back to top
26.7 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

26.7 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Λαυρίου και στα δύο ρεύματα, όπου νωρίτερα υπήρξε διαρροή  από πρατήριο υγρών καυσίμων στον οικισμό Διψέλιζα Κερατέας.

Νέα ανθρωπιστική βοήθεια 30 εκατομμυρίων ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε νωρίτερα η ΕΕ. «Συνεχίζουμε να ζητάμε κατάπαυση του πυρός πέρα από τα σύνορα με τον Λίβανο και στη Γάζα τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν την ώρα που οι αλληλοεπιθέσεις συνεχίζονται…Για ότι νεότερο έχει συμβεί στο πολεμικό πεδίο θα μας ενημερώσει ο Κώστας Ράπτης ….

Εντός της ημέρας αναχωρεί  από την χώρα μας C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας,  προς τη Βηρυτό, με σκοπό να απομακρύνει Έλληνες και Κύπριους πολίτες από την περιοχή. Από χθες με εντολή του  Γιώργου Γεραπετρίτη, ενεργοποιήθηκε η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να παρασχεθεί συνδρομή προς Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να αναχωρήσουν από το Λίβανο.

Έχουμε μπροστά μας πολύ δύσκολες ώρες. Η ειρήνη δεν θα έρθει όσο δεν υπάρχει πρόταση λύσης, είπε στον Αθήνα 984 ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Δημήτρης Καιρίδης.

Σάλο έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η φωτογραφία στο λογαριασμό  μίας από τις μαθήτριες που πρωταγωνίστησαν στον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα. Η ανήλικη ποζάρει φορώντας full face κουκούλα και κρατώντας ένα όπλο στο χέρι, βγάζοντας τη γλώσσα στον φακό. Την ίδια ώρα  νέα ανατριχιαστικά βίντεο από τον  ξυλοδαρμό βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Στην 14χρονη, όπως αποτυπώνεται από τα οπτικοακουστικά ντοκουμέντα, έστησαν καρτέρι πάνω από 10 ανήλικοι. Ένα ακόμη περιστατικό βίας ανηλίκων στο Βόλο, μαθητής της Α’ Λυκείου δέχτηκε επίθεση από συμμαθητή του κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στην παραλία της πόλης.  Η μητέρα του θύματος κατέθεσε μήνυση κατά των γονέων του δράστη.

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνει το απόγευμα ο Στέφανος Κασσελάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακοίνωση θα γίνει με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, διάρκειας περίπου τεσσάρων λεπτών.

Την ίδια ώρα, θα είναι σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αναμένεται να μεταφερθεί η σύγκρουση που έχει ξεσπάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το εάν θα τεθεί στο συνέδριο ζήτημα ακύρωσης της απόφασης της ΚΕ που οδήγησε στην εκπαραθύρωση Κασσελάκη από την προεδρία, όσο και για την οδηγία του οργανωτικού γραφείου προς τις κομματικές οργανώσεις να μην εκδηλώνονται με φανατισμό υπέρ ή κατά υποψηφίων στα social media.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, o Κώστας Ζαχαριάδης σκοπεύει να θέσει θέμα παραπομπής στην επιτροπή δεοντολογίας του Ευάγγελου Αντώναρου, ο οποίος χαρακτήρισε «χουντικής εμπνεύσεως» την επίμαχη οδηγία.

«Την ευθύνη για την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ την έχει ο απερχόμενος πρόεδρος. Εκείνος ουσιαστικά έθεσε θέμα μομφής στον εαυτό του. Δεν υπήρχε λόγος να πάμε σε αυτή τη διαδικασία», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο ευρωβουλευτής της παράταξης, Κώστας Αρβανίτης, προσθέτοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να οδηγηθεί ομαλά στην εκλογή προέδρου.

«Ο κ. Κασσελάκης δεν μπορεί να είναι υποψήφιος αν δεν καταθέσει το πόθεν έσχες του – Αν είχε ίχνος αξιοπρέπειας δεν θα κατέβαινε υποψήφιος τόνισε στο Πρώτο Χρήστος Σπίρτζης.
ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Στην τελική ευθεία για την εσωκομματική κάλπη της 6ης Οκτωβρίου και οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ κορυφώνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα.

Σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε στη δημοσιότητα το προεκλογικό του βίντεο με σύνθημα “μαζί επιστρέψαμε, μαζί συνεχίζουμε”.

Την Κεντρική Ομιλία της θα πραγματοποιήσει στις 7 το απόγευμα η Άννα Διαμαντοπούλου σε ξενοδοχείο της Αθήνας. “Είμαι σταθερά και αποδεδειγμένα στον χώρο, δεν έχω να αποδείξω τίποτα. Δεν χρειάζεται κάποιος να μετράει τα σκαλιά της Χαριλάου Τρικούπη, υπάρχουν κι άλλα πράγματα και είναι σημαντικό κάποιος να ανοίγει τους ορίζοντές του” είπε στον Αθήνα 9.84, απαντώντας στην κριτική που της ασκείται πως ήταν απούσα τα προηγούμενα χρόνια.

Τη Λάρισα επισκέπτεται αύριο ο Χάρης Δούκας.

“Στην Αθήνα κερδίσαμε το σύστημα Μητσοτάκη και αυτό δεν μου το συγχωρούν. Αυτό το σύστημα θα το κερδίσουμε ξανά και στις επόμενες εθνικές εκλογές”, επισήμανε σε συνέντευξή του στην ομογενειακή εφημερίδα της Νέας Υόρκης «Εθνικός Κήρυκας».

Για το ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το πρόβλημα του είναι πως  δεν είχε, ούτε έχει ξεκάθαρο στίγμα σε μια σειρά από σημαντικά ζητήματα και έτσι -όπως είπε- δεν κατάφερε να παρουσιάσει ένα συνεκτικό και πειστικό σχέδιο για την πορεία της χώρας. “Ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης είχε αποκαλέσει πολιτική ήττα την τρίτη θέση στις ευρωεκλογές και συμφωνώ μαζί του” υπογράμμισε ο κ. Δούκας λέγοντας  ότι για να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να μπει σε κυβερνητική πορεία πρέπει να αλλάξει ηγεσία”.

Στα Άνω Λιόσια σήμερα ο Παύλος Γερουλάνος.

Ο Μιχάλης Κατρίνης επισκέπτεται τη Σπάρτη. Το μήνυμα της πλειοψηφίας των πολιτών έχει μόνο τρεις λέξεις: «Δεν πάει άλλο». τόνισε σε συγκέντρωση χθες στη Λάρισα  επισημαίνοντας ότι η Θεσσαλία πρέπει να γίνει ο πυρήνας ενός εθνικού και αναπτυξιακού σχεδίου για τη διατροφική επάρκεια της χώρας.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου συνεχίζει την προεκλογική της δραστηριότητα με ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συνεντεύξεις.

Περισσότερα από 70.000 στρέμματα κάηκαν από την πυρκαγιά στην Κορινθία, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της Υπηρεσίας Copernicus της ΕΕ. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του το meteo η φετινή πυρκαγιά στην περιοχή της Κορινθίας είναι η μεγαλύτερη από το 2010.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική. Θερμοκρασία έως 29 βαθμούς Κελσίου. 26 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα