back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Δούκας: Ζητώ καθαρή εντολή στις 6 Οκτωβρίου για να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές και ανατροπές

Διαβάστε επίσης

Πέρσι τέτοια εποχή δίναμε μια μεγάλη μάχη, κανένας αγώνας δεν έχει χαθεί πριν ακόμη δοθεί, ερχόμαστε εδώ στην Αθήνα για να σηκώσουμε ανάστημα. Ενώνουμε δυνάμεις στην κοινωνία τόνισε ο Χάρης Δούκας ανοίγοντας την κεντρική ομιλία του στο Κλειστό Γήπεδο Πανελληνίου. Είμαστε μπροστά σε μια πολυ κρίσιμη συγκυρία. Έχουμε μπροστά μας πιο πολύ κρίσιμη κάλπη με εθνικά χαρακτηριστικά , διότι η χώρα βρίσκεται σε μεγάλη οπισθοδρόμηση υπογράμμισε ο κ. Δούκας.

Υγεία-Παιδεία-Ενέργεια

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εστίασε κυρίως σε δυο βασικους τομείς, στην υγεία και την παιδεία, ασκώντας σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση.

Πρέπει να στηρίξουμε και να αναγεννήσουμε το ΕΣΥ δόθηκαν 50 δις και το αποτέλεσμα είναι ένα ΕΣΥ εξοντωμένο. Με τις προσεγγίσεις της δεξιάς μας χωρίζει άβυσσος. Για όλους ίση πρόσβαση στην υγεία, αποκλειστικής απασχόλησης οι γιατροί, να κηρύξουμε ανενδοτο για το ΕΣΥ , δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δούκας και τάχθηκε απέναντι στους μεγαλοκλινικάρχες.

Το ίδιο συμβαίνει και στην παιδεία,είμαστε στον πάτο της χρηματοδότησης της δημόσιας δωρεάν παιδείας δήλωσε ο κ. Δούκας κάνοντας λόγο για εμπορευματοποίηση της παιδείας απο πλευράς της κυβέρνησης. Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη η ΔΕΗ να κρατήσει το δημόσιο χαρακτήρα της προσφέροντας σταθερά τιμολόγια στο επίπεδο του ευρωπαικού μέσου όρου για να μην έχουμε-όπως είπε- την πιο ακριβή χρηματιστηριακή τιμή

Μίλησε επιπλέον για την ανάγκη κοινωνικών συμμαχιών και συνθήκες κοινωνικής ανατροπής κάνοντας λόγο για δίκαιη αναδιανομή του πλούτου

Εσωκομματικά -Διακύβευμα της εσωκομματικής κάλπης

Παρουσιάζοντας το διακύβευμα της κάλπης ο κ. Δούκας τόνισε: Έφθασε η ώρα να κλείσουμε τον κύκλο της επιβίωσης, και να ανοίξουμε έναν νέο ενάρετο κύκλο υπέρβασης . Το δίλημμα είναι ένα :Θέλουμε ένα μικρό και φοβικό ΠΑΣΟΚ βούτυρο στο ψωμί του κ. Μητσοτάκη ή ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ που μπορεί να κερδίσει.

Σας ζητώ καθαρή εντολή στις 6 Οκτώβριου για να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές και ανατροπές τόνισε ο κ. Δούκας και δεσμεύθηκε οτι εφόσον εκλεγεί πρόεδρος η πρώτη κίνηση του θα είναι να καλέσει όλους τους συνυποψήφιους του για να αποφασίσουμε μαζί -όπως επεσήμανε- τις πρωτες δράσεις στη βουλή και την κοινωνία.

Στην προηγουμενη διαδικασία συμμετείχαν 270 χιλιάδες που είναι όλοι αυτοί; διερωτήθηκε με νόημα ο κ. Δούκας, ασκώντας κριτική για τη λειτουργία των κομματικών οργάνων υπό την νυν ηγεσία. Δεν γίνεται να συνεδρίασε τέσσερις φορές η ΚΕ σε 2,5 χρόνια απλώς για να χειροκροτούμε βουλευτές και ευρωβουλευτές, ανέφερε ο Χάρης Δούκας.

Απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι επιχειρεί να πάει το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ ή να το συριζοποιήσει σημείωσε:” Με τον Νίκο Ανδρουλάκη πρόεδρο στα ψηφοδέλτια μας στις εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές είχαμε βουλευτές, υπουργούς και ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Με τον Νίκο Ανδρουλάκη πρόεδρο είχαμε στα ψηφοδέλτιά μας στις εθνικές εκλογές και στις ευρωεκλογές στελέχη και ευρωβουλευτές της ΝΔ. Ο κ. Δούκας ξεκαθάρισε λέγοντας: Σε ότι, όμως, με αφορά Όσοι μας πρόδωσαν και μας λοιδώρησαν για την καρέκλα, δεν έχουν θέση ανάμεσά μας ούτε αριστερά ,ούτε δεξιά, ανέφερε ο κ. Δούκας σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ υπο δική του ηγεσία δεν θα γίνει δεκανίκι της ΝΔ, θέλουμε να αλλάξουμε το σύστημα διακυβέρνησης και΄οχι να συγκυβερνήσουμε.

Αυτοδιοίκηση

Η κυβέρνηση μου λέει κάτσε στα αβγά σου η ταμπακέρα του προβλήματος είναι οτι στην καθαριότητα θέλουν να βάλουν και εκεί ιδιωτικά συμφέροντα, επεσήμανε ο κ. Δούκας αναφερόμενος στα αυτοδιοικητικά και το δήμο της ΑΘήνας και συμπλήρωσε μεταξύ άλλων :Μόλις το 20% των δρόμων της Αθήνας έχει φρεάτια, θα έπρεπε η κυβέρνηση να κάνει αντιπλημμυρικά έργα απο τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, υπενθυμίζοντας δήλωση του περιφερειάρχη Ν. Χαρδαλιά οτι η Αττική και η ΑΘήνα είναι αθωράκιστη.

Γεωπολιτικές εξελίξεις και ελληνοτουρκικά

Σχολιάζοντας τις δραματικές εξελίξεις στη Μ.Ανατολή δήλωσε μεταξύ άλλων οτι ο ακροδεξιός Νετανιάχου συμπαρασύρει ολη την περιοχή σε πόλεμο και κάλεσε την ΕΕ να πάρει πρωτοβουλίες. Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά ο κ. Δούκας, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για μυστική διπλωματία στον απόηχο της πρόσφατης συνάντησης με τον Ταγίπ Ερντογάν στα Ηνωμένα Έθνη και υπενθύμισε την προκλητική ρητορική της Άγκυρας , το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας το οποίο διδάσκεται στα σχολεία. Στο θέμα της Κάσου έπρεπε να προχωρήσουμε σε διάβημα , επεσήμανε ο κ. Δούκας και πρόσθεσε: Η κυβέρνηση να μην παίζει με κυριαρχικά δικαιώματα και εθνική κυριαρχία πρέπει η γραμμή μας να είναι αταλάντευτη και οι κόκκινες γραμμές καθαρές.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα