back to top
19.1 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

19.1 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 05:00

Διαβάστε επίσης

«Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν τη νύχτα ότι άρχισαν περιορισμένες επιδρομές σε χωριά στον νότιο Λίβανο, εναντίον του κινήματος Χεζμπολά, με την υποστήριξη της Πολεμικής Αεροπορίας και του πυροβολικού», αναφέρει ανακοινωθέν του ισραηλινού στρατού το οποίο δημοσιοποιήθηκε μέσω Telegram και μέσω X λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα.
Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ ότι διεξάγει περιορισμένης κλίμακας χερσαίες επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάθιου Μίλερ.
Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν τα μεσάνυχτα σε νότια προάστια της Βηρυτού, λίγη ώρα μετά τη διαταγή που απηύθυναν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ στους κατοίκους τομέων των περιοχών αυτών, που θεωρούνται προπύργια της Χεζμπολά, να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους για την ασφάλειά τους.
Σύμφωνα με το Reuters λιβανέζικα στρατεύματα εθεάθησαν να αποσύρονται από αρκετές θέσεις τους στα νότια σύνορα της χώρας.
Την ίδια ώρα, η ανησυχία για μια γενίκευση του πολέμου μεγαλώνει διαρκώς.
Στην Ουάσιγκτον, το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως θα στείλει επιπλέον χιλιάδες άνδρες στη Μέση Ανατολή με στόχο τη διασφάλιση της προστασίας στο Ισραήλ.
«Οποιαδήποτε νέα ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση θα επιδείνωνε την κατάσταση και πρέπει να αποφευχθεί», δήλωσε ο Ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ
Ο ΟΗΕ δια του εκπροσώπου του γγ τόνισε ότι ο Οργανισμός αντιτίθεται σε οποιαδήποτε χερσαία εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων στον Λίβανο.
Ο απολογισμός των θυμάτων των βομβαρδισμών που εξαπέλυσαν χθες οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ σε όλη την επικράτεια του Λιβάνου ανήλθε σε 95, ανακοίνωσε το λιβανικό υπουργείο Υγείας.
Τουλάχιστον έντεκα Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ που έπληξε κατοικία στον καταυλισμό προσφύγων Νουσέιρατ της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς εργαζόμενοι σε υπηρεσία πρώτων βοηθειών.
Αποβατικό και ελικοπτεροφόρο σκάφος του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού απέπλευσε από τη νοτιοανατολική Γαλλία για τη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Λιβάνου, όπου θα λάβει θέση «προληπτικά», για την περίπτωση που απαιτηθεί επιχείρηση εσπευσμένης απομάκρυνσης Γάλλων από τη χώρα, ενημέρωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας στο Παρίσι.

«Μια χούφτα ριζοσπαστών σιωνιστών, αιμοδιψείς και γεμάτοι μίσος, έβαλαν φωτιά στην περιοχή μας και σε ολόκληρο τον κόσμο. Λέω ξεκάθαρα, δεν θα συναινέσουμε ποτέ σε αυτή τη σκληρότητα, σε αυτή τη βαρβαρότητα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στην Άγκυρα.

Στην εσωτερική επικαιρότητα,
Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε την Κυριακή σε δασική έκταση στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.
Λόγω της πυρκαγιάς έκλεισε η Ολυμπία Οδός. Με εντολή της Τροχαίας γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας στην παλαιά εθνική οδό από τον κόμβο της Λυκοποριάς, έως τον κόμβο Δερβενίου και στα δύο ρεύματα.
Η φωτιά κινείται τόσο προς τα Τρίκαλα Κορινθίας όσο και προς Ακράτα στην πλευρά της Αχαΐας.
Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν, ο ένας στο μάτι και ο δεύτερος με αναπνευστικά προβλήματα.
Σε περισσότερα από 15 χωριά έχει δοθεί εντολή εκκένωσης.
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών για τις δασικές πυρκαγιές, η φωτιά στη περιοχή έχει κάνει στάχτη πάνω 42.000 στρέμματα.
Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα σχολεία της περιοχής.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, άνοιγμα του Σωκράτη Φάμελλου, προς τα στελέχη που έχουν αποχωρήσει από το κόμμα. «Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές», είπε στο Mega. Την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψήφιους προέδρους του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ εν’ όψει των εκλογών της 6ης Οκτωβρίου.
«Εμείς αγωνιζόμαστε από τον λαό για τον λαό, και η κυβέρνηση της ΝΔ απ’ τα συμφέροντα για τα συμφέροντα. Εγώ απολογούμαι σε εσάς και ο κ. Μητσοτάκης σε αυτούς. Αυτή είναι η αξιακή και πολιτική μας διαφορά», τόνισε από το Ηράκλειο της Κρήτης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με εμένα. Ο κ. Ανδρουλάκης ξέρει ότι μόνο εγώ μπορώ να φέρω αλλαγή ηγεσίας στον δεύτερο γύρο κι ότι αν περάσω η θέση του θα είναι δύσκολη γι’ αυτό μου επιτίθεται», δήλωσε στο ΟΡΕΝ, ο Παύλος Γερουλάνος.

Καθαρή εντολή στις κάλπες της Κυριακής για να μπορέσει να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ και να το κάνει νικητή, ζήτησε κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη, ο υποψήφιος πρόεδρος και δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας. Εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για την εξωτερική πολιτική, την πολιτική στην υγεία, την παιδεία και για το θέμα της ακρίβειας.

Προκαταρκτική εξέταση από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με αφορμή αναρτήσεις στο tik tok με απειλητικές αναφορές στο περιστατικό ξυλοδαρμού της 14χρονης στη Γλυφάδα από συνομήλικές της διέταξε η εισαγγελία πρωτοδικών. Η πλατφόρμα tik tok κατέβασε όλα τα βίντεο που αφορούν τον ξυλοδαρμό της 14χρονης.

Μειωμένα αναμένεται να είναι τα τιμολόγια ρεύματος Οκτωβρίου που θα ανακοινωθούν σήμερα. Στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι οι τιμές που πληρώνουν τα νοικοκυριά για ρεύμα να κινούνται κάτω από τα 15 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Στη διεθνή επικαιρότητα,
Στις ΗΠΑ, αυξάνει δραματικά ο αριθμός των νεκρών από το πέρασμα του τυφώνα Χέλεν στις νοτιοανατολικές πολιτείς. Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό 110 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ υπάρχουν εκατοντάδες αγνοούμενοι.
Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα μεταβεί αύριο στη Βόρεια Καρολίνα, την πολιτεία που υπέστη το πιο βαρύ χτύπημα.

ΚΑΙΡΟΣ:
Αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα