back to top
27.3 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

27.3 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Τις νομοθετικές πρωτοβουλίες μέχρι το 2025 περιέγραψε ο υπ. Δικαιοσύνης

Διαβάστε επίσης

Τον ορίζοντα των νομοθετικών πρωτοβουλιών μέχρι το 2025 περιέγραψε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης από το βήμα της Παλαιάς Βουλής τοποθετούμε τις ενώπιον δικαστών και δικηγόρων στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για τον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη.

Τα επόμενα νομοθετικά βήματα του υπουργείου Δικαιοσύνης, μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνουν αλλαγές στον Κώδικα Πολίτικης Δικονομίας, τροποιήσεις στην διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης, βελτίωση των εναλλακτικών τρόπων επίλυσης των διαφορών, επίσπευση στην μετάβαση της ψηφιακής τεχνολογίας για την υποβοήθηση των δικαστών και των δικαστικών υπαλλήλων και αλλαγές στη νομοθεσία για τους δικαστικούς υπαλλήλους.

Έξω από το κτίριο της Παλαιάς Βουλής συγκεντρώθηκαν δικηγόροι, με βάση και την πρόσφατη απόφαση του ΔΣΑ, διαμαρτυρόμενοι στις επιπτώσεις από την εφαρμογή του νέου δικαστικού χάρτη.

Με τη σειρά του από το βήμα της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν ανακύψει στο πλαίσιο της εφαρμογής της συγκεκριμένης μεταρρύθμισης ,επισήμανε την αναγκαιότητα για άμεση αποκατάσταση των πραγμάτων, ενώ σημείωσε ότι οι καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης αντί να βελτιώνονται χειροτερεύουν.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης αναφέρθηκε στα προβλήματα που απασχολούν σήμερα το χώρο της Δικαιοσύνης και ειδικότερα του δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μιχάλης Πικραμένος και η πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Σωτηρία Ντούνη.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών υπό την διεύθυνση του μαέστρου και δικηγόρου Δημήτρη Καρούζου.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα