back to top
25.2 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

25.2 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Έντονα προβλήματα σε Κέρκυρα, Ιωάννινα και Θεσπρωτία από την επέλαση της κακοκαιρίας «Κασσάνδρα».

Λόγω ισχυρής καταιγίδας, η πτήση 286 της Aegean Αθήνα-Κέρκυρα δεν κατάφερε να προσεγγίσει το αεροδρόμιο και επέστρεψε στο Ελ. Βενιζέλος, ενώ προβλήματα φαίνεται να αντιμετωπίζουν κι άλλες πτήσεις. Πλημμυρικά φαινόμενα στην παλιά πόλη της Κέρκυρας.

Προβλήματα παρατηρούνται σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου στον δήμο Φιλιατών, περιοχές του οποίου έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση και χωρίς επικοινωνίες, ενώ πλημμύρισαν ισόγεια καταστημάτων.

Βράχια έπεσαν στην Λωρίδα της Σαγιάδας, κοντά στις ιχθυοκαλλιέργειες, ενώ μεγάλες ποσότητες από φερτά υλικά και χώματα, έκλεισαν τον δρόμο προς Φιλιάτες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τις επόμενες ώρες οι βροχές και οι καταιγίδες θα ενισχυθούν κυρίως στα δυτικά και βορειοδυτικά και αύριο θα γενικευτούν και σε κεντρικές και βορειοανατολικές περιοχές της χώρας.

Η Πολιτική Προστασία καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Στη Μέση Ανατολή: Νέες αεροπορικές επιδρομές στον νότιο Λίβανο, με επίκεντρο τα περίχωρα της Τύρου, εξαπέλυσε απόψε η ισραηλινή αεροπορία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από τις επιδρομές αυτές πέντε πολίτες σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν.

Πριν από λίγο αεροπορική επιδρομή έγινε και στην πόλη Αλ Ζαραριγιέχ εκτός της ζώνης επιρροής της Χεζμπολάχ, καθώς και σε πόλεις στην κοιλάδα Μπεκάα, στα βορειοανατολικά του Λιβάνου.

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε απόψε ότι έπληξε 15 στόχους των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, οι στόχοι συνδέονταν με τις «στρατιωτικές δυνατότητες» των Χούθι, χωρίς να διευκρινίσει εάν επρόκειτο για ραντάρ, εκτοξευτήρες πυραύλων ή βάσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε απόψε ότι θα εξέταζε εναλλακτικές λύσεις αντί για πλήγματα στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν, εάν ήταν στη θέση του Ισραήλ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ο Μπάιντεν είπε ότι πιστεύει πως το Ισραήλ δεν έχει ακόμη καταλήξει στο πώς θα απαντήσει στις βαλλιστικές επιθέσεις του Ιράν.

Αναφερόμενος στη συμβολή της Ουάσινγκτον, είπε ότι «προσπαθεί να κινητοποιήσει τον υπόλοιπο κόσμο» για την επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή.

Τα Ηνωμένα Έθνη καταδίκασαν σήμερα αυτό που χαρακτήρισαν “παράνομο αεροπορικό πλήγμα” του Ισραήλ σε προσφυγικό καταυλισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, κατά το οποίο σκοτώθηκαν 18 άνθρωποι χθες το βράδυ, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι “εξόντωσε” ένα τοπικό ηγετικό στέλεχος της Χαμάς.

Τουλάχιστον 41.802 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί -οι 14 το τελευταίο 24ωρο- και 96.844 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου 2023, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του θύλακα.

Την ίδια ώρα, συναγερμός έχει σημάνει στην Γερμανία ενόψει της συμπλήρωσης, στις 7 Οκτωβρίου ενός χρόνου από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ και τις προγραμματισμένες διαδηλώσεις από φιλοπαλαιστινιακές και αριστερές οργανώσεις. Η αστυνομία ζητεί ενισχύσεις για την περιφρούρηση των συγκεντρώσεων, καθώς και για την επικείμενη άφιξη Μπάιντεν στις 10 Οκτωβρίου στο Βερολίνο.

«Σας ζητώ σήμερα να τιμήσουμε όλους τους αρχηγούς μας, παρόντες και απόντες», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας νωρίτερα στην επετειακή εκδήλωση στην Ρηγίλλης για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ. Στην εκδήλωση δεν παρευρέθηκαν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής, καθώς και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της μία καθαρή τριετία για να υλοποιήσει το έργο της και έθεσε ως στόχο και μία τρίτη κυβερνητική θητεία για τη ΝΔ.

Τόνισε εξάλλου ότι σε μια ευρύχωρη παράταξη κάποιες στιγμές, δεν θα συμφωνούν, προφανώς, όλοι σε όλα, όμως, θα συμφωνούν οι πολλοί σε πολλά, ειδικά στα θέματα που είναι κρίσιμα για την πατρίδα.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή «είναι η καλύτερη απάντηση στους λίγους που θέλουν μία περιχαρακωμένη παράταξη, μια παράταξη κλειστή, μια παράταξη συμπλεγματική και τελικά ηττοπαθή».

Έκανε λόγο για νέα συστράτευση ελπίδας και δυναμικό άνοιγμα στην κοινωνία, ενώ υπεραμύνθηκε και της πολιτικής διεύρυνσης που έχει ακολουθήσει.

«Η ΝΔ κάνει φιέστα για τα 50 χρόνια της ιστορίας της, αλλά η πλειοψηφία των πολιτών σήμερα δεν έχει κανένα λόγο να γιορτάζει μαζί της», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και αιτιολογεί, σε ανακοίνωσή του, ότι «αυτές οι πέντε δεκαετίες, και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, σηματοδοτούν πολιτικές που γονατίζουν τους αδύναμους και περιφρονούν όλους όσοι δεν ενισχύουν τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών».

Σε αλλαγές στο ΑΤ Ομονοίας προχωρά το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. μετά τα τελευταία περιστατικά με τον 29χρονο κρατούμενο από το Μπαγκλαντές που βρέθηκε απαγχονισμένος στο κρατητήριο και την απόδραση ενός άλλου μέσα σε λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τοποθετηθεί στη θέση του Διοικητή ένας ανώτερος αξιωματικός αν και δεν προβλέπεται για τη συγκεκριμένη θέση.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Ηλεία. Ωστόσο, στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση διάσπαρτων εστιών.

Στο Νοσοκομείο Ρίου νοσηλεύεται ο πυροσβέστης που τραυματίστηκε στο πόδι, ενώ επιχειρούσε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Γεράκι.

Κλιμάκιο αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού ερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες εκδηλώθηκαν εννέα πυρκαγιές από το πρωί στην Ηλεία.

Αύριο συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, στον δρόμο προς τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Στην τελική ευθεία η προεκλογική δραστηριότητα των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Την Κυριακή η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Όλα τα εκλογικά κέντρα ανά περιφέρεια και στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Στην αθλητική σας ενημέρωση

Την ήττα με σκορ 82-71 από τη Φενερμπαχτσέ γνώρισε ο Ολυμπιακός στην Κωνσταντινούπολη για την πρώτη αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται αύριο στην Αττική, που το μεσημέρι-απόγευμα θα αυξηθούν και πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. – 24 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα