back to top
24.1 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

24.1 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε – Στις 6 και 13 Οκτωβρίου κρίνεται το ύφος, το ήθος και ο προσανατολισμός της επόμενης κυβέρνησης

Διαβάστε επίσης

Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, θα είναι ο νικητής των επόμενων εθνικών εκλογών .Στις 6 και 13 Οκτωβρίου , κρίνεται το ύφος, το ήθος και ο προσανατολισμός της επομενης κυβερνησης της χώρας, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εκ νέου υποψήφιος Νίκος Ανδρουλάκης κατά την κεντρική ομιλία του μπροστά απο την Παλαιά Βουλή.

Απέναντι σε μια κυβέρνηση βουτηγμένη, στο παρακράτος και τη διαφθορά, δεν υπαρχει ο λαϊκισμός αλλα το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη. Μαζί ξεκινήσαμε, μαζί θα προχωρήσουμε, μαζι θα νικήσουμε τη ΝΔ, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης. Προέταξε το δρόμο της υπευθυνότητας, της συνέπειας και του πολιτικού ήθους, λέγοντας: το ήθος και η πολιτική για εμένα είναι το ίδιο πράγμα. Πολιτική με ήθος είναι υπηρεσίες στο λαό και την πατρίδα.

Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση , στο τρίπτυχο ενότητα, ανανέωση, πολιτική αυτονομία ,στη στρατηγική δηλαδή-σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη- που έβγαλε το ΠΑΣΟΚ απο τις μυλόπετρες του δικομματισμού.

Υπεραμύνθηκε των πεπραγμένων του στα 2,5 χρόνια της ηγεσίας του λέγοντας μεταξύ άλλων: Σήμερα είμαστε πιο ισχυροί, πιο δυνατοί , πιο ενωμένοι και ατενίζουμε με προοπτική το μέλλον. Όταν παρέλαβα το κόμμα η ΝΔ ήταν στο 41%, 32% ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ 8% . Όμως πιστέψαμε και αγωνιστηκαμε, πήρα σκυτάλη απο την Φ. Γεννηματά συνεχίζοντας την πορεία της πολιτικής αυτονομίας. Πετύχαμε μεγάλες νίκες , να ανατρέψουμε τα σχέδια που προέβλαπαν τη συντριβή μας στις διπλές εκλογές. Δεν είμαστε κόμμα νοσταλγίας αλλά ένα κόμμα που εκφράζει όλες τις γενιές των Ελλήνων, ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Φιλοδοξούμε να αναγεννήσουμε τη χώρα απαντώντας στα μεγάλα προβλήματα της χώρας, δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης υπενθυμίζοντας τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ: για το στεγαστικό, την κοινωνική στέγη, το δημογραφικό, την αναγέννηση του ΕΣΥ, τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, τη θέσπιση Ενιαίας Αρχής Καταναλωτή, και ενεργειακές κοινότητες για μια δίκαιη πράσινη μετάβαση.

Πολιτικός πολιτισμός, ενότητα και διάλογος

Αναφερόμενος στην εσωκομματική κούρσα, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του καθώς -όπως τόνισε- αυτή διεξήχθη σε κλίμα πολιτικού πολιτισμού και ήθους των υποψήφιων.

Άφησε μάλιστα αιχμές και με αφορμή την απουσία των Καραμανλή-Σαμαρά απο την επετειακή εκδήλωση των 50 χρόνων της ΝΔ υπενθύμισε στον αντίποδα τους εορτασμούς σε κλίμα ενότητας των 50 ετών για το ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο με την παρουσία -όπως τόνισε-πρώην προέδρων και πρωθυπουργών. Δείτε τι συμβαίνει στη ΝΔ, και τι στο ΣΥΡΙΖΑ για να προσθέσει με νόημα :Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει μόνο ενωμένο.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Ανδρουλάκης απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στις εσωκομματικές κάλπες λέγοντας:
Σήμερα η Αθήνα μίλησε, την Κυριακή θα είμαστε νικητές: Πάρτε την υποψηφιότητα μου ξανά στα χέρια σας.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα