back to top
22.5 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

22.5 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Έχουμε το δικαίωμα και την υποχρέωση να απαντήσουμε στο Ιράν και θα το κάνουμε», δήλωσε ο Μπενιαμίν   Νετανιάχου σε  μαγνητοσκοπημένο διάγγελμα που απηύθυνε το βράδυ του Σαββάτου. Στη δήλωσή του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανέφερε ότι πριν από έναν μήνα είχε υποσχεθεί ότι «θα άλλαζε την ισορροπία δυνάμεων στο βόρειο Ισραήλ» και «αυτό κάνουμε από τότε». 

Η Τεχεράνη, δια του Υπουργού Εξωτερικών, διαμηνύει ότι εάν το Ισραήλ προχωρήσει σε αντίποινα εναντίον του Ιράν, τότε η απάντηση θα είναι ακόμη σκληρότερη. 

Περισσότεροι από 400 μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της χερσαίας εισβολής του Ισραήλ στο Λίβανο, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε ότι 440 μαχητές της Χεζμπολάχ έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της χερσαίας εισβολής του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο το βράδυ της Δευτέρας. Μεταξύ αυτών περιλαμβόνονται και 30 διοικητές. 

 Η Χεζμπολάχ από την πλευρά της δεν έχει αναφέρει αριθμό νεκρών στελεχών της. 

Νεκρός φαίνεται να είναι  ο Χασέμ Σαφιεντίν, Νο 2 της Χεζμπολαχ και επικρατέστερο διάδοχό στην ηγεσία της, στη θέση του δολοφονηθέντος Νασράλα μετά την τελευταία ισραηλινή επίθεση. Το γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων – επικαλούμενο αξιωματούχους της Χεζμπολάχ – αναφέρει ότι ο Σαφιεντίν συνοδευόταν  από τον Χατζ Μορτάντα, επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Οργάνωσης -τα ίχνη του οποίου έχουν επίσης χαθεί.  

Με την έγκριση της απόφασης που εισηγήθηκε η Πολιτική Γραμματεία στην Κεντρική Επιτροπή, ολοκληρώθηκε η σημερινή επεισοδιακή συνεδρίαση στο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Κατόπιν τούτου, μετακινείται η ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου στις 8-10 Νοεμβρίου, ενώ παραμείνουν ως έχουν οι ημερομηνίες για την κατάθεση των τυπικών εγγράφων των υποψηφιοτήτων (24/10) και η ημερομηνία εκλογής Προέδρου η 24η Νοεμβρίου. Η καταληκτική ημερομηνία εγγραφής μελών θα είναι σε αυτό το πλαίσιο 25 Οκτωβρίου και η εκλογή συνέδρων θα διεξαχθεί στις 2-3 Νοεμβρίου. 

«Κανένα εμπόδιο δεν θα σταματήσει τον Στέφανο Κασσελάκη», ξεκαθαρίζουν πηγές από το περιβάλλον του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η κατάθεση της υποψηφιότητάς του, με τους «87» να πορεύονται ήδη με «πυξίδα» την διαγραφή του.Ό,τι και να σκαρφιστούν, ό,τι και να μεθοδεύσουν οι υποστηρικτές του χθες, κανένα εμπόδιο δεν θα σταματήσει τον Στέφανο Κασσελάκη. Η υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά, επειδή τα μέλη του κόμματος και η κοινωνία διψούν για αλλαγή και ανανέωση. 

Νωρίτερα η Θεοδώρα Τζάκρη,  κατέθεσε  την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, προσκομίζοντας τον συμβολικό αριθμό των 87 υπογραφών.  

Τις υποψηφιότητές τους υπέβαλλαν επίσης ο Νικόλας Φαραντούρης και ο Απόστολος Γκλέτσος καταθέτοντας 34 και 32 υπογραφές αντίστοιχα.  

Αντίστροφη μέτρηση για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, με διεκδικητές τους Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρη Δούκα και Μιχάλη Κατρίνη. Ο δεύτερος και τελικός γύρος των εκλογών – εφόσον απαιτηθεί – θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή 13 του μήνα. Ο Α984 με συνεχείς συνδέσεις και έκτακτες εκπομπές θα σας ενημερώνει έγκαιρα και έγκυρα για όλες τις εξελίξεις.. 

Η Ελλάδα υποκλίνεται και αποχαιρετά τον Μίμη Πλέσσα που έφυγε για τη γειτονιά των αστεριών κλείνοντας 100 χρόνια ζωής και πολλές δεκαετίες πολύτιμης καλλιτεχνικής δημιουργίας.. Αφήνει έντονο αποτύπωμα όχι μόνο στην μουσική ιστορία της χώρας αλλά και στον σύγχρονο πολιτισμό της.. . Μουσικοσυνθέτης με βαθιά γνώση και ευαισθησία, έγραψε μουσική για το θέατρο, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση ενώ συνεργάστηκε με πληθώρα καλλιτεχνών, πολλούς από τους οποίους ανέδειξε μέσα από τα τραγούδια του.  

Έναν νεκρό άφησε πίσω της η θεομηνία που έπληξε την Αιτωλοακαρνανία.. Ο 52χρονος – πατέρας ενός παιδιού – εντοπίστηκε νεκρός σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από το λατομείο που εργάζονταν ως φύλακας στη Λεπενού Αγρινίου. Η κακοκαιρία Κασσάνδρα  χτυπά από το απόγευμα του Σαββάτου  περιοχές της κεντρικής και νότιας Ευβοίας. Μάλιστα από πτώση κεραυνού προκλήθηκε φωτιά στο χωριό Κήποι του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, στην θέση Κλιματάρι. 

Διασωληνωμένος και σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου ο 14χρονος που έπεσε στο κενό από την ταράτσα τετραώροφης πολυκατοικίας, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Η πτώση συνέβη γύρω στις 7 το απόγευμα σε πολυκατοικία όταν έσπασε προστατευτικό τζάμι στην ταράτσα της πολυκατοικίας με αποτέλεσμα ο ανήλικος να βρεθεί στον φωταγωγό. Μαρτυρίες περιοίκων αναφέρουν ότι μαζί με τον 14χρονο βρίσκονταν εκείνη την ώρα κι άλλα παιδιά της ηλικίας του. 

Από τα ξημερώματα της Κυριακής τίθενται σε ισχύ τα μειωμένα διόδια στην Αττική Οδό. Η τιμή διαμορφώνεται  στα 2.5 ευρώ για τα ΙΧ και 1,25€ για τα μοτοποδήλατα. 

 Στην αθλητική επικαιρότητα.. Και την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ  

Ατρόμητος- Βόλος: 1-2 

Παναιτωλικός- ΑΕΚ 1-0 

Άρης- Λαμία.  2-0 

    Και ο καιρός…  

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές  και  απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 και τοπικά έως 28 βαθμούς Κελσίου.  

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 22,7 βαθμοί.  

Κυρίες και κύριοι, επόμενο δελτίο ειδήσεων στις 12 

Επιστροφή στο Νίκο Λυμπερόπουλο  

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα