back to top
24.1 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

24.1 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

«Σε μια ευρύχωρη παράταξη κάποιες στιγμές, δεν θα συμφωνούν, προφανώς, όλοι σε όλα, όμως, θα συμφωνούν οι πολλοί σε πολλά, ειδικά στα θέματα που είναι κρίσιμα για την πατρίδα» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας προ ολίγου στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια της ΝΔ μπροστά από τα ιστορικά γραφεία του κόμματος στην οδό Ρηγίλλης.
Έκανε εκτενή αναφορά στον ιδρυτή της παράταξης, Κωνσταντίνο Καραμανλή, χαρακτηρίζοντας τον, μεταξύ άλλων, πραγματιστή και αντιλαϊκιστή.
Αναφερόμενος, εμμέσως πλην σαφώς, στη διεύρυνση, που επιχειρεί τα τελευταία χρόνια η Νέα Δημοκρατία επισήμανε με νόημα ότι «η ζωή έχει αποδείξει πως όσο πλατύτερα απλώνονται τα κλαριά της ΝΔ, τόσο δικαιώνουν την ισχύ που έχουν οι ρίζες της. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στους λίγους, που θέλουν μία περιχαρακωμένη παράταξη, κλειστή και τελικά ηττοπαθή».
Υπογράμμισε ότι επί δικής του θητείας η ΝΔ επικράτησε σε όλες τις μάχες και μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, στην τελευταία πήρε μεγαλύτερο ποσοστό από την προηγούμενες. Σχετικά με την κατεύθυνση του κόμματος ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «δεν κοιτά ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, παρά μόνο μπροστά».
Από την αποψινή εκδήλωση απουσίαζαν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς για τους οποίους ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο Mega σχολίασε ότι ο ίδιος έκανε το καθήκον του και τους προσκάλεσε, προσθέτοντας πως η σημερινή, είναι μία μέρα γιορτής για τους Νεοδημοκράτες.

Την ώρα που η διεθνής κοινότητα αγωνιά για την απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν, η ισραηλινή αεροπορία συνεχίζει τις επιδρομές εναντίον οικισμών στον νότιο Λίβανο, αλλά και στην κοιλάδα Μπεκάα. Από την πλευρά της η Χεζμπολά απαντά με ρουκέτες προς το βόρειο Ισραήλ. Η σιιτική οργάνωση ανέφερε επίσης ότι μαχητές της συγκρούστηκαν την τελευταία ώρα με ισραηλινές δυνάμεις στο Μαρούν αλ-Ρας και στο Γιαρούν, στα σύνορα.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι από τη Δευτέρα που ξεκίνησε τις χερσαίες επιχειρήσεις έχουν σκοτωθεί 250 μέλη της Χεζμπολά, υποστηρίζοντας ότι έπληξε περισσότερους από 2.000 στόχους. Το απόγευμα σε άλλη ανακοίνωσή του ανέφερε των θάνατο δύο στρατιωτών και τον τραυματισμό άλλων είκοσι τεσσάρων από drone που εκτοξεύτηκε από το Ιράκ.
Αεροπορικές επιδρομές σημειώθηκαν και στην Υεμένη, στην πόλη λιμάνι Χοντέιντα και την πρωτεύουσα Σαναά, δύο πόλεις που είναι υπό τον έλεγχο των σιιτών ανταρτών Χούθι.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι απειλές ανάμεσα στην Τεχεράνη και το Τελ Αβίβ. Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, στο μνημόσυνο για τον δολοφονηθέντα ηγέτη της Χεζμπολά, Χασάν Νασράλα, απηύθυνε το πρώτο, εδώ και πέντε χρόνια δημόσιο κήρυγμά του. Κρατώντας όπλο, ο Χαμενεΐ απείλησε το Ισραήλ, τονίζοντας ότι το Ιράν δεν θα καθυστερήσει, ούτε θα βιαστεί, να απαντήσει στο Ισραήλ.

Την προειδοποίηση ότι το Ιράν θα πλήξει ισραηλινές εγκαταστάσεις ενέργειας και φυσικού αερίου, αν δεχθεί επίθεση από το Ισραήλ, έστειλε το απόγευμα και ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, Αλί Φαντάβι.

Νωρίτερα, από την Βηρυτό, ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Αμπάς Αραγτσί, δήλωσε ότι η Τεχεράνη στηρίζει τις προσπάθειες για κατάπαυση πυρός στον Λίβανο, υπό τον όρο ότι θα έχει τη στήριξη της Χεζμπολά και θα είναι ταυτόχρονη με μια κατάπαυση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Στον Λίβανο η κατάσταση είναι δραματική. Τα περισσότερα από τα περίπου 900 καταφύγια είναι γεμάτα, ενώ οι αρχές ανέφεραν ότι περισσότεροι από 1 εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες κάτοικοι έχουν εκτοπιστεί.

Περίπου 2.000 οι νεκροί από την έναρξη της σύγκρουσης του Ισραήλ με τη Χεζμπολά τον τελευταίο χρόνο, η συντριπτική πλειονότητα τους τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Δραματική η κατάσταση και στα νοσοκομεία: τρία έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, περισσότερα από δέκα έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Εν τω μεταξύ, για ύπουλο σχέδιο που έχει τεθεί σε εφαρμογή και στρέφεται κατά της Τουρκίας έκανε λόγο, εμμέσως πλην σαφώς, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στα Άδανα. Υποστήριξε ότι η ισραηλινή επίθεση δεν θα περιοριστεί στη Γάζα και στον Λίβανο και τόνισε ότι η Τουρκία θα αντισταθεί σε νέα σχέδια διαμοιρασμού της περιοχής, παρόμοια με εκείνα που εφαρμόστηκαν κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Βελτιωμένη η εικόνα της δασικής πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι στο Γεράκι Ηλείας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.
Στο σημείο παραμένουν κι επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.
Νωρίτερα, δύο μηνύματα μέσω του 112 εστάλησαν σε κατοίκους της περιοχής. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στην περιοχή του Πανόπουλου Ηλείας και στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας.
Εν τω μεταξύ, Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, διακομίστηκε για εξετάσεις 35χρονος πυροσβέστης που τραυματίστηκε στο πόδι, ενώ επιχειρούσε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Γεράκι Ηλείας.
37 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, οι εννέα από αυτές στην Ηλεία. Στην περιοχή μετέβη κλιμάκιο αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού το οποίο ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές.

Αύριο συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, στον δρόμο προς τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, στην οποία καταλογίζει ανικανότητα στη διαχείριση των πυρκαγιών και των φυσικών καταστροφών, άσκησε ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά από επίσκεψή του στις πυρόπληκτες περιοχές της Κορινθίας.

Στην τελική ευθεία η προεκλογική δραστηριότητα των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και θα είναι ο νικητής των επόμενων εθνικών εκλογών. Στις 6 και 13 Οκτωβρίου , κρίνεται το ύφος, το ήθος και ο προσανατολισμός της επομενης κυβερνησης της χώρας, επισήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την κεντρική ομιλία του μπροστά απο την Παλαιά Βουλή. Δεν είμαστε κόμμα νοσταλγίας αλλά ένα κόμμα που εκφράζει όλες τις γενιές των Ελλήνων, ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σε Ναύπακτο και Πάτρα περιοδεύει σήμερα ο Παύλος Γερουλάνος. Σε Κατερίνη και Λάρισα ο Χάρης Δούκας.

Την Κυριακή η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Όλα τα εκλογικά κέντρα ανά περιφέρεια και στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Προβλήματα στη Δυτική Ελλάδα προκαλεί η κακοκαιρία Κασσάνδρα που ξεκίνησε να πλήττει Κέρκυρα και Θεσπρωτία.
Οι ισχυρές καταιγίδες από το απόγευμα έχουν δημιουργήσει πλημμυρικά φαινόμενα στην παλιά πόλη στο νησί των Φαιάκων ενώ υπάρχουν πτώσεις κλαδιών από δέντρα σε δρόμους.
Λόγω της καταιγίδας, η πτήση 286 της Aegean Αθήνα-Κέρκυρας ήταν αδύνατο να προσεγγίσει το αεροδρόμιο και επιστρέφει στο Ελ.Βενιζέλος, ενώ προβλήματα φαίνεται να αντιμετωπίζουν κι άλλες πτήσεις. Λίγο πριν τις 8 απόψε εστάλη μήνυμα από το 112 για την περιοχή του Δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας που συνιστά τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Σε εξέλιξη στην Κωνσταντινούπολη, ο αγώνας Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκα στο μπάσκετ. 26-22 το σκορ.

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις προβλέπονται αύριο στην Αττική, που το μεσημέρι-απόγευμα θα αυξηθούν και πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 25 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα