25.5 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

25.5 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Μ. Καρακλιούμη: Το ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι διαθέτει κομματική και κυβερνητική μνήμη

Διαβάστε επίσης

Λίγο πριν από το άνοιγμα των εσωκομματικών κάλπεων του ΠΑΣΟΚ και με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά ως προς το ποιος θα προηγηθεί στην κούρσα για την ηγεσία της παράταξης, η πολιτική αναλύτρια Μαρία Καρακλιούμη, μίλησε στον Αθήνα 9,84 και στον Γιάννη Θεοδόση και μεταξύ άλλων , εκτίμησε ότι σε ότι αφορά στο κομμάτι της πρόθεσης ψήφου, η μάχη θα κριθεί μεταξύ τεσσάρων εκ των έξι υποψηφίων.

«Νομίζω ότι έχουν ξεχωρίσει οι 4 μεταξύ των οποίων είναι εξίσου πιθανό να δούμε οποιαδήποτε δυάδα να επικρατεί , ενώ οι άλλοι 2 δεν θεωρώ ότι μπορούν να μας εκπλήξουν. Προκρίνονται για να πάνε καλύτερα εκείνοι οι οποίοι αντλούν τον μεγάλο όγκο των ψήφων τους από το κομματικό ακροατήριο, όσους δηλαδή νιώθουν κοντά στο ΠΑΣΟΚ και όχι από εκείνους που θα έρθουν από την κοινωνία», ανέφερε.

«Το ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι διαθέτει κομματική και κυβερνητική μνήμη»

«To ΠΑΣΟΚ έδειξε ότι είναι ένα κόμμα το οποίο διαθέτει κομματική και κυβερνητική μνήμη και μπορεί να προχωρά σε πολιτικά ώριμες διαδικασίες. Με δεδομένη την περιδίνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχει προκύψει η ανάγκη να υπάρξει ένας ισχυρός πόλος αντιπολίτευσης. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στο ΠΑΣΟΚ ότι ακόμα και τώρα που είναι σε προεκλογική περίοδο και σε αναταραχή όλο το καλοκαίρι, έχει αρχηγό μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκλογικές διαδικασίες,  σε αντίθεση -για παράδειγμα- με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δημιουργεί μια ανάγκη στη αντιπολίτευση και το ΠΑΣΟΚ την έχει εκμεταλλευτεί εν πολλοίς καθώς- σύμφωνα με τις καταγραφές στις δημοσκοπήσεις- φαντάζει ως ικανός πόλος αντιπολίτευσης. Όμως, όταν θα ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία, θα προκύψει ο νέος αρχηγός και θα πέσει η ”σκόνη” του ενθουσιασμού, το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αποδείξει αν είναι ένα κόμμα που έμαθε από τα λάθη του και που ανοίγει στην κοινωνία ή αν θα παραμείνει ένα περίκλειστο κόμμα».

«Ώρα μηδέν για την ελληνική Αριστερά»

«Η ώρα μηδέν για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι και  ώρα μηδέν και για την ελληνική Αριστερά. Με την πρόταση μομφής κατά του κ. Κασσελάκη, οι 87 οι οποίοι θεωρούσαν ότι μπορούν κατ’ αποκλειστικότητα να συνομιλούν με την κοινωνία, δεν έχουν καταλάβει ότι οι δικές τους προσωπικές επιδιώξεις και η εμμονή του να φύγει ο Κασσελάκης, χωρίς πολιτικό επιχείρημα, δεν πείθουν την κοινωνία».

 

«Επιλογή Μητσοτάκη η απόσταση με Καραμανλή-Σαμαρά»

« Αυτό που συνέβη στη ΝΔ, ήταν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, μιας προαναγγελθείσας κρίσης. Η απόσταση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς της ΝΔ , τον κ. Καραμανλή και τον κ. Σαμαρά, είναι μεγάλη και ουσιαστικά αποτελεί επιλογή του. Εκείνος έχει αποφασίσει μια άλλη στροφή στο κόμμα χωρίς να σημαίνει ότι αυτό είναι και το σωστό. Το πρόβλημα της ΝΔ είναι πιο δομικό. Στις Ευρωεκλογές του 2024 οδηγηθήκαμε στην απόλυτη ρευστότητα. Εν μέσω ενός τέτοιου κλίματος, δεν θα θα μπορούσε να μην είναι ευάλωτη και η ΝΔ».

«Μεγάλο πρόβλημα για τη ΝΔ οι εσωτερικοί τριγμοί»

«Το μεγάλο της πρόβλημα της ΝΔ δεν είναι ποιοι θα φύγουν προς τα άλλα κόμματα αλλά το εσωκομματικό της. Αυτές οι ομάδες βουλευτών που αντιδρούν, είναι ικανές, αν κάποια στιγμή αποφασίσουν να κινηθούν στη γραμμή του …”γαία πυρί μιχθήτω”, να ρίξουν την κυβέρνηση. Επομένως, το μεγάλο ερώτημα είναι εάν θα καταφέρει η ΝΔ να κρατηθεί στην εξουσία μέχρι το τέλος της τετραετίας, κάτι που μοιάζει δύσκολο, ιδίως με τόσους τριγμούς».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα