28.1 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

28.1 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Ένα «πράσινο» βιβλίο για μαθητές Δημοτικού από τον δήμο Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Το 8ο και το 106ο Δημοτικό Σχολείο επισκέφτηκε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και μοίρασε σε 200 μαθητές Α’, Β’, Γ’ και Δ’ τάξης ένα «πράσινο» βιβλίο για την περιβαλλοντική αγωγή και την εκπαίδευση.

Πρόκειται για το παραμύθι «ΜΗ με κάνεις σκουπίδι!» που έγραψε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΑΕΜ, Λάζαρος Καραούλης, με πρωταγωνιστές εννιά ανακυκλώσιμα υλικά.

Ο κ. Δούκας σημείωσε: «Το ‘’πράσινο’’ βιβλίο που κρατούν τα παιδιά στα χέρια τους, έχει ως στόχο να τους δείξει πώς θα δώσουν νέα ζωή σε υλικά που χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους και συνήθως καταλήγουν στο καλάθι των αχρήστων. Μέσα από την ιστορία που θα διαβάσουν, θα κατανοήσουν πόσο σημαντική είναι η επαναχρησιμοποίηση και θα μάθουν πώς να ανακυκλώνουν σωστά, βρίσκοντας τους κατάλληλους κάδους στη γειτονιά τους. Με τη βοήθεια των μικρών πολιτών μας, η Αθήνα μπορεί να αλλάξει και να γίνει ακόμη πιο καθαρή και ανθρώπινη. Όλοι μαζί θα δημιουργήσουμε μια πράσινη και βιώσιμη πόλη».

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δια Βίου Μάθησης, Πάρης Χαρλαύτης, δήλωσε: «Μέσα από καινοτόμες δράσεις και περιβαλλοντικά εργαστήρια, προωθούμε τη βιώσιμη διατροφή και την ενεργό συμμετοχή των παιδιών στην προστασία του περιβάλλοντος».

Η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Ρωξάνη Μπέη, υπογράμμισε: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό τα παιδιά να μάθουν από μικρή ηλικία τις βασικές αρχές της ανακύκλωσης, ώστε να αναπτύξουν περιβαλλοντική συνείδηση και να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες του αύριο».

Ο συγγραφέας του παραμυθιού και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΑΕΜ, Λάζαρος Καραούλης, εξέφρασε τη χαρά του για τη θετική ανταπόκριση των μαθητών: «Η μαζική ανταπόκριση των παιδιών στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου, αποτέλεσε έμπνευση για τη δημιουργία αυτού του πράσινου βιβλίου – παραμυθιού. Μέσα από τις σελίδες του, τα παιδιά θα μάθουν τις βασικές αρχές της ανακύκλωσης και θα κατανοήσουν τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος».

Η δράση αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας που ξεκίνησε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου, με το σύνθημα «Μη με κάνεις σκουπίδι! Ανακύκλωσε τώρα!». Μέχρι σήμερα, μαθήτριες και μαθητές της Α’, Β’, Γ’ και Δ’ τάξης Δημοτικού σε 15 σχολεία του Δήμου Αθηναίων έχουν παραλάβει το εκπαιδευτικό παραμύθι, ενώ στόχος είναι να φτάσει σε όλα τα δημοτικά σχολεία της Αθήνας.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα