back to top
25.4 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

25.4 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Παράταση της εκλογικής διαδικασίας κατά μία ώρα μέχρι τις 20:00, δόθηκε επισήμως για την ανάδειξη νέου προέδρου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, καθώς παρατηρείται μεγάλη προσέλευση των φίλων και μελών του κόμματος στις κάλπες.  

Ικανοποίηση στη Χαριλάου Τρικούπη για τη μεγάλη προσέλευση στις κάλπες στην εκλογική διαδικασία . Κατά πληροφορίες οι ψηφοφόροι έφθασαν  τις 275.375 ενώ  καταγράφεται αύξηση 11% έναντι της αναμέτρησης του 2021  

Σύμφωνα με πληροφορίες 150 χιλιάδες καταγράφονται ως νέοι ψηφοφόροι ενώ εκτιμήσεις κάνουν λόγο για συμμετοχή που θα φθάσει τις 300 χιλιάδες και ενδεχομένως να της υπερβεί, ξεπερνώντας το ψυχολογικό όριο των 270.000 στις εσωκομματικές κάλπες του 2021. 

“Σε μόλις 2,5 χρόνια σπάσαμε τις μυλόπετρες του δικομματισμού του ΠΑΣΟΚ και το κάναμε πιο ισχυρό”, τόνισε από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων ο Νίκος Ανδρουλάκης.  

“Το ΠΑΣΟΚ να μπορεί να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις που έχει μπει η χώρα” δήλωσε επίσης από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων ο Παύλος Γερουλάνος.  

“Όλοι μαζί θα δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον, μια ισχυρή Ελλάδα” σημείωσε η Άννα  Διαμαντοπούλου. 

“Αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τη χώρα” δήλωσε ο Χάρης Δούκας ο οποίος ψήφισε  στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.  

“Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει, για να γίνει η μεγάλη δύναμη αλλαγής και ανατροπής”, δήλωσε από τον Πύργο Ηλείας όπου ψήφισε ο Μιχάλης Κατρίνης. 

“Να ψηφίσουν με το χέρι στην καρδιά και με το βλέμμα στο μέλλον”, ζήτησε η Νάντια Γιαννακοπούλου. 

  «Χαίρομαι για τη μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Σε μια εποχή απάθειας και φθοράς του πολιτικού συστήματος, είναι σημαντικό οι πολίτες να παίρνουν την τύχη στα χέρια τους και να συμμετέχουν δυναμικά. Η χώρα χρειάζεται αντιπολίτευση» δήλωσε μιλώντας στο σταθμό μας ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Δημήτρης Καιρίδης.
Αναφερόμενος στη ΝΔ σημείωσε ότι πρέπει να τρέξει γρήγορα τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις με όποιο κόστος και στο τέλος να παρουσιάσει έργο στον ελληνικό λαό. Αν το κάνει αυτό, το 2027 θα καταφέρει να επανεκλεγεί και πρόσθεσε «Το μόνο που φοβάμαι, είναι…ο φόβος. Δεν υπάρχει ούτε εσωκομματική αντιπολίτευση ούτε αμφισβήτηση». 

 Στο μέτωπο της Μέσης Ανατολής  

Τo ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜEHR του Ιράν επικαλούμενο αξιωματούχο μεταδίδει ότι ακυρώνονται όλες οι πτήσεις στα αεροδρόμια του Ιράν από τις 9 το βράδυ ως τις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας τοπική ώρα. 

Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου περιόδευσε στα σύνορα με τον Λίβανο και αξιολόγησε την κατάσταση σε σύσκεψη με τη Βόρεια Διοίκηση του ισραηλινού στρατού. «Είστε οι ήρωες της δόξας, λιοντάρια, που χτυπάτε εναντίον των εχθρών μας. Είστε η γενιά των νικητών» είπε απευθυνόμενος σε στρατιώτες. 

  Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη είναι την τελευταία ώρα σφοδρές αεροπορικές επιδρομές σε πολλές περιοχές του νοτίου Λιβάνου. Νωρίτερα, ο  ισραηλινός στρατός ανατίναξε σπίτια μέσα στην πόλη Γιαρούν, στα σύνορα, καθώς και το τζαμί της πόλης. Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι, έκανε έκκληση να ενταθεί η πίεση προς το Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός, τασσόμενος υπέρ των διπλωματικών προσπαθειών Ηνωμένων Πολιτειών και Γαλλίας. 

  Πυρ κατά πλήθους ατόμων άνοιξε ένοπλος στην πόλη Μπερσεμπά στο νότιο Ισραήλ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι.  Η υπηρεσία των πρώτων βοηθειών ανακοίνωσε το θάνατο του ενόπλου, ενώ μία γυναίκα έχασε τη ζωή της όπου σύμφωνα με πληροφορίες είναι αστυνομικός, και άλλοι οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο. 

 Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φίλιππο Γκράντι δήλωσε σήμερα ότι αρκετοί από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ στο Λίβανο έχουν παραβιάσει τη διεθνή ανθρωπιστική νομοθεσία, αναφερόμενος στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε μεγάλα τμήματα της χώρας. 

«Στηρίζουμε τον λαό του Ισραήλ και το δικαίωμά του να ζει με ασφάλεια, το οποίο επλήγη βάναυσα πριν από έναν χρόνο -σαν αύριο- με την αποτρόπαια επίθεση της Χαμάς σε βάρος εκατοντάδων Ισραηλινών πολιτών», επισημαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανάρτησή του στο Facebook. 

 Στην αθλητική επικαιρότητα και την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ  

Πανσερραϊκός – ΟΦΗ: 2-3 

Καλλιθέα – Αστέρας Τρίπολης: 1-3 

στις οκτώ και μισή: Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. 

 Και ο καιρός… 

Γενικά αίθριος αύριο Δευτέρα στην Αττική. Θερμοκρασία από 18 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου. 

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 26 βαθμοί.  

Κυρίες και κύριοι, επόμενο δελτίο ειδήσεων στις 8. 

Ακολουθεί δίωρη έκτακτη ενημερωτική εκπομπή με όλες τις εξελίξεις για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ με την Μόνικα Ευταξία και την Στέλλα Παπαμιχαήλ  

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα