back to top
25.2 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

25.2 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Πανελλήνια συγκίνηση για το θάνατο του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, μία εβδομάδα πριν συμπληρώσει τα 100 του χρόνια και λίγες ημέρες πριν τη μουσική παράσταση που είχε οργανωθεί προς τιμήν του.

Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή η σύζυγός του, Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα με μία συγκινητική ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα. Ο Μίμης Πλέσσας, είχε γράψει μουσική για περισσότερες από 100 ταινίες και δεκάδες θεατρικές παραστάσεις, για τις οποίες έλαβε πολυάριθμες ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις. Είχε διευθύνει με έργα του τις μεγαλύτερες ορχήστρες σε όλο τον κόσμο, ενώ συνθέσεις του έχουν ηχογραφηθεί σε Ηνωμένες Πολιτείες, Βρετανία, Γαλλία, Ολλανδία και Ισπανία.

Στον Λίβανο, σειρά εκρήξεων το πρωί σε νότια προάστια της Βηρυτού, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου, την ώρα που ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε νέες διαταγές εσπευσμένης απομάκρυνσης αμάχων από κάποιους τομείς. Οπτικό υλικό εικονίζει καπνό να υψώνεται από περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εμπλέκεται σε μάχες με ισραηλινά στρατεύματα στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου, ενώ είχε διαβεβαιώσει προηγουμένως πως ανάγκασε στοιχεία του ισραηλινού στρατού να «τραπούν σε υποχώρηση» στη ζώνη αυτή. “Στρατιώτες του ισραηλινού εχθρού αποπειρώνται εκ νέου να προελάσουν προς τα περίχωρα του δήμου του χωριού Αντάισα» και «οι εχθροπραξίες συνεχίζονται”, τονίζει το σιιτικό κίνημα σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Στο μεταξύ, σειρήνες της αεράμυνας ενεργοποιήθηκαν το πρωί στο νότιο τμήμα της επικράτειας του Ισραήλ, στην Έιν ΧαΣλοσά και την Κισούφ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι πιστεύει, πως το Ισραήλ δεν έχει ακόμη καταλήξει στο πώς θα απαντήσει στις βαλλιστικές επιθέσεις του Ιράν. Συμπλήρωσε πως αν ήταν στη θέση του θα εξέταζε εναλλακτικές λύσεις αντί για πλήγματα στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις. Ο υποψήφιος για την προεδρία, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι το Ισραήλ θα έπρεπε να «πλήξει» τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Στη Λωρίδα της Γάζας, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν τη νύχτα πως για ακόμη μια φορά βομβαρδίστηκε κέντρο διοίκησης της Χαμάς σε πρώην σχολείο σε κεντρικό τομέα της Λωρίδας. Διαβεβαίωσαν πως ελήφθησαν μέτρα για να αποφευχθούν απώλειες στις τάξεις των αμάχων, χωρίς να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες.

Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, στον δρόμο προς τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Στην τελική ευθεία η προεκλογική δραστηριότητα των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής. Οι κάλπες θα ανοίξουν αύριο στις 7 το πρωί. Όλα τα εκλογικά κέντρα ανά περιφέρεια στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Προβλήματα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου στο Φιλιατών, αλλά και στα δίκτυα ηλεκτροδότησης και τηλεφωνίας δημιούργησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Στην Λωρίδα της Σαγιάδας, κοντά στις ιχθυοκαλλιέργειες, έπεσαν βράχοι στο οδόστρωμα, ενώ μεγάλες ποσότητες από φερτά υλικά και χώματα, έκλεισαν τον δρόμο προς Φιλιάτες.

Προβλήματα και στην Κέρκυρα, όπου λόγω της καταιγίδας πτήση της Aegean δεν κατάφερε χθες να προσεγγίσει το αεροδρόμιο και επέστρεψε στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία οι βροχές και οι καταιγίδες θα γενικευτούν και σε κεντρικές και βορειοανατολικές περιοχές της χώρας.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Ήττα για τον Ολυμπιακό από τη Φενερμπαχτσέ 71-82 στην Κωνσταντινούπολη για την πρώτη αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

Και ο καιρός

Λίγες νεφώσεις στην Αττική, που το απόγευμα θα αυξηθούν και πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα