back to top
26.7 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

26.7 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Εμίρης του Κατάρ: Συλλογική γενοκτονία αυτό που συμβαίνει στη Μέση Ανατολή

Διαβάστε επίσης

Αυτό που συμβαίνει στη Μέση Ανατολή συνιστά «συλλογική γενοκτονία» λέει ο εμίρης του Κατάρ σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι και ζήτησε να καταβληθούν σοβαρές προσπάθειες προκειμένου να σταματήσει η «επιθετικότητα» του Ισραήλ στον Λίβανο.

Αυτό που συμβαίνει στη Μέση Ανατολή συνιστά «συλλογική γενοκτονία» είπε, και πρόσθεσε πως η χώρα του προειδοποιούσε πάντοτε για την ισραηλινή «ατιμωρησία».

«Έχει καταστεί απολύτως σαφές πως αυτό που συμβαίνει είναι γενοκτονία, επιπλέον της μετατροπής της Λωρίδας της Γάζας σε μια περιοχή ακατάλληλη για ανθρώπινη κατοίκηση, που ετοιμάζεται για εκτοπισμό», είπε στη διάρκεια συνόδου του Asia Cooperation Dialogue που διεξάγεται στην Ντόχα.

Ο εμίρης του Κατάρ καταδίκασε επίσης τα αεροπορικά πλήγματα και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ «εναντίον της αδελφικής Δημοκρατίας του Λιβάνου».

Μιλώντας στην ίδια σύνοδο, ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν προειδοποίησε κατά της «σιωπής» απέναντι στην “πολεμοκαπηλία” του Ισραήλ.

«Οποιουδήποτε είδους στρατιωτική επίθεση, τρομοκρατική ενέργεια ή παραβίαση κόκκινων γραμμών θα συναντήσει μια αποφασιστική απάντηση από τις ένοπλες δυνάμεις μας», είπε ο Ιρανός πρόεδρος.

Το Ισραήλ αρνείται σθεναρά τις κατηγορίες ότι διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα, όπου εξαπέλυσε επίθεση πριν από έναν χρόνο μετά την επίθεση της Χαμάς σε πόλεις του νοτίου Ισραήλ, σκοτώνοντας 1.200 ανθρώπους και συλλαμβάνοντας περισσότερους από 250 ομήρους. Τουλάχιστον 41.500 κάτοικοι της Γάζας έχουν σκοτωθεί κατά την ισραηλινή επίθεση, σύμφωνα με υγειονομικές αρχές στην υπό τη διοίκηση τη Χαμάς περιοχή.

Αυτή την εβδομάδα, το Ισραήλ ξεκίνησε χερσαία εισβολή στον Λίβανο εναντίον του υποστηριζόμενου από το Ιράν κινήματος Χεζμπολάχ, το οποίο εκτοξεύει πυρά στο έδαφος του Ισραήλ σε ένδειξη αλληλεγγύης όπως λέει με τους Παλαιστίνιους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα