back to top
27.3 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

27.3 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Χατζηδάκης: Από 11 αποκρατικοποιήσεις θα εισπραχθούν 7,8 δισ. ευρώ

Διαβάστε επίσης

«Οι 11 αποκρατικοποιήσεις που έγιναν από την κυβέρνηση μετά τις εκλογές του Ιουλίου 2023 είναι πολύ ωφέλιμες όχι μόνο γιατί εισπράχθηκαν ή θα εισπραχθούν 7,8 δισ. ευρώ, αλλά γιατί στέλνουν  το μήνυμα ότι η Ελλάδα αλλάζει και είναι στον επενδυτικό χάρτη», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τη νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής οδού.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφερόμενος στο τίμημα της σύμβασης, είπε ότι τα 3,27 δισ. ευρώ είναι το μεγαλύτερο αντάλλαγμα που έχει εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο και το ΤΑΙΠΕΔ από τότε που συνεστήθη και τα έσοδα  αυτά θα συμβάλουν ώστε να μειωθεί το Δημόσιο χρέος κατά μιάμιση μονάδα του ΑΕΠ, ήδη από φέτος. «Δεν είναι λογιστικό και ταμειακό μόνο το θέμα, είναι ένα μήνυμα αξιοπιστίας για την ελληνική οικονομία κι ένα διαβατήριο για  νέες δουλειές στην Ελλάδα», πρόσθεσε ο υπουργός.

Με αφορμή την αποκρατικοποίηση του 10% της Εθνικής Τράπεζας, είπε ότι σήμερα και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες είναι υγιείς, ενώ ειδικά για την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής για την οποία ως ο καθ´ ύλην αρμόδιος υπουργός ,είχε δεχτεί σκληρή κριτική, ανέφερε ότι εκεί που πληρώναμε 350 εκατ. ευρώ, κάθε χρόνο, τώρα από τις δύο εταιρείες το Δημόσιο έχει έσοδα από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές». Πάντως, εκμυστηρεύτηκε  ότι η αποκρατικοποίηση των τεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων είναι αυτές που τον κάνουν πιο υπερήφανο.

Δημήτρης Ράντος 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα