back to top
23.7 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

23.7 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

ΔελτίοΔελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

«Σας ζητώ σήμερα να τιμήσουμε όλους τους αρχηγούς μας, παρόντες και απόντες», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας νωρίτερα στην επετειακή εκδήλωση στην Ρηγίλλης για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ, στην οποία δεν παρευρέθηκαν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής. Απών ήταν και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της μία καθαρή τριετία για να υλοποιήσει το έργο της και έθεσε ως στόχο και μία τρίτη κυβερνητική θητεία για τη ΝΔ. Τόνισε εξάλλου ότι σε μια ευρύχωρη παράταξη κάποιες στιγμές, δεν θα συμφωνούν, προφανώς, όλοι σε όλα, όμως, θα συμφωνούν οι πολλοί σε πολλά, ειδικά στα θέματα που είναι κρίσιμα για την πατρίδα. Έκανε λόγο για νέα συστράτευση ελπίδας και δυναμικό άνοιγμα στην κοινωνία, ενώ υπεραμύνθηκε και της πολιτικής διεύρυνσης που έχει ακολουθήσει στη ΝΔ, λέγοντας ότι πήρε εντολή το 2016 να ανανεώσει τη ΝΔ, να την κάνει πιο ευρύχωρη, χωρίς ιδεολογικές παρωπίδες, με σημαία -όπως είπε- το αυτονόητο, τον ρεαλισμό και τον εκσυγχρονισμό και το μεγάλο φιλελεύθερο μέτωπο επικράτησε σε όλες τις εκλογικές μάχες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε απόψε ότι θα εξέταζε εναλλακτικές λύσεις αντί για πλήγματα στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν, εάν ήταν στη θέση του Ισραήλ. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ο Μπάιντεν είπε ότι πιστεύει πως το Ισραήλ δεν έχει ακόμη καταλήξει στο πώς θα απαντήσει στις βαλλιστικές επιθέσεις του Ιράν. Σημείωσε ότι το Ισραήλ και οι ΗΠΑ είναι «σε συνεχή επαφή» και προέτρεψε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να θυμηθεί ότι καμία άλλη αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει βοηθήσει περισσότερο το Ισραήλ. Αναφερόμενος στη συμβολή της Ουάσινγκτον, είπε ότι «προσπαθεί να κινητοποιήσει τον υπόλοιπο κόσμο» για την επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή.

Το Ισραήλ συνεχίζει τις επιδρομές στον Λίβανο, ενώ η Χεζμπολάχ απαντά με ρουκέτες. Νωρίτερα, η σιιτική οργάνωση ανέφερε ότι μαχητές της συγκρούστηκαν σήμερα με ισραηλινές δυνάμεις στα σύνορα. Ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι από τη Δευτέρα που ξεκίνησε τις χερσαίες επιχειρήσεις έχουν σκοτωθεί 250 μέλη της Χεζμπολάχ, υποστηρίζοντας ότι έπληξε περισσότερους από 2.000 στόχους.

Τα Ηνωμένα Έθνη καταδίκασαν σήμερα αυτό που χαρακτήρισαν “παράνομο αεροπορικό πλήγμα” του Ισραήλ σε προσφυγικό καταυλισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, κατά το οποίο σκοτώθηκαν 18 άνθρωποι χθες το βράδυ, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι “εξόντωσε” ένα τοπικό ηγετικό στέλεχος της Χαμάς. Πρόκειται για το πλέον φονικό πλήγμα από το 2000 στη Δυτική Όχθη, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας.

Τέσσερις πόλεις της Υεμένης, που ελέγχονται από τους αντάρτες Χούθι, αποτέλεσαν στόχο αμερικανικών και βρετανικών πληγμάτων σήμερα, μετέδωσε το προσκείμενο στην οργάνωση τηλεοπτικό κανάλι Al-Massirah.

Σε αλλαγές στο ΑΤ Ομονοίας προχωρά το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. μετά τα τελευταία περιστατικά με τον 29χρονο κρατούμενο από το Μπαγκλαντές που βρέθηκε απαγχονισμένος στο κρατητήριο και την απόδραση ενός άλλου μέσα σε λίγες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τοποθετηθεί στη θέση του Διοικητή ένας ανώτερος αξιωματικός αν και δεν προβλέπεται για τη συγκεκριμένη θέση. Με τον τρόπο αυτό εκδηλώνεται και η έντονη δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του μέχρι τώρα Διοικητή στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας οποίος αν και δεν απομακρύνεται ουσιαστικά υποβαθμίζεται.

Βελτιωμένη είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι στο Γεράκι Ηλείας. Στο σημείο παραμένουν κι επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Στο Νοσοκομείο Ρίου διακομίστηκε τελικά ο πυροσβέστης που τραυματίστηκε στο πόδι, ενώ επιχειρούσε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Γεράκι.

Σε 37 ανέρχονται οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, οι εννέα από αυτές στην Ηλεία. Στην περιοχή μετέβη κλιμάκιο αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού το οποίο ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές. «Αντιμετωπίστηκαν όλες οι φωτιές που ξέσπασαν στο νομό Ηλείας, ύστερα από την τεράστια και άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων», αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Αύριο συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, στον δρόμο προς τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Στην τελική ευθεία η προεκλογική δραστηριότητα των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

«Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και θα είναι ο νικητής των επόμενων εθνικών εκλογών. Στις 6 και 13 Οκτωβρίου, κρίνεται το ύφος, το ήθος και ο προσανατολισμός της επόμενης κυβέρνησης της χώρας», επισήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την κεντρική ομιλία του μπροστά από την Παλαιά Βουλή. «Δεν είμαστε κόμμα νοσταλγίας αλλά ένα κόμμα που εκφράζει όλες τις γενιές των Ελλήνων», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Την Κυριακή η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Όλα τα εκλογικά κέντρα ανά περιφέρεια και στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Προβλήματα στην Δυτική Ελλάδα από την κακοκαιρία Κασσάνδρα που πλήττει Κέρκυρα και Θεσπρωτία. Λόγω της καταιγίδας, η πτήση 286 της Aegean Αθήνα-Κέρκυρας δεν κατάφερε να προσεγγίσει το αεροδρόμιο και επέστρεψε στο Ελ. Βενιζέλος, ενώ προβλήματα φαίνεται να αντιμετωπίζουν κι άλλες πτήσεις. Συστάσεις από την Πολιτική Προστασία προς τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Τουλάχιστον 16 είναι οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τη χώρα, αιφνιδιάζοντας τους κατοίκους. Την αλληλεγγύη της Ελλάδας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη εκφράζει το ΥΠΕΞ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Σε εξέλιξη στην Κωνσταντινούπολη ο αγώνας Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός για την πρώτη αγωνιστική της Ευρωλίγκα. 62-56 το σκορ αυτήν την ώρα.

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις προβλέπονται αύριο στην Αττική, που το μεσημέρι-απόγευμα θα αυξηθούν και πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 25 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα