back to top
24.1 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

24.1 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Η κακοκαιρία Κασάνδρα “χτυπάει” ήδη τη Δ. Ελλάδα – Έντονα προβλήματα στην Κέρκυρα και Θεσπρωτία

Διαβάστε επίσης

Η κακοκαιρία Κασσάνδρα ξεκίνησε να πλήττει τη Δυτική Ελλάδα.

Στην Κέρκυρα προβλήματα δημιουργούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν το νησί από τις 6:30 το απόγευμα. Ισχυρές καταιγίδες έχουν δημιουργήσει πλημμυρικά φαινόμενα στην παλιά πόλη ενώ υπάρχουν πτώσεις κλαδιών από δέντρα σε δρόμους, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να εργάζεται πυρετωδών ξα καθαρίσει τους δρόμους.

Πριν από λίγο πλημμύρισε η ρεσεψιόν μεγάλου ξενοδοχείου στο τουριστικό χωριό Μεσσόγγι.

Λόγω της καταιγίδας, η πτήση 286 της Aegean Αθήνα-Κέρκυρας ήταν αδύνατο να προσεγγίσει το αεροδρόμιο και επέστρεψε στο Ελ.Βενιζέλος, ενώ προβλήματα φαίνεται να αντιμετωπίζουν κι άλλες πτήσεις.

Προβλήματα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου στο Φιλιατών, αλλά και στα δίκτυα ηλεκτροδότησης και σταθερής τηλεφωνίας δημιούργησαν τα έντονα καιρικά που πλήττουν την περιοχή.

Το βράδυ έγινε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, η περιοχή βυθίστηκε στο σκοτάδι, ενώ δεν λειτουργούν τα τηλέφωνα.

Στην Λωρίδα της Σαγιάδας, κοντά στις ιχθυοκαλλιέργειες, έπεσαν βράχοι στο οδόστρωμα, ενώ μεγάλες ποσότητες από φερτά υλικά και χώματα, έκλεισαν τον δρόμο προς Φιλιάτες λίγο πριν την κωμόπολη. Τα συνεργεία του Δήμου με δύο μηχανήματα, εργάζονται για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία . Μικρά πλημμυρικά φαινόμενα, παρατηρούνται κοντά στην πλατεία των Φιλιατών, όπου τα νερά μπήκαν σε ισόγεια καταστήματα.

Η Πυροσβεστική απομάκρυνε μεγάλα κλαδιά από πλατάνια κοντά στο χωριό Δάφνη.

Να σημειωθεί πως στο Δήμο Φιλιατών στις 19:50 ήχησε μήνυμα από το 112

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα