25.5 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

25.5 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Κικίλιας: Αντιμετωπίζουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην Κορινθία

Διαβάστε επίσης

«Αντιμετωπίζουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην Κορινθία. Αυτή η πυρκαγιά έχει πολύ μεγάλες δυσκολίες, λόγω του ανάγλυφου, έχει πολύ μεγάλες χαράδρες και ρέματα και πολύ ψηλές κορυφές» τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας σε έκτακτη ενημέρωση για την πυρκαγιά που ξεκίνησε από το Ξυλόκαστρο και καίει για τρίτη ημέρα.

Την πρώτη ημέρα η περιοχή ήταν σε πορτοκαλί συναγερμό, σημείωσε ενώ επισήμανε ότι η πυρκαγιά έχει δημιουργήσει το δικό της μικροκλίμα.

Όπως είπε ο υπουργός, «η κατάσταση είναι σοβαρή και έχει μια κρισιμότητα». «Σε Σοφιανά και Σπατανέικα, Ξανθοχώρι, Ευρωστίνα και Μαύρο Όρος αντιμετωπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα».

Ανέφερε ότι στην περιοχή «επιχειρούν 406 πυροσβέστες, 16 ομάδες δασοκομάντος, εναέρια μέσα, 13 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη», ενώ «το μεσημέρι αναμένονται ενισχύσεις από Ιταλία και Κροατία».

Επί τόπου είναι και η ηγεσία της Πυροσβεστικής, την οποία όπως είπε ο κ. Κικίλιας προβληματίζει η έναρξη της πυρκαγιάς, και ερευνώνται τα αίτια για την ολοκλήρωση του πορίσματος.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα