back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Οκτώ βουλευτές της ΝΔ ζητούν επέκταση απαλλαγής φαρμακευτικής δαπάνης σε συνταξιούχους

Διαβάστε επίσης

Νέα παρέμβαση από 8 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με διαφορετική σύνθεση αυτή τη φορά σε σχέση με την ερώτηση των 11 γαλάζιων βουλευτών, που είχε κατατεθεί στις 18 Σεπτεμβρίου για τα κόκκινα δάνεια.

Η ερώτηση αφορά τους χαμηλοσυνταξιούχους με τους υπογράφοντες βουλευτές να καλούν τις ηγεσίες των Υπουργείων Υγείας και Εργασίας να επεκτείνουν την απαλλαγή της φαρμακευτικής δαπάνης για όλους τους δικαιούχους της κατώτερης σύνταξης. Πρόκειται για τους Μίλτο Χρυσόμαλλη, Γιάννη Ανδριανό, Αναστάσιο Δημοσχάκη, Θεόφιλο Λεονταρίδη, Μπάμπη Αθανασίου, Δημήτρη Καλογερόπουλο, Γιώργο Καρασμάνη και Γιώργο Πασχαλίδη.

Οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν από το υπουργείο Υγείας και Εργασίας να επεκταθεί η απαλλαγή φαρμακευτικής δαπάνης σε όλους τους συνταξιούχους που σήμερα πληρούν τα κριτήρια παροχής του παλιού ΕΚΑΣ, υποστηρίζοντας ότι έτσι αίρεται η αδικία για χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους που επιβαρύνονται σε αντίθεση με τους παλιούς δικαιούχους του ΕΚΑΣ που αν και λαμβάνουν το ίδιο ύψος σύνταξης έχουν μηδενική συμμετοχή στη δαπάνη.

Newsroom

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα