back to top
27.4 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

27.4 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Στραμμένο στη Μέση Ανατολή το βλέμμα της διεθνούς κοινότητας. Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί έφτασε σήμερα στη Βηρυτό και πρόκειται να συναντηθεί με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό σύμφωνα με το κρατικό λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων. Την ίδια ώρα συνεχίζεται το σφυροκόπημα του Λιβάνου από το Ισραήλ, το οποίο έχει στόχο, κατά πληροφορίες, τον φερόμενο ως διάδοχο του Χασάν Νασράλα.

Ισραηλινό πλήγμα το πρωί κοντά στο πέρασμα Μάσναα, στα σύνορα μεταξύ του Λιβάνου και της Συρίας, απέκλεισε τον δρόμο που χρησιμοποιούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι προσπαθούν να διαφύγουν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών του Λιβάνου Άλι Χαμίε.

 

Το τελευταίο 24ωρο, οι νεκροί στον Λίβανο ανήλθαν σε 37, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, ενώ το Ισραήλ υπόσχεται να συνεχίσει να «πλήττει σκληρά» τη Χεζμπολά.

Το βράδυ ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του «εξάλειψαν» ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, τον Ζάχι αμπντ αλ Ράζακ, σε βομβαρδισμό εναντίον του καταυλισμού προσφύγων της Τούλκαρεμ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Η επιδρομή αυτή είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 18 άνθρωποι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής

 

Στο Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ μετά από σχεδόν πέντε χρόνια, αναμένεται να ηγηθεί σήμερα της μεγάλης προσευχής της Παρασκευής και να εκφωνήσει κήρυγμα το οποίο ενδέχεται να δώσει το στίγμα για τα σχέδια της χώρας μετά την επίθεση που εξαπέλυσε την Τρίτη εναντίον του Ισραήλ με δεκάδες πυραύλους.

 

«Μπορούμε να αποφύγουμε» το ξέσπασμα «ολοκληρωτικού πολέμου» στη Μέση Ανατολή, διαβεβαίωσε ο Aμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους, την ώρα που η διεθνής κοινότητα ανησυχεί έντονα για το ενδεχόμενο να γενικευτεί η σύρραξη στην περιοχή.

Με δήλωσή της η G7 τονίζει την ανησυχία της για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και την ανάγκη για παύση των εχθροπραξιών.

 

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέφρασε την «πλήρη» υποστήριξή του στον Γενικό Γραμματέα του διεθνούς οργανισμού, Αντόνιο Γκουτέρες, μια μέρα αφού ανακηρύχθηκε persona non grata από την κυβέρνηση του Ισραήλ επειδή δεν καταδίκασε αμέσως την πυραυλική επίθεση του Ιράν.

 

“Το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε. Το Ιράν ήταν στόχος του εδώ και 20 χρόνια. Εάν συνεχίσει έτσι τότε θα έχουμε την εμπλοκή Κίνας και Ρωσίας, κάτι που όμως αυτές οι χώρες δεν θέλουν”, είπε στον Αθήνα 9.84 η Μαίρη Μπότση, ομότιμη καθηγήτρια Διεθνούς Ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ, μπροστά από την ιστορική έδρα του κόμματος, στην οδό Ρηγίλλης, θα μιλήσει απόψε στις 20.00 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η εκδήλωση θα έχει χαρακτήρα street party και στόχο να εκπέμψει μήνυμα ενότητας στο κυβερνόν κόμμα σε μία συγκυρία όπου δεν λείπουν τα εσωκομματικά σύννεφα.

Αμφίβολο εάν θα παραβρεθούν στην εκδήλωση οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής τους οποίους προσκάλεσε τηλεφωνικά και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης.

 

«Θεωρώ αυτονόητο ότι όλοι οι Νεοδημοκράτες πρέπει να συμμετέχουν σε αυτήν τη γιορτή” σχολίασε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

 

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι παρεμβάσεις βουλευτών της ΝΔ που με ερωτήσεις τους προς υπουργούς θέτουν ζητήματα διορθωτικών κινήσεων σε πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής.

Μετά τις ομαδικές ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ για τα “κόκκινα δάνεια” και των 8 για την φαρμακευτική δαπάνη των χαμηλοσυνταξιούχων, υπήρξαν χθες νέες παρεμβάσεις από τους βουλευτές, Γιώργο Βλάχο ο οποίος επανήλθε για τα κόκκινα δάνεια, και Μάξιμο Χαρακόπουλο για τις χρεώσεις ρεύματος σε πλημμυροπαθείς αγρότες.

 

Το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθεί να υποβαθμίζει την εσωκομματική σημασία αυτών των πρωτοβουλιών τονίζοντας ότι έχουν κατατεθεί την τελευταία πενταετία περίπου 6200 ερωτήσεις από βουλευτές της ΝΔ.

 

Έως τις 24 Οκτωβρίου όποια υποψηφιότητα για την ηγεσία έχει κατατεθεί θα προωθηθεί προς επικύρωση στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος που συνεδρίασε χθες.

Η δήλωση ήρθε μετά την ανάρτηση βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη στο οποίο δεν δηλώνει ξεκάθαρα ότι θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία.

Να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του σεβόμενος τις αποφάσεις που έχουν δρομολογηθεί από την Κ.Ε. κάλεσαν τον Στέφανο Κασσελάκη στελέχη από την ομάδα των 87, όπως οι Κώστας Ζαχαριάδης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Την άποψη ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «δεν είναι δεδομένο ότι θα κατέβει» εξέφρασε ο Σωκράτης Φάμελλος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ

 

Στην τελική ευθεία η προεκλογική δραστηριότητα των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Την κεντρική του ομιλία στην Αθήνα πραγματοποιεί απόψε στις 19.30 μπροστά απο την Παλαιά βουλή ο Νίκος Ανδρουλάκης. Την Κατερίνη επισκέπτεται το απόγευμα ο Χάρης Δούκας και ακολούθως τη Λάρισα. Στο διακύβευμα της εσωκομματικής κάλπης εστίασε μεταξύ άλλων η Άννα Διαμαντοπούλου κατά την κεντρική ομιλία της χθες βράδυ στην Αθήνα. Σε Ναύπακτο και Πάτρα περιοδεύει σήμερα ο Παύλος Γερουλάνος. Με συνεντεύξεις συνεχίζει και σήμερα την προεκλογική της δραστηριότητα η Νάντια Γιαννακοπούλου. .

Την Κυριακή οι δημοκρατικοί πολίτες, με τη συμμετοχή και με την ψήφο τους, πρέπει να χαλάσουν τα σχέδια όλων αυτών που θέλουν ένα μικρό ΠΑΣΟΚ, το μήνυμα που απευθύνει ο Μιχάλης Κατρίνης με δήλωση του στους πολίτες.

“Κούρεμα” από 25% έως και 50% στα πρόστιμα η στην οφειλή που τους καταλογίστηκε από την εφορία για φορολογική παράβαση, όπως μη υποβολή φορολογικής δήλωσης η υποβολή ανακριβούς δήλωσης, θα μπορούν να λάβουν στο εξής όσοι φορολογούμενοι αποδεχτούν τον καταλογισμό φόρου, τέλους η εισφοράς, με την συμπλήρωση και ηλεκτρονική υποβολή ενός εντύπου της εφορίας με τα στοιχεία τους . Περισσότερα στο athina984.gr.

 

Αιματηρό επεισόδιο με ομαδικά κίνητρα σημειώθηκε, σημειώθηκε αργά το βράδυ στην Πάτρα. Τρεις άγνωστοι, πλησίασαν 26χρονο, που παρακολουθούσε σε κατάστημα την μετάδοση ποδοσφαιρικού αγώνα και του ζήτησαν να αφαιρέσει την μπλούζα που φορούσε και η οποία έφερε διακριτικά ομάδας. Ακολούθως τον έριξαν στο έδαφος, του προκάλεσαν σωματικές βλάβες και του αφαίρεσαν την μπλούζα ενώ διέφυγαν με μηχανή. Έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό τους.

 

Σήμερα ανακοινώνονται οι προσλήψεις περισσότερων από 9.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης τοποθετήσεων αναπληρωτών, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία.

 

Την ενίσχυση του πυροσβεστικού σώματος για το 2025 με 831μια προσλήψεις, ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Εν τω μεταξύ μιλώντας στον Αθήνα 984 για την πυρκαγιά στην Κορινθία ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέτζος είπε ότι αφού προσδιοριστούν οι δικαιούχοι αποζημιώσεων ώστε να λάβουν μία προκαταβολή θα ξεκινήσουν οι εκτιμήσεις με συνεργεία του ΕΛΓΑ, προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα , να βγουν τα πορίσματα βάσει των οποίων οι παραγωγοί θα λάβουν αποζημιώσεις ή ενισχύσεις για την απώλεια της παραγωγής τους

 

Κατασβήστηκε τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη καυσίμων στα ρωσικά Ουράλια, σε απόσταση 1.500 χλμ από την ζώνη μαχών στην Ουκρανία, ενώ αναφέρθηκε σειρά πληγμάτων με drones σε περιοχές κοντά στα ουκρανικά σύνορα. Το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων συνεχίζει να ερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς στην περιοχή.

 

Ο Ιλον Μασκ δήλωσε ότι θα παρευρεθεί σε προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσιλβάνια, εκεί όπου ο πρώην πρόεδρος δέχτηκε δολοφονική επίθεση τον Ιούλιο. “Θα βρίσκομαι εκεί για να τον στηρίξω!”, έγραψε στην πλατφόρμα Χ, απαντώντας σε ανάρτηση του Τραμπ που ανέφερε ότι θα επιστρέψει αύριο στο Μπάτλερ.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική, με νεφώσεις από τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία έως 30 βαθμούς Κελσίου. 25 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα