back to top
26.2 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

26.2 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Σε πλήρη λειτουργία ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων στον Ελαιώνα

Διαβάστε επίσης

Την πλήρη λειτουργία του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων σε 24ωρη βάση, ο οποίος αποτελεί μια από τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις στην Ευρώπη εγκαινίασε σήμερα στην περιοχή του Ελαιώνα, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας κάνοντας λόγο για ένα έργο «κόσμημα» για την πρωτεύουσα.

Ο κ. Δούκας, σε ομιλία που έκανε παρουσία των εργαζομένων και στελεχών της δημοτικής αρχής, τόνισε ότι η πλήρη λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης θα μειώσει κατά 50% τον όγκο των απορριμμάτων της πόλης συμβάλλοντας έτσι στην ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών αποβλήτων με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις.

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι θα έχει πολλαπλά λειτουργικά και περιβαλλοντικά οφέλη για την πόλη και θα αποτελέσει την αιχμή της προσπάθειας για «ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας» συμβάλλοντας καθοριστικά «στον στόχο για μια καθαρή και βιώσιμη πόλη».

Ο κ. Δούκας έκανε ειδική αναφορά στις προηγούμενες δημοτικές Αρχές των κ.κ Καμίνη και Μπακογιάννη, οι οποίες όπως τόνισε «συνέβαλαν καθοριστικά στην ολοκλήρωση του έργου».

Ο δήμαρχος Αθηναίων συνομίλησε με τους εργαζόμενους, ενώ παρακολούθησε και από κοντά και τη διαδικασία συμπίεσης των απορριμμάτων.

Στον χώρο θα γίνεται σε καθημερινή βάση συμπίεση και μεταφόρτωση 400 τόνων απορριμμάτων. Αυτή η διαδικασία θα φέρει σημαντική στην εξοικονόμηση πόρων για τον Δήμο Αθηναίων. Αφού μειώνει στο μισό των όγκο που καταλήγει στο ΧΥΤΥ της Φυλής. Παράλληλα θα μειώσει το κόστος στις μετακινήσεις των  απορριμματοφόρων του Δήμου Αθηναίων, αφού θα διανύουν μικρότερες αποστάσεις, περιορίζοντας ταυτόχρονα και τον κυκλοφοριακό φόρτο στην πόλη, ενώ θα επιτυγχάνεται και σημαντική μείωση της εκπομπής των καυσαερίων.

Ο Σταθμός θα εξυπηρετεί πέρα από τον δήμο Αθηναίων και τον Δήμο Αιγάλεω, με τον δήμαρχο Λάμπρο Σκλαβούνου που σήμερα βρέθηκε στις εγκαταστάσεις να προτάσει τα οφέλη της Διαδημοτικής Συνεργασίας στην προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση πόρων.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε η αρμόδια αντιδήμαρχος Αθηναίων Ρωξάνη Μπέη κάνοντας λόγο για ένα τεράστιο έργο υποδομής που με την εργασία 150 δημοτικών υπαλλήλων έρχεται να συνδράμει στην συνολικό περιβαλλοντικό σχεδιασμό της δημοτικής αρχής.

Τέλος να σημειωθεί ότι με αφορμή την σημερινή εκδήλωση, ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σε ανακοίνωση του ανέφερε ότι συγκεκριμένο έργο εγκαινιάστηκε πριν ένα χρόνο. Τέθηκε στην προβλεπόμενη πιλοτική λειτουργία. Η νέα δημοτική αρχή το βρήκε έτοιμο και το έθεσε σε κανονική λειτουργία μετά από 9 μήνες ξανακάνοντας εγκαίνια.

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα