back to top
24.3 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

24.3 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Δύο νέες ατομικές εκθέσεις στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα

Διαβάστε επίσης

Η τέταρτη ατομική έκθεση της Εύας Μήταλα, με τίτλο “Blackwrap” και η πρώτη της ατομική έκθεση με τίτλο “Season Extension”, η Ζωή Σκλέπα φιλοξενούνται στο Ileana Tounta Contemporary Art Center.

Με μια σειρά από μεταξοτυπίες σε blackwrap και οργάντζα, η τέταρτη ατομική έκθεση της Εύας Μήταλα, με τίτλο Blackwrap, εξετάζει την αυθεντική εκτίμηση της διαφορετικότητας και εξερευνά θέματα αποξένωσης και νοσταλγίας, τα οποία αντλεί από φωτογραφίες, ποπ κουλτούρα, κινηματογράφο και την ψηφιακή καθημερινότητα. Μέρος της σειράς έργων Blackwrap παρουσιάστηκαν στη Luggage Store Gallery του Σαν Φρανσίσκο την άνοιξη του 2024.

Στην πρώτη της ατομική έκθεση με τίτλο Season Extension, η Ζωή Σκλέπα παρουσιάζει ένα σύνολο από γλυπτικά assemblage που εκ πρώτης όψεως μοιάζουν να αποτελούνται από συνηθισμένα ready-made προϊόντα. Με μια προσεκτικότερη ματιά όμως, ο θεατής συνειδητοποιεί ότι έχουν ανακατασκευαστεί έτσι, ούτως ώστε να σχηματίσουν ένα νέο –απροσδιόριστο– αντικείμενο, στο οποίο δεν μπορεί κανείς να αποδώσει κάποια συγκεκριμένη λειτουργία.
Επιμέλεια έκθεσης: Γαληνή Λαζάνη

Ζωή Σκλέπα, THE UNFULFILLED, 2024, ψηφιακή εκτύπωση σε χαρτί, αλουμίνιο, 72χ50 εκ. – Φωτογραφία: Μανουέλα Χατζημιχαήλογλου

 

Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα
Αρματολών & Κλεφτών 48, 114 71 Αθήνα
Εγκαίνια: Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 18:00 – 21:00
Διάρκεια εκθέσεων: 03.10.24 – 23.11.24
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα