back to top
20.6 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

20.6 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Δούκας: Ζήτησε καθαρή εντολή στις 6 Οκτωβρίου για να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ και να το κάνει νικητή

Διαβάστε επίσης

Καθαρή εντολή στις κάλπες της 6ης Οκτωβρίου, για να μπορέσει να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ και να το κάνει νικητή, ζήτησε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος και δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι αν εκλεγεί πρόεδρος η πρώτη κίνηση θα είναι να καλέσει σε συνάντηση τους άλλους συνυποψήφιους για να σχεδιάσουν μαζί τις αντιδράσεις απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

“Το δίλημμα στις εκλογές της 6ης του Οκτώβρη είναι καθαρό: Θέλουμε ένα μικρό, κλειστό και φοβικό ΠΑΣΟΚ βούτυρο στο ψωμί του κυρίου Μητσοτάκη, θέλουμε ένα μικρό ΠΑΣΟΚ δεκανίκι του κυρίου Μητσοτάκη ή θέλουμε ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ, μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα νικήσει; Αυτό πρέπει να απαντήσουμε στις 6 του Οκτώβρη, ενώνοντας πάλι την κοινωνία, δυνατά και καθαρά”, τόνισε ο κ. Δούκας κατά την ομιλία του στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

Απάντησε σε όσους υποστηρίζουν την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προχωρήσει με μικρά και σταθερά βήματα και υπογράμμισε πως ο ίδιος προτείνει να αγωνιστούν για “να σταματήσει τώρα το πάρτι της κυβέρνησης Μητσοτάκη” με τη νίκη του ΠΑΣΟΚ.

Απάντησε σε όσους λένε ότι θέλει να πάει το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ ή να το συριζοποιήσει και σημείωσε:”Να τα λέμε καθαρά. Με τον Νίκο Ανδρουλάκη πρόεδρο στα ψηφοδέλτια μας στις εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές είχαμε βουλευτές, υπουργούς και ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Με τον Νίκο Ανδρουλάκη πρόεδρο είχαμε στα ψηφοδέλτιά μας στις εθνικές εκλογές και στις ευρωεκλογές στελέχη και ευρωβουλευτές της Ν.Δ. Σε ποιον ακριβώς κουνάνε το δάχτυλο; Σε ότι, όμως, αφορά εμένα, για να είμαστε και καθαροί. Όσοι μας πρόδωσαν και μας λοιδώρησαν για την καρέκλα, δεν έχουν θέση ανάμεσά μας. Τελεία και παύλα. Όσοι προοδευτικοί και δημοκράτες από όπου κι αν προέρχονται, ότι κι αν έχουν ψηφίσει, αν πιστεύουν στη δημοκρατία, στη δικαιοσύνη, στη λογοδοσία, στη διαφάνεια και θέλουν να έρθουν εδώ, μαζί μας, στρατιώτες, όχι πίσω, μπροστά, για την πολύ μεγάλη μάχη που έχουμε να δώσουμε, καλώς να έρθουν”.

Ο κ. Δούκας είπε ότι “δεν είναι δυνατόν να μην έχει το ΠΑΣΟΚ βουλευτή στη Θεσσαλονίκη, ούτε να μην έχει Τομέα Αυτοδιοίκησης”.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει τους δημάρχους επαίτες και είπε χαρακτηριστικά:”Δεν έφυγα από το Πολυτεχνείο για να κάνω υποκλίσεις στον κύριο Μητσοτάκη και σας καλώ να μην κάνετε και εσείς υποκλίσεις”.

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για την πολιτική στην υγεία, την παιδεία και το θέμα της ακρίβειας και πρότεινε να μείνουν σταθερές για τα επόμενα δύο χρόνια οι τιμές στην ηλεκτρική ενέργεια στο επίπεδο του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για “μυστική διπλωματία”, ενώ άσκησε κριτική και στη στάση του ΠΑΣΟΚ για τα όσα συνέβησαν στην Κάσο, λέγοντας έπρεπε να αντιδράσει άμεσα και δυναμικά.

Επισήμανε πως τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, οι κόκκινες γραμμές, πρέπει να είναι καθαρές και αταλάντευτες.

Μόλις ανέβηκε στο βήμα ο κ. Δούκας ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα από την πυρκαγιά στην Κορινθία.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα