back to top
25 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

25 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Ιράν: Δεν θα αναπτύξει μαχητές στον Λίβανο και τη Γάζα για να συγκρουσθεί με το Ισραήλ

Διαβάστε επίσης

Το Ιράν δεν θα αναπτύξει μαχητές στον Λίβανο και την Γάζα για να συγκρουσθεί με το Ισραήλ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών κατά την τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Οι κυβερνήσεις του Λιβάνου και της Παλαιστίνης έχουν την αναγκαία ικανότητα και δύναμη για να αντιμετωπίσουν την επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος και δεν είναι αναγκαία η ανάπτυξη επικουρικών δυνάμεων ή Ιρανών εθελοντών», δήλωσε ο Νάσερ Καναάνι. «Ούτε έχουμε λάβει αιτήματα και γνωρίζουμε ότι δεν έχουν ανάγκη της βοήθειας των εκστρατευτικών μας δυνάμεων», πρόσθεσε.

Το Ιράν δεν θα αφήσει καμία από τις «εγκληματικές πράξεις» του Ισραήλ αναπάντητη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών αναφερόμενος στην ισραηλινή επίθεση που σκότωσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Σάγεντ Χασάν Νασράλα και τον υποδιοικητή των Φρουρών της Επανάστασης στον Λίβανο Αμπάς Νιλφορουσάν.

«Το σιωνιστικό καθεστώς των σφετεριστών δεν θα μείνει ατιμώρητο για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει κατά του ιρανικού λαού, τις δυνάμεις της αντίστασης, τους ιρανούς πολίτες και στρατιωτικούς», είπε

«Τηρούμε σθεναρή στάση και θα ενεργήσουμε κατά τρόπο που θα κάνει τον εχθρό να μετανιώσει», είπε προσθέτοντας ότι το Ιράν δεν επιδιώκει πόλεμο, αλλά δεν τον φοβάται.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι το Ιράν παρακολουθεί τις εξελίξεις από κοινού με τις αρχές του Λιβάνου.

Σήμερα, ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν επισκέφθηκε το γραφείο της Χεζμπολάχ στην Τεχεράνη «για να αποτίσει φόρο τιμής» στον Χασάν Νασράλα, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της ιρανικής κυβέρνησης.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα