back to top
20.6 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

20.6 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 05:00

Διαβάστε επίσης

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το ισραηλινό σφυροκόπημα στον Λίβανο. 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 152 τραυματίστηκαν το τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε τη νύχτα το λιβανικό υπουργείο Υγείας.

«Δεν πιστεύω πως θα έχουμε ολοκληρωτικό πόλεμο. Θεωρώ ότι μπορούμε να τον αποφύγουμε. Αλλά μένουν ακόμη να γίνουν πολλά για να αποφευχθεί ο κίνδυνος», δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Περισσότεροι από 1.970 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους -ανάμεσά τους 127 παιδιά- και περισσότεροι από 9.000 τραυματίστηκαν από ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας.

Περισσότερα από 10 νοσοκομεία έχουν υποστεί ζημιές ενώ, ξεπερνούν το 1,2 εκατ. οι εκτοπισμένοι, σύμφωνα με απολογισμό των λιβανέζικων αρχών.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σε μία από τις επιδρομές σκοτώθηκε ο διοικητής της Χεζμπολά, Καντίρ αλ Σιχαμπίγια, υπεύθυνος για την εκτόξευση ρουκετών τον περασμένο Ιούλιο σε έναν οικισμό κοντά στα υψίπεδα του Γκολάν.

Την ίδια ώρα, οι ξένοι υπήκοοι αναχωρούν κατά κύματα από την πρωτεύουσα του Λιβάνου, ανάμεσά τους και περίπου 60 Έλληνες και Κύπριοι που έφτασαν στη χώρα μας με C130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στη πολιτική επικαιρότητα,
Συνεχίζεται το γαλάζιο αντάρτικο. Μετά τον Γιώργο Βλάχο που επανήλθε στο θέμα των «κόκκινων» δανείων και την ερώτηση των 8 για την φαρμακευτική δαπάνη και τους χαμηλοσυνταξιούχους, την σκυτάλη πήρε ο βουλευτής Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Με ερώτησή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας χαρακτηρίζει «προκλητικούς τους λογαριασμούς ρεύματος σε γεωτρήσεις πλημμυροπαθών αγροτών, για μη αποκατεστημένες αρδευτικές παροχές, για τις οποίες ωστόσο έχουν εξοφληθεί οι οφειλές του 2023».

Έως τις 24 Οκτωβρίου όποια υποψηφιότητα για την ηγεσία έχει κατατεθεί θα προωθηθεί προς επικύρωση στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος που συνεδρίασε χθες. Η αναφορά αυτή αφορά και τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος στο βίντεο που ανάρτησε δεν δηλώνει ρητώς ότι θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία.

Να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για το εάν σκοπεύει να είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ σεβόμενος τις αποφάσεις που έχουν δρομολογηθεί από την Κ.Ε. κάλεσαν τον Στέφανο Κασσελάκη κορυφαία στελέχη από την ομάδα των 87, όπως οι Κώστας Ζαχαριάδης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
«Απέναντι της η ΝΔ πρέπει να έχει κόμμα με πολιτικό ήθος. Θα κατακρημνιστεί από την έλλειψη ενσυναίσθησης και διαφθοράς», δήλωσε στον ALPHA ο Νίκος Ανδρουλάκης.
«Μεγαλώνουμε το ΠΑΣΟΚ, δυναμώνουμε την κοινωνία», επισήμανε η Άννα Διαμαντοπούλου κατά την κεντρική της ομιλία στην Αθήνα.
«Αυτή τη στιγμή είμαι δήμαρχος και υποψήφιος πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ και παλεύω πάρα πολύ στον δήμο της Αθήνας. Και αν είμαι και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσω να ενισχύσω πάρα πολύ το μεγάλο πρόβλημα της χώρας, που πιστεύω ότι είναι ο υπερ-συγκεντρωτισμός», δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΕΡΤnews ο Χάρης Δούκας.
Την Σπάρτη επισκέπτεται ο Μιχάλης Κατρίνης. Τα Ανω Λιόσια ο Παύλος Γερουλάνος.

Στη διεθνή επικαιρότητα,
Στις ΗΠΑ, τουλάχιστον 200 οι νεκροί από τον τυφώνα Ελίν, σύμφωνα με απολογισμό που συνέταξε το Γαλλικό Πρακτορείο με βάση τις δηλώσεις των τοπικών αρχών.

Στην αθλητική σας ενημέρωση,
Σε αναμετρήσεις για την 2η αγωνιστική της League Phase του Γιουρόπα Λιγκ, ΠΑΟΚ- Στεάουα Βουκουρεστίου 0-1, ενώ ο Ολυμπιακός κέρδισε με 3-0 τη Μπράγκα στο γήπεδο Καραϊσκάκη.
Για την 1η αγωνιστική της League Phase στο Κόνφερενς Λιγκ, Μπόρατς Μπάνια Λούκα- Παναθηναϊκός 1-1.
Στο μπάσκετ ο Παναθηναϊκός επικράτησε με σκορ 87-77 της Άλμπα Βερολίνου στη Γερμανία για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας.

ΚΑΙΡΟΣ
Γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική, με νεφώσεις από τις βραδινές ώρες. Άνεμοι νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα