back to top
23.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

23.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Εντείνονται οι σφοδρές μάχες του Ισραήλ με τη Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο, την ώρα που η λιβανική οργάνωση εκτοξεύει συνεχώς ρουκέτες κατά του βόρειου Ισραήλ. Νωρίτερα ήχησαν οι σειρήνες στο κεντρικό Ισραήλ. Ο Κώστας Ράπτης θα μας μεταφέρει ότι νεότερο…

Σχέδιο του ΓΕΕΘΑ για τον απεγκλωβισμό αμάχων, ανάμεσά τους περίπου 4.000 Έλληνες που κατοικούν στον Λίβανο, εφόσον κριθεί αναγκαίο. Σε ετοιμότητα δύο φρεγάτες, τέσσερα αρματαγωγά και  τέσσερα ελικόπτερα της Ναυτικής Αεροπορίας, καθώς και δυο C-130, προκειμένου να αναλάβουν δράση ανθρωπιστικού χαρακτήρα.

“Αυτή τη στιγμή έχει ήδη μετακινηθεί εσωτερικά στον Λίβανο το 1/5 του πληθυσμού, δλδ 1 εκατομμύριο πολίτες”, είπε στον Αθήνα 9.84 ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μάνος Λογοθέτης, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει σχέδιο από την ΕΕ τόσο για την υποστήριξη των κατοίκων εντός του Λιβάνου όσο και για την τυχόν μετακίνησή τους εκτός.

“Υπάρχει ένας συγκροτημένος διάλογος αυτή τη στιγμή μεταξύ των χωρών της Ευρώπης, θα αποφασίσουμε από κοινού κι όποιος δεν εναρμονιστεί θα υποστεί τις συνέπειες” τόνισε ο κ. Λογοθέτης.
Μαίνεται για τρίτη μέρα η πυρκαγιά που ξέσπασε στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, και είχε ως τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο 2 ανθρώπων. Δύο τα μεγάλα μέτωπα, στα Σοφιανά και στη Ζάχολη, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ξυλοκάστρου, Βλάσση Τσιώτο, που μίλησε στον Αθήνα 9.84. Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες  κυρίως προς Ευρωστίνα. Συγκεκριμένα  επιχειρούν 406 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 123 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας. Από αέρος συνδράμουν συνολικά 21ένα εναέρια μέσα.

Τη βαθιά οδύνη για την τραγική απώλεια των δύο συνανθρώπων μας στην Κορινθία εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής. Πρόσθεσε ότι είναι πλήρως κινητοποιημένος ο κρατικός μηχανισμός. Σε μία ώρα συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει ο υπουργός Κλιματικής κρίσης και Πολιτικής προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Για φθηνή παράσταση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βουλή έκανε λόγο ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού. Ζήτησε δε από τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσει για την μεγάλη πυρκαγιά στην Κορινθία, αναλυτική ενημέρωση για το ταξίδι του  στις ΗΠΑ ενώ επανήλθε στην τραγωδία των Τεμπών, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξαντλήσει κάθε μεσο κοινοβουλευτικό για να έρθει η αλήθεια στο φως. Επιπλέον ζήτησε προ – ημερησίας συζήτηση για την πολιτική προστασία.

Στο 3% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat. Βάσει των στοιχείων ο πληθωρισμός στη χώρα μας είχε διαμορφωθεί στο 3,2% τον Αύγουστο και  επίσης στο 3% τον Ιούλιο.
Την ίδια ώρα στο 9,5% υποχώρησε τον Αύγουστο φέτος το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα, έναντι του αναθεωρημένου προς τα άνω 11,4% τον Αύγουστο 2023 και 9,9% τον Ιούλιο 2024, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Ωστόσο περισσότερες από 40.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, εν μέσω θερινής τουριστικής περιόδου, σύμφωνα με στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε πριν από λίγο  ο ευρωβουλευτής Νίκος Φαραντούρης, ο οποίος χθες μέσω του ΑΘΗΝΑ984 είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος.

Να κλείσει άμεσα το θέμα των υποψηφιοτήτων και να τεθεί στο επίκεντρο η πολιτική, ζήτησε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο βουλευτής και αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και προειδοποίησε πως «έχει …δηλητηριαστεί η βάση του κόμματος».

Στη δημοσιότητα έδωσε η Χαριλάου Τρικούπη αναλυτικό κατάλογο ανά δήμο και περιφέρεια με τα εκλογικά κέντρα στα οποία μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα φίλοι και μέλη του κόμματος για την ανάδειξη νέας ηγεσίας την προσεχή Κυριακή 6 Οκτωβρίου. Πληροφορίες στο πόρταλ του σταθμού athina984.gr.

Στον Γέρακα θα μιλήσει στις 6 το απόγευμα ο Νίκος Ανδρουλάκης. Στο Αγρίνιο στις 8 το βράδυ ο Χάρης Δούκας. Επίσκεψη σήμερα στην Αλεξανδρούπολη του Παύλου Γερουλάνου. Το Περιστέρι επισκέπτεται ο Μιχάλης Κατρινης. Ομιλία στη Θεσσαλονίκη της Άννας Διαμαντοπούλου στις 7 το απόγευμα. Χθες μίλησε στη γενέτειρά της την Κοζάνη. Την κεντρική της ομιλία στο δημαρχείο Περιστερίου έδωσε χθες η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Ποινή φυλάκισης τριών ετών κατά συγχώνευση  καταδικάστηκε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Πάτσης, για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.

Τις συνθήκες θανάτου του 29χρονου κρατούμενου στο ΑΤ Ομόνοιας ερευνούν οι Αρχές αφού ο άνδρας βρέθηκε απαγχονισμένος στο κρατητήριο όπου σύμφωνά με την ανακοίνωση της αστυνομίας υπήρχαν και άλλοι 11 κρατούμενοι. Για την υπόθεση ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και σχηματίζεται σχετική δικογραφία.  Παράλληλα έχουν κληθεί Ιατροδικαστής και συνεργείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Και ο καιρός: Αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 27 βαθμούς Κελσίου. 24 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα