθηκαν δεκάδες τροχονομικές παραβάσεις ενώ σε ελέγχους που πραγματοποιηθήκαν σε ταξί διαπιστώθηκαν παραβάσεις για στέρηση ειδικής άδειας και μη χρήσης ταξιμέτρου.

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα