back to top
25 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

25 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Νέα Αριστερά: Η κυβέρνηση εισηγείται για μια ακόμη φορά αναχρονιστικά μέτρα

Διαβάστε επίσης

«Αυστηροποίηση των ποινών για μαθητές και γονείς, περισσότερη καταστολή και application. Αυτή είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για την αντιμετώπισης της βίας μεταξύ ανηλίκων», σχολιάζει η Νέα Αριστερά.

Αναφέρει ότι «η κυβέρνηση πιστή στο ιδεοληπτικό δόγμα της καταστολής εισηγείται για μια ακόμη φορά αναχρονιστικά μέτρα καταδικασμένα να αποτύχουν» και υποστηρίζει ότι «για τον κ. Μητσοτάκη προτεραιότητα δεν είναι η αντιμετώπιση του ζητήματος της βίας μεταξύ ανηλίκων και του μπούλινγκ αλλά η ικανοποίηση των συντηρητικών και ακροδεξιών ακροατηρίων». Σχολιάζει ότι πρόκειται ταυτόχρονα για ανακύκλωση των όσων είχαν εξαγγελθεί μερικούς μήνες πριν στο υπουργικό συμβούλιο και πως «τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής τα βλέπουμε».

«Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με 1.000 συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων με σκοπό την “εξοικονόμηση πόρων”. Μαθητές και μαθήτριες σε τάξεις των 27 και 29, εκπαιδευτικοί με μισθούς των 776 ευρώ, οικογένειες που βλέπουν το μηνιαίο εισόδημα να εξανεμίζεται στις πρώτες 15 μέρες του μήνα, δημόσια σχολεία που καταρρέουν», αναφέρει η Νέα Αριστερά. Τονίζει πως «αυτή είναι η πραγματικότητα που έχει διαμορφώσει η κυβερνητική πολιτική» και ότι «εκεί είναι η πραγματικότητα που μπορεί κανείς να εντοπίσει τις ρίζες των φαινομένων της βίας».

Η Νέα Αριστερά υποστηρίζει ότι «είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η λογική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη οδηγεί αναπόφευκτα στην ανακύκλωση της βίας και στην διαιώνιση του προβλήματος». Κατόπιν αυτών επαναλαμβάνει τις προτάσεις της για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της βίας ανηλίκων:

– Ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας για την αναγνώριση και την πρόληψη της βίας.

– Θέσπιση υποχρεωτικού και οριζόντιου μαθήματος συμπεριληπτικής σεξουαλικής εκπαίδευσης και μαθημάτων ενίσχυσης των κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών/τριών.

– Επαναφορά σχετικών μαθημάτων που η κυβέρνηση της Ν.Δ. κατήργησε αλλά βοηθούν τα παιδιά να κατανοήσουν βαθιά τις έννοιες της βίας, της δημοκρατίας και των κοινωνικών λειτουργιών, όπως η Κοινωνιολογία.

– Και, πάνω από όλα, ενίσχυση των ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών στήριξης για όλα τα παιδιά, όσα δέχονται αλλά και όσα ασκούν βία. Υπηρεσίες που πρέπει να είναι σε σταθερή και άμεση σύνδεση με το σχολείο και όχι να ενεργοποιούνται ετεροχρονισμένα ως εξωτερικές επιτροπές.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα